• Storseger i genrepet

På ett blåsigt Gränby konstgräs tog vi emot seriekollegan IK Apollon i genrep inför tisdagens premiär. Apollon inleder matchen med en relativt hög press och vi får inte igång något riktigt anfallsspel. Efter dryga 20 minuters spel så har Apollon en frispark i stolpen från 20-25m och detta blir lite av en väckarklocka. Vi börjar ta tag i matchen med ett kontrollerat bollinnehav, hittar rytmen och sakteligen skapar lägen. Ferngren har ett långskott som målvakten släpper retur på där många trodde att ledningsmålet skulle komma men Skoglund fick inte riktigt träff på den. Efter 39 minuters spel så slår Razdan ett fint inlägg från högerkanten som Borgestig nickar ribba/målvakt-in. 1-0! Bara minuter senare så kombinerar vi fint på vänsterkanten mellan Wallsten och Engqvist där den sistnämnde slår ett perfekt inlägg som Skoglund kan raka in på volley. 2-0 i paus. I andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lagt, ett högre bolltempo, en snabbare återerövring av boll och ett kontrollerat anfallsspel. Mycket av detta ligger Svensson bakom på mittfältet. 3-0 kommer ganska direkt i andra halvlek där vi snickrar ihop ett nytt fint anfall där Leijon serverar Skoglund med en delikat passning och den sistnämnde placerar in bollen. Matchens kanon kommer dock 3 minuter senare när Appelquist får en kalasträff strax innanför boxen och borrar upp den strax nedanför bortre krysset. 5-0 kommer av bara farten när Wallsten frispelar Lugnet som iskallt placerar in den. Lugnet skulle sedan agera framspelare när han osjälviskt serverar Ferngren i ett friläge som enkelt kan raka in Funbos sjätte för dagen. Sista kvarten är det i princip farligt i varje anfall, Borgestig gör sitt andra för dagen i 76e och får sedan fullborda sitt hattrick i 86e. Två iskalla mål av en spelsugen Borgestig. En träning kvar innan seriepremiär mot Almunge som spelas tisdagen den 9/4 och vi hoppas på ett stort stöd på Johannesbäcks IP. Vi ses där! A-lag Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer
  • Information från Årsmötet

Årets årsmöte gick av stapeln i tisdags. Tack alla ni som kom! Kul att det var så många som intresserade sig. Rekord i antalet på mötet, vi var 17 stycken. Mycket roligt! Tyvärr möttes styrelsen av en vattenläcka i domarrummet när vi kom till Vargspåret i tisdags. Försäkringsbolaget är kontaktade och vi hoppas att det inte har blivit allt för stor skada på klubbhuset. Just nu går det inte att använda toaletter eller vatten i klubbhuset då allt vatten är avstängt. Vi återkommer med mer information. 2023 var ett händelserikt år. Vi har en fortsatt god ekonomi vilket gör att vi kan fortsätta utveckla Funbo IF och göra det ännu bättre för våra barn, ungdomar och seniorer. Vi startade upp ett Damlag som vi ser fram emot att följa och heja fram på Vargspåret. A-laget gick upp till division 5 och vi ser fram emot deras fortsatta resa. Vid seniorernas hemmamatcher kommer vi fortsätta med att ha bollisar från våra yngre lag. Vid framförallt hemmamatcher vore det superkul om så många som möjligt kom och hejade på dem. Det har skett några förändringar i styrelsen, vi tackar Henrik, Eric och Dennis för dessa år. De kommer fortsätta vara aktiva i föreningen på olika sätt men har nu valt att avgå från styrelsen. Styrelsen för 2024 är uppbyggd som följande; Maria Blom Söderlund fortsätter som ordförande. Cecilia Lindén fortsätter som sekreterare. Daniel Gustafsson fortsätter som ledamot. Julian Firpo ny som vice ordförande. Johanna Bylund ny som kassör. Jennica Winge, Niklas Baudin och Annelie Karlsson Hult nya som ledamoter. Vi hälsar våra nya styrelsemedlemmar varmt välkomna! Protokoll och bildspel från mötet kommer att läggas upp under dokument 2024 här på laget.se inom kort. Vi passar även på att informera om att vårens arbetsdag kommer äga rum den 21 april kl. 10--14, vi önskar att minst 2 från varje lag kommer på arbetsdagen. Mer information om denna kommer senare. Önskar ni komma i kontakt med styrelsen gör ni det enklast via mail: kansli@funboif.se Vi i styrelsen ser fram emot kommande säsong på Vargspåret. Vi har många lag och många matcher som kommer att spelas på Vargspåret så tveka inte att komma förbi och heja fram Funbo IF! // Styrelsen Funbo IF 21 mar 0kommentarer
  • Slutspelsklara i Upplandscupen!

På ett regnigt Ekeby så var förutsättningarna klara. Endast vinst som gällde då Gimo slog Almo i deras sista match. Vi inleder i ett rasande tempo och trycker ner Olands långt ner på deras planhalva. Redan i minut 8 så hittar vi in på Westlander som läckert styr den i djupet till en framfarande Leijon som distinkt lägger in den i burgaveln. Efter målet så hackar vårt spel lite i blötan. Bollarna rinner ut till inkast, inspark etc så det blir många avbrott vilket passar Olands bäst idag. Vi skapar ett par halvchanser men det är Olands som gör nästa mål genom att ta sin bonusstraff. Hjortzén går åt rätt håll men når tyvärr inte straffen, det enda som Hjortzén ställs inför i första halvlek. I 41a minuten så återtar vi dock ledningen. Martinsson vinner bollen starkt på mittfältet och frispelar Kastberg som iskallt gör 2-1. Vi gör ett par byten i paus där bland annat Ferngren kommer in och det dröjde inte mer än 30 sekunder i andra innan han presenterade sig. Ett otroligt fint anfall med olika kombinationer där bollen tillslut hittar ut till Ileklint som genom ett perfekt inlägg hittar Ferngrens panna. 3-1! Direkt efter målet så tar Olands sin andra bonusstraff, samma straffskytt men annat resultat. Hjortzén ligger fint efter backen och nästintill punkterar matchen med den räddningen. Efter en tilltrasslad situation i 55e minuten så hittar Kastberg fram till kapten Skoglund som enkelt rullar in 4-1. Efter detta mål så radar vi upp chanser, Ferngren förhindras i ett friläge, Westlander med en boll strax utanför och Kastberg med en boll som slickar stolpen. Det är just Kastberg som sedan gör 5-1 efter att ha tagit sig runt på vänsterkanten efter framspelning av Westlander. Sista 25 är egentligen bara en transportsträcka. Vi rullar boll på Olands planhalva och skapar chans på chans. Det är tillslut ett patenterat Ramshaw-långskott som utökar ledningen till 6-1, otagbart för bortamålvakten. Lugnet avslutar sedan målskyttet med sitt 7-1 mål där han lägger in bollen helt fri från halva planen. Lugnet är sedan mm ifrån ett nytt cykelsparksmål i sista minuten. Avancemang till åttondelsfinalen, det ser vi framemot! A-lag Herrar 16 mar 0kommentarer