• Match ikväll mot Bankeryds SK kl.19.00

Ikväll möter vi Bankeryds SK på Töllshov kl.19.00, varmt välkomna Senior Herr 19 jun 0kommentarer
  • Oscar matchvinnare med nickmål i sista sekunden

I matchens sista målchans så nickar Oscar in en hörna fint slagen av Gustav och det betyder vinst med 2-1 till oss. Det blev en riktigt spännande match trots att vi tog ledningen redan i den 12 minuten genom Felix som snyggt spelade sig igenom försvaret och satte ett skott i bortre gaveln. Efter detta hade Coffe en riktigt bra chans när han var fri men Viggo gör en benparad på det skottet. Vi hade ett markant övertag i början och Felix låg bakom mycket av detta men i den 19 minuten så blir Felix fasthållen och i sitt försök att komma loss så sätter han armbågen i deras försvarare som överdramatiserar detta och domaren Sebastian Lagrell sväljer detta och det resulterar i rött kort för Felix. Matchbilden blir helt annan även om tillställningen är jämn och Kulltorp skapar väldigt lite chanser och likaså blir vi tunnare framåt med en man mindre. Kvitteringen kommer i den 58 minuten efter en bra slagen frispark av Oliver P som Wille släpper retur på och Petter slänger sig och nickar in 1-1. Uppskattningsvis hade vi minst 15 hörnor i matchen och det ger resultat till sist men matchen är jämn och vi känner oss starkare och mot slutet av matchen trycker vi på och skapar flera hörnor och som sagt i den sista av raden av 4-5 stycken så nickar Oscar in segermålet vilket kändes rättvist sett till matchbilden och till den mindre favören av domslut som domaren tilldelade där han för kvällen inte var konsekvent i sina beslut. Vi kämpar på ett mycket bra sätt och framförallt mittfältstrion Coffe, Linus och Gustav gör ett otroligt jobb men en man borta och Gustavs löpningar rör om mycket i motståndaranas försvar. Oscar gör förutom målet en stabil insats tillsammans med Filip och Philip i backlinjen. Skönt med en seger speciellt efter den omdiskutabla utvisningen men visst lider man med Kulltorp som är i stort behov av poäng och blir av med den dom hade i sista avslutet och det var såklart väldigt delade känslor bland de 200 som fanns på plats ikväll på Liavallen. Laget idag var följande Wille Filip M Oscar Philip Erol ut 80 Coffe Linus Musse ut 75 Felix Gustav Tobbe Avb. Viktor in 75, Elliot in 80, Petar, Rasmus, Hanad Senior Herr 12 jun 0kommentarer
  • Medioker insats hemma mot Lagans AIK resulterade i oavgjort

Lagans AIK var gladast efter det oavgjorda resultatet på Töllshov under nationaldagskvällen där resultatet blev 1-1. Nog hade vi tänkt oss en trepoängare mot jumbolaget Lagan men viljan var större hos Lagan idag och när dom redan efter 9 minuter nickar in ledningsmålet så får dom energi och vi springer inte som vi gjort i flera tidigare matcher. Vi dräller med bollen med eget kortpassningsspel på egen planhalva och har ingen fart framår när vi anfaller utan snarare blir det en extra passning bakåt och Lagan kan lätt komma i försvarsposition. Vi tar över klart i slutet av första halvlek men skapar inga riktigt heta chanser utan det är först i den 45 minuten som Felix hittar Tobbe som sätter kvitteringen. Andra halvlek har vi ett klart spelövertag och skapar många chanser men skärpan är alldeles för dålig och besluten blir ofta fel. Lagan är inte ofaröliga utan vi drar på oss frisparkar mot slutet som dom lyfter in och farligaste chansen kommer när två minuter återstår och ett inlägg från vänster nickas utanför av deras forward som tur är för där borde han kunnat sätta den på mål. Vi har som sagt läge men skärpan saknas och vi löper för lite offensivt men hade fler sprungit som Felix gjorde idag hade vi skapat mycket mer men det går inte spela bollen bakåt och tro det blir målchanser. Det kändes som en förlust även om vi fick med en pinne och det fanns ljusglimtar på flera håll. Oscar gör en bra insats och det är skönt att han är tillbaka, inus och Coffe sliter på itten men vi vill se mer ofensiva takter och skott utifrån. Bäst i Gnosjö idag var tidigare nämnde Felix som sprang på djupet och var spelbar ofta men lite slarvig med passningarna ibland men fler med den energin till nästa match. Nu väntar derby borta mot Kulltorp på tisdag så då gäller det att ladda om till dess. Laget idag var följande: Arber ut 82 Filip Oscar Philip Erol ut 75 Linus Coffe Musse ut 65 Felix Tobbe Avb. Petar in 65, Viktor H in 75, Ludvig in 82, Rasmus, Hanad, Amin B Senior Herr 7 jun 0kommentarer
  • Stor seger mot Bredaryd/Lanna, Tobias 7 målsskytt!!

Vilken urladdning det blev på Rocknevallen ikväll där vi vann med hela 7-0 och framförallt är det Tobias som står för största urladdningen då han gör alla 7 målen. Det vore intressant att få veta om det någonsin funnits en sjumålsskytt i en tävlingsmatch i Gnosjö IF s representationslag. Klart Tobbe måste hyllas en sån här dag men det var många som stod för fina prestationer idag och möjligtvis hade Wille en av sina lugnaste matcher på länge men hans frilägesräddning efter 10 minuter kan varit matchavgörande om BIK satt den chansen och härligt han fick hålla nollan ikväll. Ställningen var 3-0 i halvtid efter att vi gjort 3-0 på straff och sen kommer 4-0 redan i den 48 minuten vilket blev en smakstart för oss i andra och i samband med detta fick BIK en man utvisad pga protest och då gick luften ur BIK. Som sagt jättefina insatser av hela laget men lite extra beröm till backlinjen där Oscar spelar hela matchen idag och gör en kanonmatch och även lagkapten Filip är i härlig form och visar pondus precis som en kapten ska göra. Felix gör en mycket bra insats och ligger bakom mycket och ett stort plus till Gustav som löper mycket och skapar tryck framåt. Coffe jobbar otroligt bra på mitten tillsammans med Linus. Arber Rhahimi var tillbaka och gör det mycket bra på kanten och visar fina offensiva takter och på andra kante gör Musse ett stort defensivt jobb som måste berömmas och sen stort plus till Tobbe som med sina 7 mål måste hyllas. Laget idag var följande: Wille Arber ut 75 Filip Oscar Philip Gustav ut 70 Coffe Linus ut 70 Musse ut 68 Felix Tobias Avb. Petar in 68, Erol in 70, Bråddan in 70, Ludvig in 75, Amin B Nu väntar hemmamatch mot Lagan på torsdag 6/6 kl.18.00 Senior Herr 31 maj 0kommentarer