• Referat: Gustafs GoIF - Krylbo IF

Med 1-17 mot Krylbo på de senaste 4 matcherna så visste vi att vi möter ett målfarligt lag med snabba anfallare. En startelva som såg bra ut på papperet klev in på en torr gräsmatta på Morby. Matchen står till en början och väger spelmässigt men när Krylbo får bollen är de snabba i omställningarna och kommer med hög fart. Vår backlinje lyckas styra ut motståndarna så avsluten kommer från dåliga lägen där Gustav enkelt kan ingripa eller släppa ut till inspark. Det skapas lägen åt båda hållen under första halvleken och det farligaste står Janne för som denna match prickar stolpen istället för ribban. I andra halvlek rivstartar Krylbo och slår som oftast långa crossbollar ut mot hörnen som sen spelas in centralt. Vi dominerar i luftrummet framför Gustav och successivt mattas den hårda pressen av. Istället spelar vi upp oss och skapar lite halvchanser. Vår super-sub Trumman stressade backlinjen i 66:e matchminuten så backen spelar hem till målvakten som lyfter på foten och 1-0 är ett faktum. Krylbo ställer om och spelar med uppställningen 3-3-4 i jakten på en kvittering. Det skapas chanser men inte med någon tillräckligt hög skärpa. I 81:a och 83:e minuten skapar Janne och Trumman två farliga lägen som med lite tur hade kunnat utökat ledningen. Vi stod emot bra på slutet och Gustav gjorde några vassa ingrepp för att få hålla nollan i comebacken. Med en gedigen laginsats går vi på sommaruppehåll några veckor innan vi tar nya tag mot hösten. A-lag Herrar 26 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Gustafs GoIF - Sunnansjö IK

Sista omgången innan serien vänder gästade Sunnansjö Morbyvallen. Första 5 minuterna rullades bollen runt i hemmalaget och motståndarna satte ingen press alls. Direkt Sunnansjö vann boll blixtrade de till i snabba energiska omställningar som blev farligt direkt. Efter en kvart frispelade Lenne Sebbe som iskallt rullade in bollen vid stolproten. Endast 2 minuter efter ledningsmålet snappade en Sunnansjöspelare upp en höjdboll och lobbade säkert in en kvittering. Matchen böljade fram och tillbaka och spelet höll hög kvalitet. Efter en hörna i 23:e minuten går en motståndare omkull i straffområdet och den efterföljande straffen placeras säkert utom räckhåll för Max. Efter målet drar motståndarna ner tempot och vi faller tyvärr in i samma tempo. Vi skapar ett par farlig lägen där Jannes ribbträff var den farligaste. I halvtid pratar vi om vikten av tålamod då vi brukar kunna avgöra matcher sista kvarten när motståndet mattas i orken. Andra halvlek drar igång och det är fortsatt bra spel och farliga chanser åt båda håll. Max står för ett par matchavgörande räddningar. Med kvarten kvar har motståndarna svårt att spela sig ur eget straffområde på en hörna. I 84:e minuten händer det igen efter en frispark. Tillman fångar upp en boll vid straffområdeslinjen och lägger upp den till Milton som gör sitt första A-lagsmål som dessutom blir matchens sista mål. 2-2 och varsin pinne var nog det rättvisa resultatet sett till hela matchen. Vi tar med oss vårt fina spel och höga bollinnehav till andra halvan av serien. Nästa match är på Morbyvallen nästa måndag mot Krylbo och vi hoppas att regnet gjort gräsmattan fin. Vi ses på Morby då! A-lag Herrar 19 jun 2023 0kommentarer
  • Referat: Horndals IF - Gustafs GoIF

I stekande sol på en stenhård plan spelades 8:e omgången av södersexan. Det blev ingen välspelad tillställning vid Rossens strand utan det stod tidigt i matchen klart att det lag som först skulle bemästra underlaget och kunna minimera misstagen skulle stå som vinnare. Första halvlek bjöd på ett par halvfarliga chanser men mest på för långa löpbollar och felstudsar. I halvtid pratade vi om att vi måste ha tålamod och att försöka spela vårt spel efter backen även om man frestades att tjonga långbollar på halvchans. I andra hade vi solen i ryggen och tog successivt över mer och mer men fick vänta till 76:e minuten innan Sebbe frispelar Dogge som enkelt kunde placera in 0-1. Tålamodet gav frukt och 5 minuter senare utökade vi till 0-2 då Vincent slog en crossboll till Oskar som tog med sig bollen in i straffområdet, revs ner och lyckades liggande peta in sitt första mål, för säsongen, vid stolproten. Luften gick ur de tappert krigande motståndarna där och då. I sista matchminuten knuffades Måns omkull i straffområdet. Sebbe sprintade för att hämta bollen och slog in den efterföljande straffen till slutresultatet 0-3. Imponerande är evighetsmaskinen Sjösa, snart 52 år, som är enormt nyttig i Horndal. Vi stoppar 3 sköna poäng i godispåsen och blickar fram mot måndagens hemmamatch mot Sunnansjö. Hoppas vi ses på Morby då! A-lag Herrar 16 jun 2023 0kommentarer