• Referat: Gustafs GoIF - Säters IF FK U

Dags för året tredje Säterderby, dock det första på en soldränkt Morbyvall. Säter sparkar igång matchen men Gustafs bryter direkt och visar att de vill göra en helgjuten match i seriens trettonde omgång. Gustafs kommer till ett par halvskapliga lägen tidigt i matchen och spelar fina kombinationer tack var god rörelse. Det dröjer till 8:e minuten innan Säter kommer till första avslutet. Ett avslut som rätt enkelt avvärjs av Max i målet. Publiken får se en välspelad första halvlek vilket inte är så konstigt med tanke på erfarenheter från högre serier än division 6. Säter jobbar sig långsamt in i matchen och båda lagen skapar chanser under första halvleken men 0-0 lyser det på resultattavlan efter de första 45. I halvtid pratar vi om små detaljer vi kan förändra som kan avgöra och vikten av tålamod. Även andra halvlek håller bra klass för division 6 men det höga tempot tar på spelarna vilket främst syns i precisionen på avgörande passningar. De riktigt farliga lägena uteblev under långa perioder av andra halvlek. I 77:e minuten får Casper en boll på högerkanten som han petar vidare till ny(gamla)förvärvet Anton. Anton spelar in till Sebbe som står felvänd 3m från mållinjen, han passar hemåt till Måns som med en drömträff spräcker nollan. De sista 10 minuterna är det närmare 2-0 än 1-1 och matchen slutar med en hemmaseger. En riktigt fin lagprestation och krigarinsats från Gustafs sida och ett, sett över 90 minuter, rättvist resultat. Med 5 omgångar kvar ligger Gustafs på en tredjeplats i serien. Nästa match blir mot Hälsinggården på bortaplan nästa söndag. A-lag Herrar 17 aug 0kommentarer
  • Referat: Gustafs GoIF - Vika IF

En underbar sommardag startar åter serien efter ett sommaruppehåll pga fotbolls-EM. Gustafs sparkar igång matchen och rullar den enkelt i backlinjen i början av matchen. Bolltempot är möjligtvis lite lågt men bollinnehavet högt. Tyvärr missar vi i skärpa med den avgörande passningen och Vika har några snabba omställningar men utan att det blir någon riktig farlighet. 20 minuter in i första ökar vi tempot något (möjligtvis att motståndarna tappar tempo) och etablerar ett spel högre upp på offensiv planhalva. Det skapas några lägen men det dröjer fram till 30:e minuten innan Måns spelar in en boll till Sebbe som enkelt placerar in 1-0. Stärkta av målet har vi en bra period men lyckas inte få till några rejäla målchanser. I den 36:e matchminuten slår Johannes en drömpass ut till Elias på kanten som rundar sin back, uppfattar att målvakten står för långt ut och ur en omöjlig vinkel lägger in bollen i mål till 2-0. Ett det målet blir vi lite bekväma och bjuder in Vika igen i matchen. De skapar några hörnor och får i slutet även en straff för en boll som går på en försvarares hand. Straffen är för lös och sned så 2-0 står sig halvleken ut. Vi pratar i halvtid om att försöka skruva upp tempot under andra halvleken. När domaren blåser igång andra halvleken glömmer vi dock bort det och låter Vika styra och ställa lite som de vill. I 48:e minuten ramlar en Vikaspelare i straffområdet och matchens andra straff är ett faktum. Med en ny straffskytt sker inga misstag, en otagbar straff vid stolproten leder fram till 2-1. Lite skakade av reduceringsmålet kommer vi inte igång och Vika fortsätter att pressa på. På en hörna i 54:e minuten nickas kvitteringen in. Det är då styrkan i årets upplaga av Gustafs kommer fram. Vända en dålig trend och göra som pingisens Truls Möregårdh och gräva fram ny energi av besvikelsen. Truls som för övrigt enligt en av mittbackarna inte har pingisracket utan ett Trullspö. Vi tar successivt över matchen och lyckas i 63:e minuten ta tillbaka ledningen när Axel från vänsterkanten spelar in bollen till Simon som gör 3-2. I takt med att motståndarna tröttnar så jobbar vi fram fler och fler chanser. I 76:e minuten hittar Johannes återigen Elias på vänsterkanten som kyligt och väl avvägt lobbar in 4-2. De sista 14 minuterna är det mer eller mindre bara spel mot ett mål men utan nätrassel mellan stolparna. 4-2 blir slutresultatet vilket sett över 90 minuter är rättvist och möjligtvis i underkant. Tre poäng in på kontot och nu laddar vi om till nästa veckas bortamatch mot Tunabro. A-lag Herrar 3 aug 0kommentarer
  • Referat: Vika IF - Gustafs GoIF

Ett hett och soldränkt Kopparvallen i Falun var denna Star Wars-dag vikarierande hemmaplan åt Vika som gjorde sin seriedebut mot ett revanschsuget Gustafs efter första omgångens tråkiga förlust. Vika visade tydligt att deras spelidé var att hålla bollen i backlinjen för att vid ett lämpligt tillfälle slå en långboll att jaga på för forwards och när vi hade bollen sätta hög press för att vinna tillbaka bollen. En rätt ansträngande taktik i dagens väderlek. Första avslutet i matchen hade Vilgot tätt utanför Vikamålet på en snabb kontring i 3:e matchminuten. Det mesta bollinnehavet stod Vika för i matchinledningen. I åttonde matchminuten fick Vika en straff som gick snöpligt tätt förbi Jerkers ansikte i mål till 1-0. De första 20 minuterna tror jag inte Gustafs slog fler än två pass i rad någon gång och det såg ut som det skulle bli en jobbig match. Pga värmen blev det en vattenpaus halvvägs in i första halvlek då vi kunde göra några byten och prata ihop oss snabbt. Efter det tog vi successivt över matchen mer och mer. I den 36:e minuten rundade vår vindsnabba Filip Vikaförsvaret och spelade in en boll snett inåt bakåt som en Vikaförsvarare snöpligt slog in i eget mål till 1-1 som var halvtidsresultatet. I halvtid pratade vi om att ha tålamod, spela säkert och sätta press på Vikaförsvaret så de inte kunde slå sina bollar till anfallarna. I 51:a minuten klackar Sebbe fram en helt ren Vilgot som kyligt slog in 1-2 via stolpen. Målet gjuter mod i Gustafs och stundtals är det bara ett lag på planen. 1-2 var i underkant eftersom lägen för fler mål fanns men inte förvaltades. Vika får svårt att spela förbi vårt mittfält och vi lyckas etablera långa stunder på offensiv planhalva. I 83:e minuten får vi dessutom utdelning för vårt hårda arbete när Oskar N bryter ett uppspel, kliver in straffområdet och skjuter ett otagbart skott till 1-3. I sista matchminuten fastställs slutresultatet av William som även han bryter ett uppspel och placerar in 4-1. Härlig inställning att trots en bedrövlig inledning kunna vända och vinna. Vi stoppar ner tre smaskiga poäng i godispåsen och blickar framåt. Nästa match blir hemma mot Tunabro U söndag 12/5. A-lag Herrar 4 maj 0kommentarer
  • Referat: Långshyttans AIK FK - Gustafs GoIF

På en vattensjuk och knappt spelbar Klosterliden var det dags för omgång 12 i årets södersexa. Vi testade ett nytt spelsystem (3-5-2) för att kunna vara mer oförutsägbara i vårt spel. Vi börjar sätta press redan från start men i femte minuten slår Långshyttan en långboll mot sin notoriska målskytt som lyckas placera bollen förbi en halkande Gustav i målet. Vi tar nya tag och tar återigen över bollinnehavet. Planen är hal och bollen rullar dåligt vilket blir en utmaning. Runt 10 minuter in i matchen skapar vi ett par farligheter. Det första var en hörna som Simon nickar mot mål men blir snuvad med minsta marginal då bollen rensas undan på mållinjen. Det andra är Joel som efter att ha sprungit sig fri slår bollen tätt utanför stolpen. I 26:e minuten spelar Elias in bollen i straffområdet och Sebbe kvitterar. I 35:e minuten studsar bollen fram till en Långshyttespelare som skär in mot Gustav som återigen halkar när gräset släpper på ytan. 2-1 skjuts in i vårt mål. Det resultatet står sig halvleken ut. Trots ljusglimtar i spelet så beslutar vi att återgå till en trygg 4-4-2 i halvtid. Vi kommer överens om att börja andra med hög press och stressa motståndarna i början. Vi skapar lägen men lyckas inte få in bollen. Det mesta spelet är på motståndarnas planhalva men vi får vänta till 67:e minuten då William spelar fram Axel som enkelt rullar in 2-2. I 74:e matchminuten får vi en frispark halvvägs in på offensiv planhalva som Lenne skjuter direkt i mål. 2-3 är ett faktum och tre sköna pinnar in på kontot. Härligt att se hur vi kämpar som ett lag i hela 90 minuter och trots dålig plan inte viker ner oss när det gäller. Nästa match är även den på bortaplan, Husby borta på söndag den 20:e augusti. A-lag Herrar 12 aug 2023 0kommentarer