• 3 starka poäng mot Waxholm: "Eloge till hela laget"

Gästande Waxholm hade ledningen två gånger om, men Gnesta lyckades vända och gick slutligen segrande ur matchen efter ett sent avgörande: "En riktig krigarinsats från samtliga", summerade Rasmus Ahlbom Gnesta kom till match med två inledande förluster i kvalserien i bagaget. Dessutom var det gästande Waxholm som hade ett psykologiskt övertag i och med att de vunnit de två tidigare mötena lagen emellan i Alltrean. Lägg där till att Gnestas båda tränare, Per Theorén och Fredik Persson, var på resande fot. Istället tog lagets knäskadade kapten, Rasmus Ahlbom, och sportchefen Jörgen Ahlbom plats i båset. Där hade vi förutsättningarna för fredagskvällens match. Och det var gästernas Hampus Losman som gjorde matchens första mål 14 minuter in i den annars ganska händelselösa första perioden. Fem minuter in i andra perioden kom också 0-2 från Oskar Dahlborg. I slutet av perioden får Gnesta chans i powerplay, och det utnytjar man på bästa sätt! Ola Gustavsson reducerar med bara 7 sekunder kvar av perioden. I inledningen av tredje kommer också matchens första kvittering när Rickard Bobäck gör 2-2 efter 1:44. Gnesta får ny chans i powerplay halvvägs in i slutperioden, men den här gången lyckas man inte producera framåt. Istället får Jesper Ekeberg raka pucken ur egen kasse när Oskar Dahlborg gör 2-3 i numerärt underläge. Uppförsbacke igen alltså med bara 10 minuter kvar. Men man ger inte upp för det, och med drygt 5 minuter kvar kommer nästa kvittering när Joonas Siipola gör 3-3. Kort därpå kommer också Gnestas första ledningsmål när Martin Ahnelöv gör 4-3. Med två minuter kvar drar Waxholm på sig en ny utvisning och Gnesta får chans att avgöra matchen. Max Petré lämnar gästernas målbur med 1:42 kvar av perioden i ett försök att jämna ut matchen, men Gnesta lyckas hålla ifrån och med 13 sekunder kvar sätter Rickard Bobäck matchens sista mål i öppen kasse! Gnesta tar 3 viktiga poäng och klättrar till andra plats i tabellen som fortfarande toppas av Viggbyholm. Waxholm ramlar ned till fjärde plats, och SK Iron till tredje plats. - Vi är det bättre laget idag. Vi har många chanser som inte går våran väg. Men tålamod, tålamod... Vi fortsatte från start till slut och tillslut satt dom. En riktig krigarinsats från samtliga, summerade Rasmus Ahlbom matchen. Även sportchefen Jörgen Ahlbom var nöjd med hela lagets insats. Till siten Eastcoashockey.se säger han: "Ja, dels de rutinerades förtjänst, men jag vill nog ge en eloge till hela laget. Det var en snäll match trots att den är en viktig match mitt i kvalserien. Vi bänkar en del folk i tredje perioden men samtliga hjälper till och peppar, istället för att sura ihop. Det höjer alla. Det är en jämn match med flertalet ramträffar åt båda hållen. Skönt med 3 pinnar ikväll, det behövde för läget i tabellen, och särskilt med tanke på att vi har 2 förluster mot dom när matchen startar." Med halva kvalserien spelad väntar nu två bortamatcher, returmöte mot Waxholm på tisdag och Viggbyholm på torsdag, innan säsongen avslutas med match mot SK Iron hemma på lördag. Gnestas målskyttar: 1-2 PP Ola Gustavsson (Sköld, Bobäck) 2-2 Rickard Bobäck (Sköld, Gottlind) 3-3 Joonas Siipola (Johansson, Rehnström) 4-3 Martin Ahnelöv (Gottlind) 5-3 ENG Rickard Bobäck (Sköld) Skott på mål Gnesta: 36 Waxholm: 40 Publik: 154 A-lag Herrar 16 mar 0kommentarer
  • Hockeyfredag!

Det duggar tätt mellan matcherna, och nu har vi kommit fram till säsongens näst sista hemmamatch. Waxholm står för motståndet i den tredje omgången av kvalserien. Lagen möttes i alltrean, där Waxholm gick segrande ut båda matcherna. Såhär lång i kvalserien placerar sig de båda lagen på den undre halvan av tabellen. Gnesta på fjärde plats med 1 poäng, och Waxholm på tredje med 2 poäng. Ni kanske har hört det förr? Japp, det är VIKTIGA poäng som står på spel, och publiken behövs på läktaren! Nedsläpp ikväll 19:30 A-lag Herrar 15 mar 0kommentarer
  • "Viggan" blev för svåra för Gnesta: "Bästa motstånd vi mött"

Mållöst efter första 20 och Gnesta med en storspelande Tim Olsson mellan stolparna såg ut att hänga med bra mot division 2-gänget Viggbyholm. Men i andra trampade gästerna på och fick med sig 0-3 inför sista perioden. Det kunde Gnesta inte vända, och fick slutligen se sig besegrade med 1-6. Första perioden blir som sagt mållös, men Gnesta skapar ett par lägen där man har chans på mål. "Viggan" håller högt tempo, men Gnesta lyckas hänga med. - Det ser ut som att de tänkt köra 100 från start. Det tog några byten innan vi hängde med. Men "Viggan" är skickliga, håller tempot och har 3 bra, jämna femmor. Tim storspelar, så gör även deras målvakt och vi saknar inte chanser, sa Jörgen Ahlbom om den första perioden och fick medhåll från Fredrik Persson: - Vi möter det klart bästa laget vi mött denna säsong. Det är ett annat tempo som vi inte riktigt är vana vid, men vi jobbade på bra och kom in i det mer och mer. Tim storspelar verkligen i första perioden och ger oss chansen att ta kommandot, men det vill inte studsa med oss riktigt. Vi har absolut lägen att sätta dit första pucken men det blir stolpe ut. I andra perioden lyckas Gnesta först avvärja ett boxplay, men inte långt efter att Joonas Siipola lämnat utvisningsbåset gör Gustav Mattsson det så viktiga första målet. Gästerna lyckas sedan först öka på till 0-2 genom Patrik Ekenståhl efter 11:32, och bara 8 sekunder senare 0-3 genom Felix Lundberg. - Dessvärre gör de första målet, hade vi gjort det så hade det kanske sett annorlunda ut. I tredje så rann siffrorna iväg lite för fort för att vi skulle ta chansen att komma igen, analyserar Ahlbom. - Vi faller in i en lite sämre period där på ett par minuter och det räcker för att det ska studsa fel och Tim får tyvärr dra ut pucken tre gånger, fyller Persson i. Och förutom en sen reducering för Gnestas del blev det Viggbyholm som fortsatte målskyttet i tredje perioden. Ludvig Johansson gör 0-4 efter 5:48, Christopher Tumba 0-5 efter 12:28 och Axel Toll 0-6 med drygt 3 minuter kvar, innan Joonas Siipola fick in Gnestas enda puck för kvällen med knappt 2 minuter kvar att spela. Viggbyholm vinner matchen med hela 1-6 och befäster serieledningen. - Det var en snäll, välspelad match och enligt mig, det bästa motstånd vi mött denna säsong. Inte mycket att göra åt, vi tar nya tag på fredag. Tack återigen för en stor publik, sponsrade priser och inte minst gratis kaffe, säger Ahlbom. För Gnestas del gäller det nu att ladda om för nästa omgång som spelas på fredag när Waxholm kommer till Gnesta för ny match. - Nu är det bara bryta ihop och ta med oss de lärdomar vi fick av denna match och gå vidare! Ny match på fredag hemma mot Waxholm. Hoppas vår underbara publik hittar ner då också. Och stort tack till den härliga klacken vi har fått som bjuder så sång och trummor, avslutar Persson. Gnestas målskytt 1-6 Joonas Siipola (Braunke) Skott på mål Gnesta: 21 Viggbyholm: 37 Publik: 258 A-lag Herrar 12 mar 0kommentarer