Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Forssa BK U17 Akademi

Följ

U17 Akademi

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Miljönären Cup, Pojkar 17

Match

IFK Mora FK

2 - 6
Prästholmens IP
4 september 2019
19:00

Forssa BK

Referat

Referat: IFK Mora FK - Forssa BK

Semifinal på ett kallt, regnigt Prästholmens IP. En Semifinal ska det inte vara något problem att tända till inför och snacket innan handlade mycket/ till största del om att det va upp till oss själva att hur prestationen idag skulle bli. Att den största motståndaren sitter i våra egna huvuden, att vi inte tar lätt på nånting, att vi måste ta tag i taktpinnen och göra det vi pratar om vecka in och vecka ut. Tyvärr så visar det sig att det är lättare sagt än gjort denna kväll. Vi står verkligen och sover första 30 minuterna med dåliga beslut, dålig bollbehandling,energifattigt och lågt bolltempo. Vi tillåter motståndarna att skapa och bli bra och det höjer naturligtvis Mora ett snäpp. All eloge till Mora som gör det bra och utnyttjar det de är duktiga på, inget snack om det. Ställningen är 2-0 efter 19min. Efter 35 min reducerar vi på en fast situation där Faisal nickar in Sandbergs frispark. Vi har då börjat jobba oss in i matchen. Vi gör även några byten redan då för att väcka laget. Byterna får effekten vi hoppats på och spelövertaget går över till Forssa allt mer. Halvtidssnacket handlar mest om att lugna ner oss och ha tålamod, sätta pressen lite högre, vinna närkamperna som uppstår, tänka mera där ute, flytta boll snabbare och till de ytor vi vill ha den i.
Andra halvlek startar med att Mora slår ett löst inlägg i överkant ribba bakom Simon som ända hade kontroll över det. Sedan i anfallet efter kvitterar Faisal matchen med förarbete från Sharre. Där och då känns det bara som en tidsfråga för nu tar vi ordentilgt tag i matchen och börjar styra med fina spelvändningar och bättre positionering. Uppspels fasen från spelyta 1 hackar till viss del fortsatt men nu löser vi efterblivande situationer bättre. Likaså vinner vi mycket mera närkamper. Mora sticker upp på några omställningar men känns mer och mer trötta i sina aktioner. Målen låter dock vänta på sig till ca min 70 då Sandberg stenhårt nickar in Oscars hörna. Situationen upprepar sig nån minut senare med samma fina hörna från Oscar som når Dannes panna igen och 2-4. Nu går luften helt ur matchen och nästan på avspark snor vi bollen och Faisal frispelar Hannes som iskallt lägger in 2-5. 2-6 kommer av bara farten med i slutet av Faisal igen på Oscar tredje assist. Fina inhopp Av Anders, Oscar, Samuel och vårt senaste tillskott i truppen Amiin.
Sammanfattningsvis känns det ändå som att utfallet av matchen är okej. Vi har ju tidigare under säsongen haft svårt att resa oss mentalt efter mindre bra matchinledningar som lett till prestationer långt under godkänd nivå (Gefle borta, Gute borta bla). Nu visade vi faktiskt att man kan jobba sig in i det och vända negativa känslor till positiva vilket känns bra att vi tagit med oss och lärt. Prestationsmässigt vet vi att vi kan mycket bättre men vi fokuserar på den mentala prestationen idag! Jättetack till Mora som bjöd upp till bra motstånd och fint mottagnde.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Faisal Al-Haji 1 3 1 0 0 4
Daniel Sandberg 1 2 1 0 0 3
Oscar Norgren 1 0 3 0 0 3
Hannes Stenberg 1 1 0 0 0 1
Sharmarke Abdi Mohamed 1 0 1 0 0 1
Adam Höglund 1 0 0 0 0 0
Amiin Mohamed Burhaan 1 0 0 0 0 0
Anders Forsling 1 0 0 0 0 0
Anton Wiborg 1 0 0 0 0 0
Emil Stolpe 1 0 0 0 0 0
Filip Säfström 1 0 0 0 0 0
Isac Söder 1 0 0 0 0 0
Max Edberg 1 0 0 0 0 0
Samuel Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Hedman 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng