• Gnesta utjämnade matchserien med straffseger

Det var vinna eller försvinna när Solna gästade Gnesta på fredagskvällen. Och ett tag såg det ut att bli försvinna. Men en bra upphämtning i tredje perioden tog matchen till förlängning och sedan straffar, där Joonas Siipola tillslut kunde avgöra. Första perioden såg ut att sluta mållös. Då hade Gnesta fått två chanser i powerplay men inte lyckats få in pucken. Men med knappt 40 sekunder kvar lyckas Jocke Persson ge Gnesta ledningen, när han skickar pucken mot mål från sin backposition. En skymd Albert Hobohm i Solnas kasse fick se pucken dansa över mållinjen och Gnesta går till första vilan med 1-0 ledning. I andra perioden är det dock gästerna som tidigt tar kommandot. Martin Ahnelöv åker på en mycket tveksam utvisning, och i efterföljande powerplay gör Aki Virtanen 1-1. Samme Virtanen ser också till att ge sitt Solna ledningen strax därpå, och när knappt 6 minuter av perioden spelats har Joakim Palmqvist gett gästerna 1-3 ledning. Gnesta får jobba i uppförbacke men får en bra chans till reducering när ovan nämnda Palmqvist drar på sig 2 minuter för slashing. Det var han inte helt nöjd med, och visade det tydligt. Det uppskattades inte av kvällens domare, Kim Axelsson, som utdelade ytterligare 2 minuter för Abuse. Chans i 5 mot 4 i 4 minuter alltså, men Gnesta har otroligt svårt att ta sig igenom Solnas box. Gästerna gör jobbet bra, och Gneste kommer bara till ett fåtal avslut. Men det blir tillslut en reducering i periodens nittonde minut. David Avdiakov får pucken på Hobhoms högra kant, och med en snygg backhand gör han 2-3. Minuten senare drabbas Gnesta av en utvisning, och Aki Virtanen behöver bara 12 sekunder på sig i powerplay för att återigen dryga ut ledningen. Tre och en halv minut in i tredje perioden kommer så ännu en reducering. Adam Gottlind gör 3-4 och skänker för en stund lite hopp. Men Solna är effektiva, och i efterföljande spelsekvens gör Solna 3-5, bara 23 sekunder efter reduceringen, den här gången genom Ville Virtanen. Gnesta drabbas av ännu en utvisning efter 7 minuters spel och får ställa sig in på försvar. Men bara 25 sekunder in på utvisningen är det Gnesta som gör mål! Adam Gottlind reducerar med en man mindre på isen. Resten av utvisningen spelas av, när det återstår 4:28 av tredje perioden är Gottlind framme igen när han kvitterar till 5-5 och fullbordar sitt Hattrick! Resultatet står sig perioden ut, och efter en mållös förlängning ska matchen avgöras på straffar. Jesper Ekeberg spikar igen, och på sjunde försöket sitter avgörande pucken i maskorna bakom Hobohm i Solnas bur när Joonas Siipola avgör matchen! - Jag tycker vi är det bättre laget, men våra mål får vi kämpa för. Skönt att "Peppe" spikar igen på straffarna så vi får chansen att vinna. Nu laddar vi om för söndag! säger Per Théoren. I och med segern tvingar man fram en tredje och avgörande match! Den spelas på hemmaplan på söndag, och sportchefen Jörgen Ahlbom hoppas på att man fått tillbaka några spelare till dess: - Vi får återigen jobba i uppförsbacke. Den här gången tog vi oss upp, men det satt långt inne. Det ska bli skönt att få tillbaka lite folk till på söndag. Gnestas målskyttar: 1-0 Joakim Persson (Siipola, Walldén) 2-3 David Avdiakov (Karlsson, Johansson) 3-4 Adam Gottlind (Braunke) 4-5 SH Adam Gottlind (Bobäck) 5-5 Adam Gottlind 6-5 PS Joonas Siipola Skott på mål Gnesta: 45 Solna: 42 A-lag Herrar 23 feb 0kommentarer
  • Förlust i första - nu väntar måstematch!

Det blev förlust i den första Playoff-matchen mot Solna. Nu väntar returmöte på hemmaplan - en match man måste vinna! Det var nog många Gnesta-supporters som satt hemma och slet sitt hår i frustration när uppkopplingen på Ulriksdals IP inte räckte till, vilket ledde till att matchen var i stort sett omöjlig att se på SvenskHockey.TV. De som istället valt att se matchen på plats fick se en målmässigt jämn match som inte avgjordes förrän i mitten av tredje perioden. Vid ställningen 5-5 smällde hemmalaget Solna till med 3 mål på mindre än två minuter. Joonas Siipola fick in en sen reducering, men Gnesta fick lämna matchen med förlust med 8-6 och är nu tvingade att vinna fredagens returmöte om det ska bli fortsatt spel. - Det var tight, dom är lite effektivare än oss idag och vi spelar lite för snällt i egen zon.Nu är det bara att ladda om, sa Per Theorén efter matchen. Returmöte alltså på fredag, då på hemmaplan. Då behövs stödet från läktaren kanske mer än någon annan match! Och tack vara våra matchsponsorer är det fri entré, så det finns inga ursäkter för att inte ta sig till hallen! Gnestas målskyttar: 0-1 David Avdiakov (Rehnström, Johansson) 2-2 Jonas West-Dyrvik (Tolf, Walldén) 3-3 PP Simon Eriksson (Sköld, Braunke) 4-4 PP Simon Eriksson (Braunke, Sköld) 5-5 PP Simon Eriksson 8Ahnelöv, Sköld) 8-6 Joonas Siipola (Johansson, Ahnelöv) Skott på mål Gnesta: 48 Solna: 31 A-lag Herrar 22 feb 0kommentarer
  • Dags för Playoff

Gnesta laddar för Playoff som inleds ikväll med bortamöte mot Solna.- Gäller att vi är med från början, säger Per Theorén. Efter helgens förlust hemma mot Waxholm slutade Gnesta på femteplats i tabellen, och får därmed spela Play-Off 1. Man ställs mot Solna i bäst av tre matcher, och första matchen spelas redan ikväll, Tisdag, och Gnesta har siktet inställt på vinst: - Här handlar de inte om något annat. Laget tillsammans med oss ledare är taggade och känslan är god inför kvällens match, säger Fredrik Persson. Lagen möttes i grundserien, där Gnesta vann båda mötena och slutade tvåa i tabellen, Solna sist. Men ett Playoff är allt annat än grundserie. - Playoff är alltid lite ovisst, det gäller att vi gör en bra match ikväll så vi har taktpinnen i matchserien. Solna kommer garanterat vara laddade, så det gäller att vi är med från början, säger Per Theorén. Returmöte blir det på hemmaplan på fredag, och är det inte avgjort efter det blir det en tredje och direkt avgörande match hemma på söndag. - Vi skall åka upp och göra en bra insats ikväll och ta med oss den till fredagens hemmamatch, avslutar Persson. Matcherna spelas enligt följande: Onsdag 20:15 - Borta Fredag 19:15 - Hemma Ev. Söndag 17:00 - Hemma A-lag Herrar 21 feb 0kommentarer
  • Waxholm hemma när Alltrean avgörs

I helgen spelas de sista omgångarna i Alltrean Östra. För Gnestas del innebär det hemmamöte mot Waxholm. - Det ska bli riktigt kul med en lördagsmatch på hemmaplan igen. Hoppas publiken känner detsamma! säger Fredrik Persson. Med två matcher kvar att spela har Mariehamn redan säkrat seriesegern och därmed sin plats i kvalet. Strax nedanför hittar vi Mälarö och Gnesta med lika antal poäng - 24 - på andra respektive tredje plats i tabellen. Runt strecket är det också tight. Waxholm på fjärde plats och Trångsund under strecket på femte plats, båda lagen med 22 poäng. Nu väntar alltså avgörandet och Waxholm står för motståndet. Att matchen spelas en lördagseftermiddag tror Fredrik Persson kan vara positivt: - Ja men tankarna är positiva! Det ska bli riktigt kul med en lördagsmatch på hemmaplan igen. Hoppas publiken känner detsamma! Efter tisdagens bortavinst mot Kista fanns trots segern en del saker att jobba på, något som präglade torsdagsträningen: - Fokuset på träningen igår (läs torsdag) var bra och det filades på lite direktskott och tight, hårt spel kring mål som vi kanske saknade lite i tisdags. En vinst mot Waxholm skulle innebära att man som sämst slutar trea i tabellen, där lag 2-4 kvalificerar sig för Play-Off 2. - Det känns som grabbarna redan släppt tisdagens match och börjat fokusera på sista matchen i alltrean. Det krävs fullt fokus och att vi är nogranna med alla små detaljer, för Waxholm var ett bra och gediget lag senast vi mötte dom och dom har en hög spets i sin trupp. Nedsläpp Lördag 15:00 A-lag Herrar 16 feb 0kommentarer
  • Gnesta tog 3 poäng mot Kista

Efter söndagens förlust borta mot Mariehamn var det dags för Alltreans näst sista omgång när Gnesta begav sig till Husby Ishall för match mot tabelljumbon Kista. Med ett massivt övertag i skottstatistiken drog Gnesta det längsta strået och tog 3 poäng med sig hem. David Avdiakov inledde målskyttet i mitten av första perioden, men hemmalaget kvitterade ett par minuter senare. I andra perioden gav Rasmus Ahlbom Gnesta ledningen, och med drygt 5 minuter kvar av matchen fastställde Jonas West-Dyrvik slutresultatet 1-3. Tabelljumbon Kista är ännu poänglösa när bara en omgång återstår. Med ett snitt på drygt 8 insläppta mål per match mot Gnestas nästan 5 mål framåt per match i snitt, kan man tycka att segern skulle blivit större. Inte minst med tanke på övertaget i skott på mål, förkrossande 68 för Gnesta mot Kistas 22. - Ja jösses! Idag gjorde vi så mycket rätt förutom att göra det svårt för målvakten och göra målen. Vi är lite för omständiga när det väl ska avslutas. Sen ville pucken allmänt inte in, så det va riktigt skönt att kunna vinna kvällens match. "Peppe" gör en riktigt bra insats i kassen och ger oss verkligen chansen att bärga kvällens 3 poäng, säger Fredrik Persson. Nu laddar laget om inför sista omgången som spelas på lördag. Då kommer tabellfyran Waxholm till Gnesta för att göra upp om de sista 3 poängen i den tighta tabellen. Pucken släpps 15:00 och NI behövs på läktaren! Gnestas målskyttar: 0-1 David Avdiakov (Gustafsson, Rehnström) 1-2 Rasmus Ahlbom (Walldén, Siipola) 1-3 Jonas West-Dyrvik (Siipola) Skott på mål Gnesta: 68 Kista: 22 Publik: 31 A-lag Herrar 14 feb 0kommentarer
  • Ahlbom avgjorde i förlängning - extrapoängen till Gnesta

Efter en svag inledning av matchen, där Mälarö var det klart bättre laget, kunde Gnesta tillslut vinna i förlängning efter avgörande mål av Rasmus Ahlbom: - Skönt med två pinnar i alla fall efter en svårspelad match, sa lagkaptenen efter matchen. Gästande Mälarö tog taktpinnen direkt på första nedsläpp. Gnesta hängde inte med, och när matchens första 20 minuter var spelade visade tavlan 0-1 och skottstatistiken 5-15. - Mälarö kommer taggade till tusen medans vi inte är på tårna från början, säger Per Theorén. - Vi har Tim Olsson att tacka för att vi är kvar i matchen efter första perioden där Mälarö totalt äger händelserna på isen. I andra perioden får Gnesta dock till en kvittering. David Avdiakov gör 1-1 efter 9:09. Men Mälarö återtar ledningen och inför tredje perioden är det underläge 1-2. Ju längre in i matchen vi kommer, desto mer övertar Gnesta taktpinnen. I slutet av tredje perioden får Gnesta chans i powerplay. Man etablerar bra press mot Charlie Lawaets i gästernas målbur, och med bara knappt två minuter kvar att spela kommer en efterlängad kvittering. Rasmus Ahlbom skjuter från backpostionen och Niclas Sköld petar in returen och tar matchen till förlängning! Förlängningen är bara minuten gammal när Gnesta pånytt får chans att spela powerplay. Trots hård press lyckas man inte avgöra i den spelfomen, men kort efter att Mälarö återfått numerären på isen kommer så avgörandet. Rasmus Ahlbom gör 3-2 och Gnesta bärgar extrapoängen i en match som hade mer att önska: - Skönt med två pinnar i alla fall i en svårspelad match, sa lagkaptenen efter det avgörande målet. Per Theorén var befogat missnöjd med insatsen, men gladdes åt uppryckningen: - Det blir lite bättre i början på andra, sen rycker vi upp oss i tredje och lyckas kvittera i slutet. Sen tycker jag vi äger spelet i 3 mot 3 i förlängningen och lyckas få med oss två pinnar trots att vi inte gör någon bra match, det tar vi med oss och laddar om för Mariehamn borta på söndag. Till matchens lirare i Gnesta utsågs för andra matchen i rad målvakten Tim Olsson - helt klart välförtjänt. - Han höll oss kvar i matchen många gånger ikväll, en välförtjänt matchens lirare, berömde lagets målvaktstränare Kenth Borgen. - En usel insats måste jag säga. Men vi vill inte ge bort matchen gratis ändå, och kämpar tills "Hesa Fredrik" ljuder. Att vi sen avgör i sudden är en bonus. Tim Olsson får Mycket Väl Godkänt, några får Godkänt och några får hemläxa, summerade Jörgen Alhbom matchen och passade även på att skicka ett Grattis till Adam Gottlind som ikväll gjorde sin 100:e poäng för Gnesta. Gottlind, som kom till klubben inför förra säsongen, har på 49 spelade matcher producerat 15 mål och numera 86 assist efter dagens två framspelningar. Grattis säger vi till Adam! Nästa match spelas på söndag. Då styr vi kosan mot Åland för match mot Mariehamn. Gnestas målskyttar ikväll: 1-1 David Avdiakov (Johansson, Tolf) 2-2 PP Niclas Sköld (Ahlbom, Gottlind) 3-2 OT Rasmus Ahlbom (Gottlind, Braunke) Skott på mål Gnesta: 29 Mälarö: 40 Publik: 122 A-lag Herrar 6 feb 0kommentarer