• DAM-premiären avklarad på över 10 år!

I söndags spelades det äntligen damfotboll i Funbo igen efter över tio års uppehåll! det var nämligen dags för nyuppstartade Funbo dam att spela träningsmatch mot Wattjolma på Ärentuna skolans konstgräs. Efter lite pysslande blev vi till slut 15 spelare som drog på sig blåstället för att äntligen spela match igen för ett damlag i Funbo IF:s regi. Matchen slutade med en 2-0 vinst efter att Maria premiärmålade och Siri tryckte in tvåan, självklart viktigt att nämna också att Miranda spikade igen och höll nollan som vi hoppas alla förstått efter att läst resultatet. Tränare Salomonsson säger efter matchen att det är väldigt kul att första matchen är spelad och att det stuntals såg mycket bra trots få träningar tillsammans och så här tidigt på säsongen: Sen är det ju alltid extra roligt att vinna och dessutom hålla nollan! Forza Funbo! 💙 Damlaget 4 mar 0kommentarer
  • Smakstart i Upplandscupen

Smakstart i Upplandscupen! Vi rivstartar dagens tillställning och redan i 3e minuten så tar vi ledningen genom Ferngren. Kvarten senare så tar sig Skoglund loss i djupled och blir fälld, en utrusande målvakt hamnar på mellanhand och Martinsson lyfter in 2-0 via stolpen. Bara 5 minuter senare så snickrar Lindqvist, Borgestig och Ferngren ihop ett fint anfall på vänsterkanten som Ferngren rakar in efter fint inspel av Borgestig. Reducering kommer dessvärre i 38e minuten när Almo-spelare får till en fin träff från 25 meter i bortre. Dessförinnan så hade Almo missat en av sina två bonusstraffar. I 44e minuten så får kapten Skoglund bollen i vänster innerposition och vinklar vackert in den i bortre. Bara minuten senare så tilldelas vi en straff och Skoglund rullar iskallt in sitt andra för dagen. Direkt efter avspark så vinner Martinsson bollen starkt på mitten och frispelar Skoglund som gör sitt 3e för dagen. Kan det vara Funbos snabbaste hattrick? Andra halvlek. Smakstart direkt i andra då Skoglund spelar den snett inåt till Ferngren som återigen dyker upp på rätt plats vid rätt tillfälle och även han gör hattrick. Efter två tilltrasslade situationer i både 64e och 67e så skulle även Martinsson hamna i hattrick-protokollet där han gör 8-1 och 9-1. Almo väljer här att ta sin andra straff och putsar till siffrorna till 9-2. Det skulle dock bli tvåsiffrigt. Med kvarten kvar så klackar Martinsson läckert fram Bonthron som gör sitt första för säsongen. I 85e minuten så gör Ferngren sitt fjärde för dagen med ett läckert distansskott i nättaket men vi skulle få se ett ännu snyggare mål för dagen. I matchens sista minut så slår Sandman in ett inlägg som Lugnet cykelsparkar in vackert via ribban till 12-2 som också blir slutresultat. En fin offensiv insats där vi gör många fina spelmål. Nästa match i gruppspelet är söndag 10/3 när vi möter seriekollegan Gimo på bortaplan. A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Ledarträff Funbo IF

Vårens ledarträff är den 13 mars kl 19-21 i klubbhuset på Vargspåret. Vi önskar att minst 1 representant från varje lag kommer på mötet. Välkomna! // Styrelsen Funbo IF Funbo IF 29 feb 0kommentarer