• Förlust efter förlängning i Malmö

Förutsättningarna är enkla inför allsvenska kvalet. För att behålla allsvenska statusen gäller att besegra från division 1 kommande HK Malmö i bäst av tre matcher. Som allsvenskt lag har Kropps fördelen av två hemmamatcher. Kropps började med bortaresa, E 6 ner till Malmö och Baltiska hallen. Matchen inleds med idel målvaktsräddningar åt båda håll inledningsvis innan Kropps Viktoria Strålman kan göra 1-0 och Amanda Borgström följer upp med säkert avslut från sin vänsterstrut till 2-0. Kvalnerver eller inte, men första tio präglas av tekniska fel och spända avslut från båda lagen. När Faith Eriksson sveper in en straff till 3-1 efter dryga åtta så är känslan att varje mål kommer bli viktigt i denna kvaldrabbning och känslan visar vara riktig. Måltorkan breder ut sig. Trots hemmaledning 5-4 efter dryga 18 min. känner sig hemmalaget i behov av att ta time-out och prata. Ämnet hos båda lagen denna time-out var säkerligen anfallsspel. Lagen följs åt och halvtidsresultatet 10-10 känns både rättvist och logiskt. Andra halvlek inleds med en Kropps-utvisning som dock reds ut tack vare stabilt spelande Mona Saffari i målet. Båda lagen har fortsatt svårt att få till det framåt. Allt för mycket plottrigt spel leder till tekniska fel. Elin Sige hittar dock lucka att kliva igenom två gånger om och ger Kropps två måls ledning en stund som dock inte blir länge. Malmö kan återta ledningen efter att Kropps hamnat i problem framåt. Kropps tar time-out med kvarten kvar med Malmö-ledning 15-14. Effekten av time-outen uteblev dock. Malmö kan göra 18-16 och Kropps har svårt att spela sig igenom Malmös täta 6-0 försvar när skyttet utifrån inte fungerade. Malmös 19-16 med fem minuter kvar känns ganska avgörande. Med dryga tre minuter kvar tar Kropps en sista time-out, tränar-Mikael manar till en sista ansträngning. Och ansträngningen kommer. Efter ett lyckat man-mot-man spel, om man kan uttrycka sig så i en dammatch, så lyckas Kropps på ett mirakulöst sätt utjämna till 20-20 ett par tiondelar före slutsignalen ljuder via Elin Sige som vräker in bollen. Förlängning 2x5 minuter startar. Kropps lyckas inte på samma sätt stå emot bakåt i förläningen utan i en jämn kamp tvingas man se sig besegrad med 26-24. Men stora möjligheter till vändning på hemmaplan finns! Retur i Uddevalla söndag 14/4 kl. 17.00 Agnebergshallen. Vinst för Kropps där så blir det en tredje avgörande match 17/4 kl. 19. Mål: Viktoria Strålman 6, Elin Sige 4, Faith Eriksson 4(2), Mimmi Lundin 3, Nellie Larsson, Anna Lehtinen och Amanda Borgström alla 2 och Olivia Nyman 1. A-lag Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust i sista seriematchen, kval väntar för damerna.

Resa österut till Örebro och sista seriematchen i Damallsvenskan mot deras IFK. Ett lag som vann mot oss med tre bollar i säsongspremiären i Agnebergshallen. Vilket av lagen skulle ha mest gnista i denna på papperet betydelselösa match. Örebro hade sitt allsvenska kontrakt säkrat och Kropps låg på återkvalplats utan chans att kunna ändra på det. Går Kropps in med 110 % i alla närkamper när kvalspelet väntar efter påsk? Svaret är att båda lagen vill avsluta serien på bästa sätt. Örebro med att visa hemmapubliken att dom blir att räkna med nästa säsong, Kropps vill ha med sig en positiv känsla inför kvalet. Två intensiva försvar präglar matchinledningen och målfattigt från båda håll. Första målet faller efter cirka sex minuter och andra målet efter knappa nio. Viktoria Strålman spräcker Kropps-nollan några sekunder senare. Kropps anfallsspel kommer inte igång........alls. Avsluten är inget som oroar Örebros målvakt nämnvärt. Elin Sige byts in och tillsammans med Amanda Borgström börjar dom hitta luckor och lösningar. Kropps får kontakt och spelet lyfter. Resten av halvleken är en jämn tillställning där hemmalaget tillslut håller undan till en 10-8 ledning in till pausvilan. Andra halvlek rullar igång. Eller.....Kropps rullade igång.......Örebro rivstartade igång. Vips så står det 14-9 på resultattavlan efter fyra spelade minuter. Ett miniryck som avgör matchen. Kropps hämtar sig inte från det. Örebro drar successivt ifrån och glider ifrån till en odramatisk seger, 26-19. Nu väntar återkvalspel i april. Kropps möter i slutkvalet om allsvensk plats nästa säsong segraren mellan Tumba-Malmö, Tumba leder med 1-0 i matcher. Kvalet går i bäst av tre matcher där laget från högre division, i det här fallet då Kropps, får förmånen med att få en eventuell tredje match på hemmaplan. Mål Kropps: Anna Lehtinen 4, Viktoria Strålman 3, Amanda Borgström 3, Maja Cedergren 3(1), Elin Sige 3, Olivia Eketjäll och Mimmi Lundin båda 2. A-lag Damer 24 mar 0kommentarer
  • Förlust mot starkt Boden

Boden är ett topplag, jagar serieledande Ystad, bara ett poäng bakom. Kropps, i nedre regionen fast på återkvalplats. Favoritskapet låg tungt på Boden. Skulle hemmalaget kunna överraska? Kunna utnyttja att Boden rest långt? Att vara laddad till hundra procent och att vara fokuserad, skulle hemmalaget lyckas med det? Eller börja man träna och koncentrera sig på kommande viktiga kvalspel? Frågor fanns och ganska snart fick publiken svaren. Anna Lehtinen inledde visserligen machens målskytte i första anfallet genom att stänka in 1-0 men det var enda gången som Kropps var i ledning. Boden hade inte tänkt och åkt alla milen till Uddevalla utan att ta med sig två poäng. Främst syntes det i försvarsspelet. Boden jobbade intensivt och gav inte en centimeter i onödan. Boden kunde glida ifrån till 9-2 när halva halvleken hade spelats. Kropps lämnar då in time-outkortet för att reda ut hur man skulle hitta lägen framåt. Anfallsspelet var det stora bekymret. Kropps kunde trots time-out inte hitta "koden". Boden går till pausvila med stabil ledning 13-6. Andra halvleken startar. Som bekant är det ju hoppet det sista som överger en människa, så även en Kropps-supporter denna kväll. Skulle det gå att vända? Ånej, inte en chans denna kväll. Boden var för starka och dom sista procenten fanns inte att få ut ur Kropps-tjejerna denna kväll. Boden seglar ifrån till en solklar seger. När slutsignalen går står det 16-28 på resultattavlan, seger för det gästande laget. Till matchens lirare i Kropps uteses Elin Sige. Kropps har tidigare under säsongen visat att dom kan bättre än så här. Bland annat pressade man nyligen serieledande Ystad till fight in till slutsekunderna så nu gäller det att ladda om batterierna och använda sista seriematchen borta mot Örebro 24 mars som viktig uppladdning inför kvalspelet. Kvalspelet startar i början av april. Mål Kropps: Elin Sige, Viktoria Strålman och Anna Lehtinen alla 3, Oliva Nyman 2, Maja Cedergren 2(1) samt Oliva Ekemfjäll, Amanda Borgström och Faith Eriksson alla 1 vardera. A-lag Damer 15 mar 0kommentarer