12 januari 2019
14:00

Sandbäckshults IBK

Referat: Gantesbo IBK - Sandbäckshults IBK

Årets första match spelades idag i Emmaboda sporthall. Nästjumbon Sandbäckshult gästade och viktiga poäng stod på spel. Ett återbud inför matchen i form av Slättman, vilket betydde en trupp på 10 utespelare.

Första perioden fick en bra start då det blev mål redan efter en och en halv minut. Jon flög fram genom mittplan och passade Oliver som snurrade runt och hittade Ola på bortre som kunde peta in bollen i öppet mål. En minut senare var det dags igen. Då hittade Ola in en pass bakåt i banan till Isak som skottade in 2-0. Sedan lugnade målen ned sig en aning och klockan tickade på. Sandbäckshult drog på sig ett par utvisningar och på den andra av dem gav utdelning. Jon sköt bollen strax under ribban i mitten av målet och ställningen 3-0. Mindre än minuten senare reducerade Sandbäckshult till 3-1, men det kändes mer som en slump och inget som Gantesbo reflekterade nämnvärt över. Istället trummades det på och i 19e minuten spelade Månne in bollen i slottet. Sandbäckshult fångade upp bollen men Hult tog tillbaka den och skottade i krysset. Bara 21 sekunder senare utökades detta till 5-1 då Jon startade sin löpning med boll från egen zon och drev denna i ett högt tempo genom mitten. En lätt vickning Ola, för att sedan få tillbaka bollen och peta den i mål. Därefter var det pausvila med 5-1.

Även andra perioden fick en bra start. Redan efter 64 sekunder passade Måns Hult som sög in bollen och placerade den i krysset från snäv vinkel. Några minuter senare var det dags igen när Månne i position bakom mål slog en gudomlig pass som lurade alla, fram till Hult framför kassen som kunde placera den i nätmaskorna bakom keepern. I detta läget ägde Gantesbo allt. Det var spel mot ett mål och Sandbäckshult hade inte chans till något. Dessvärre drabbades Månne strax efter halva matchen av en skada i knät vilket krävde justeringar i den kedjan. Men målkalaset var inte slut riktigt än. Med dryga 3 minuter kvar av mittakten passade Ola Oliver som drog bollen i krysset och ställningen 8-1 inför sista akten.

En trygg och stabil ledning kan tyckas, men tredje perioden blev dessvärre mer spännade än vad den hade behövt. I mitten av perioden gjorde Sandbäckshult 4 mål på lika många minuter och ställningen var plötsligt 8-5. Gantesbo tog här TO och det blev därefter lite lugnare i truppen. Trots detta fick Sandbäckshult en straff med halvminuten kvar, vilket innebar 8-6. Trots försök till forcering kom inte Sandbäckhult närmre utan Gantesbo kunde spela av sista sekunderna och vinna matchen.

En mycket bra match i första 30 minuterna. Sen får vi tacka oss själva att vi gjorde så många mål under de första minuterna så att vi hade råd att tappa in en massa i slutet. Ändock 3 pinnar och dubbla vinster mot sandbäckshult. Nu får vi ta med oss det positiva från denna matchen in i nästa veckas match där vi reser till Torsås för att möta Sillhövda.

Gantesbo - Sandbäckshult 8 - 6 (5-1, 3-0, 0-5)
Mål: Hult 3, Jon 2, Ola, Isak, Oliver
Assister: Ola 3, Oliver, Flå, Måns, Månne