• Ineffektivt Funbo kryssar

Vi börjar matchen i ett rasande tempo och trycker ner gästerna lågt i banan. Kastberg har ett läge redan efter 6-7 minuter att göra ledningsmålet men skott blockeras i sista stund. Efter en kvart så hittas Skoglund på ett fint inlägg från Kastberg, Skoglund drar till på volley och målvakten står för en fantastisk räddning. Efter 20 minuter tar sig Kastberg runt på vänsterkanten och gör 1-0 via målvakten. Bara minuter senare så hittas Skoglund återigen på bortre och många tror nog att det är en utökning som sker men målvakten står återigen gör en fantastisk räddning. Efter dryga halvtimmen sticker Väddö upp med en kontring och tyvärr chippas kvitteringen in. Resterande 10 minuter i första är ett massivt hemmatryck med en rad halvchanser men 1-1 står sig till pausvilan. Andra halvlek startar likadant, bollinnehavsövertag för oss, halvchanser och slarv sista tredjedelen. I 70e minuten så slarvar vi vid eget straffområde, Väddö bryter och gör 1-2. Vi gör en rad offensiva byten och chansar sista kvarten, Holmqvist står för en fantastisk räddning som håller oss kvar i matchen men sedan är det ett bombardemang mot bortamålet. Svensson med en nick utanför, Kastberg med ett avslut som pareras och en boll i stolpen vid tilltrasslad situation. I 88e kommer så kvitteringen, Lugnet tar sig runt på kanten och spelar in till Skoglund som gör 2-2. Trots att Lugnet får sitt andra gula minuten senare så fortsätter vi att ösa på. Vi alla trodde nog att 3-2 målet skulle komma när Kastberg kommer runt fint på vänsterkanten men bollen går precis utanför stolpen. Skoglund hinner också med ett avslut i fint läge som blockeras i sista stund av försvarare. Sett till antalet chanser borde vi ha vunnit idag men en fantastisk bortamålvakt gör att vi bara får gå hem med en pinne. En bättre genomförd match än mot Storvreta men det hackar återigen i avgörande lägen. Viktig träningsvecka nu innan vi möter Rö borta på fredagkväll. Vi ses där Funbo är! A-lag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Magplask i omgång 2

På ett blåsigt Ärentuna konstgräs skulle vi följa upp den fina premiärsegern var tanken. I en första halvlek med otrolig medvind så blåser boll efter boll ut till inspark mot ett lågt stående hemmalag. I mitten av halvleken har vi ändå 2 gyllene lägen att ta ledningen. Ferngren vinner bollen fint på mitten och vi kommer i ett 3 mot 2 läge där Ferngrens skott tyvärr blir blockat till hörna, bara minuter senare så kommer Kastberg till ett fint avslutningsläge där målvakten parerar fint. Strax innan halvtidsvilan så kom återigen ett fint läge där Leijon nickar i ribban efter fint inlägg från Lindqvist. 0-0 efter en rätt svag insats från Funbo. I andra halvlek inleder vi återigen knackigt, mycket slarv och många onödiga bolltapp. Efter dryga timmen så slår Storvreta en djupledsboll som Hjortzén rusar ut på och tyvärr får bollen på handen och visas ut. I samband med att vi försöker hitta positionerna med en man kort så gör hemmalaget 1-0 med en kalasträff i krysset. Sista 20 försöker vi skapa ett tryck, vi skapar några halvchanser men inte mer än så. En missräkning där vi får rannsaka oss själva varför det gick som det gick. Storvretas defensiva insats ska dock inte sopas under mattan då de får matchen precis dit de vill och sett till andra halvlek är det tyvärr ett rättvist slutresultat. Nästa omgång tar vi emot Väddö på Johannesbäcks konstgräs. Avspark lördag 11.00, mer info under veckan. A-lag Herrar 21 apr 0kommentarer