• Roslagsbro IF - GUSK 1-4 (1-1)

Ja, vi lyckades få med oss tre poäng hem från Roslagsbro. Vi fick närmast ett kungligt mottagande då matchvärdar mötte oss och lotsade busschauffören och oss till rätt ställe för parkering och omklädning. Nyvattnat naturgräs fick oss att känna oss som hemma på IP. Kanske var det denna känsla, eller medvinden, som gjorde att motståndarna kunde kontra in 1-0 i 15:e min, en man fri från halva planen. Vårt höga försvarsspel fungerade dock bra från början. Det är passningar på mittplan som måste vara säkra. Dock deppade vi inte denna gång ur utav att hamna i underläge trots att vi förde spelet. I den 31:a minuten startade Wille ett uppspel till Oliver som passade bollen vidare till en mötande Haris: Haris väggade bollen till rättvänd Marcus som satte bollen på ett tillslag i djupet till Adar. Fri med målvakten rundade han denne och placerade bollen i mål, 1-1. Ett mönsteranfall! I den 53:e minuten drev Marcus bollen framåt över mittlinjen och passade bollen framåt till en djupledsspringande Haris som tog med sig bollen in i straffområdet till höger och placerade den i bortre gaveln, 1-2. Åter ett mönsteranfall! I minut 76 blev Deniz fälld i straffområdet. Den efterföljande straffen placerade Haris till höger om målvakten, 1-3. Efter ett inkast och inlägg från Isak mot mål kunde Deniz efter en studs dunka upp bollen i nättaket till slutresultatet 1-4 i den 86:e minuten. Vi hänger kvar på den övre halvan av serien Om vi gör vårt och övriga resultat går i vår favör så kan vi vara med om slåss om andraplatsen i år också,.i teorin. 18 poäng kvar att spela om och Frej ligger 2, Åkersberga 5 och Bollstanäs 8 poäng före oss och dessutom Spånga 1 poäng efter. Vi har kvar att möta alla utom Åkersberga. Lite spännande är det fortfarande och så är det kul att vinna fotbollsmatcher. Målgörare Haris 2, Adar och Deniz. Herrfotbollen Gusk Herr 26 aug 0kommentarer
  • Roslagen nästa

I morgon åker vi till Roslagsbro för att möta RIF på Vårlyckan. Vi vill ju hänga på den övre halvan av serien och då krävs att vi får med oss tre poäng hem. Matchen börjar kl 14.00. Foto: "Tobbe" arkivbild. "Uppvärmning" Herrfotbollen Gusk Herr 24 aug 0kommentarer
  • GUSK - Åkersberg FC 3-3 (0-3)

Så har vi då spelat den sista matchen på naturgräset på Gamlis IP. Det blev en märklig match. Både lagen spelade med hög press i försvarsspelet och båda hade del av anfallsspelet och skapade också avslut på mål, en jämn match alltså. Men efter 25 min gjorde Åkersberga 0-1 på ett skott från höger i straffområdet och luften verkade gå ur oss. Åkersberga kunde utan något större motstånd både göra 0-2 och 0-3 innan halvleken tog slut. Det var deppigt men i den 70:e min hände det något. En boll kom rullande från Åkersbergas straffområde som Troy mötte med vänster fot och placerade in den i den högra gaveln, snyggt 1-3. 10 minuter senare slår Victor Säfström från planens mitt till höger ett inlägg mot straffområdet där Haris möter bollen och lobbnickar in den i mål, snyggt 2-3. Och nu undrar alla vi kan också göra mål. På en hörna i 84:e min slagen av Joel från höger kunde efter lite flipperspel Oliver trycka in kvitteringen 3-3. Nu gick vi för seger men vi fick nöja oss med en poäng. Härligt att visa att vi kunde komma tillbaka!! Nu flyttar vi till Lötens IP och Upplandsmuseet började i dag leta efter fornfynd i på IP.' Målgörare: Troy, Haris och Oliver var sitt. Foto: "Tobbe". "Kvitteringen" Herrfotbollen Gusk Herr 19 aug 0kommentarer