• Tredje raka krysset

På ett stekhett Änglavallen tog vi emot Wattholma i en på förhand tuff bortamatch. Det är hemmalaget som i den 11e minuten tar ledningen efter ett fint inspel från högerkanten där Wattholmas bäste målskytt Öhrn rakar in den från snäv vinkel. Det skulle dock bara dröja en minut innan vi var ikapp. Ferngren som är i lysande form för stunden hittar Skoglund i straffområdet, den sistnämnde vänder bort sin mittback och med vänstern rullar han in kvitteringen. Efter kvitteringen så är det vi som börjar föra spelet. Vi har mycket bollinnehav på deras planhalva och skapar ett par halvchanser. Wattholma försöker hitta långa bollar från deras backlinje men mer eller mindre varje boll rinner ut till inkast eller inspark. I andra halvlek tar vi tag i det på ett ännu bättre sätt. Kastberg har ett distansskott i 50e minuten som snuddar ribban, bara minuter senare kommer Ferngren i ett ypperligt skottläge men målvakten hinner parera. Skoglund får även han ett fint läge men skottet går dessvärre alldeles för högt. I 66e minuten tar hemmalaget återigen ledningen, denna gång som en blixt från klar himmel. En tidig djupledsboll där Öhrn är starkast och snabbast så placerar han sedan in den i friläge mot Holmqvist. 2 chanser är vad Öhrn behöver för att göra just 2 mål, imponerande. Efter målet så känns vi rätt avslagna, skapar ett par halvchanser, Kastberg i burgaveln, Huber nick över på en hörna och ett par blockerade skott. I 84e minuten rinner dock Lugnet igenom, i 50/50 duell med målvakten så får sedan Skoglund öppet mål och där gör han inget misstag. 2-2! Sista 7-8 minuterna skapar vi ett massivt tryck, Lindqvist hittar in på Skoglund i den 89e minuten och precis när Skoglund tar ner den på bröstet i friläge så blåser domaren av för en huvudskada. Lite otur kan tyckas då hemmaspelaren reser sig direkt efter avblåsning men med tanke på huvudet så får man acceptera det. I matchens sista minut så är Wattholma nära 3-2 på en hörna men Westberg räddar den på mållinjen. Vi får vara relativt missnöjda med poängen sett till heta målchanser men samtidigt nöjda att vi kvitterar i slutet. Vi tar med oss att vi är ruggigt svåra att slå men lyckas tyvärr inte vinna för stunden. Nästa helg tar vi emot Gimo på hemmaplan under lördagen vilket brukar vara sevärda tillställningar. Vi ses där! A-lag Herrar för 10 dagar sedan 0kommentarer
  • Onödigt poängtapp på hemmaplan

Hemma på Vargspåret är vi som bekant urstarka men denna kväll skulle börja på ett underligt sätt. En missriktad hemmanick friställer en Skuttungespelare i 8e minuten och 0-1 är ett faktum. Efter nytt misstag bara 3 minuter senare så kommer även 0-2 efter en tilltrasslad situation. Vi hade en bjudning till inom oss första kvarten när bortalaget gör sitt tredje mål för kvällen, efter bara 15 minuter. Trots 3 mål i baken så var det vi som hade skapat de farligaste chanserna. Westberg med ett halvöppet mål, Westlander med en boll i stolpen och Kastberg med ett avslut tätt utanför. Vi växlar upp efter detta och skapar halvchans på halvchans. I den 40e minuten tilldelas vi en straff som Skoglund som så många gånger förr förvaltar på bästa sätt. Ingen hårtork krävdes i paus då oron inte riktigt fanns där, målen var bjudningar och vi var det bättre laget. Alla hade samma syn, vi ska ta en poäng, helst 3. I den 62a minuten så reducerar vi återigen när Lugnet släpper ner den till Ferngren som med en praktfull träff gör 2-3. Bara 3 minuter senare så prickar Ferngren huvudet på Huber på en hörna och den sistnämnde nickar distinkt in kvitteringen. Domaren vill nu avbryta matchen pga mörkret medan spelarna inte har påpekat något. Efter 3 minuters samtal så fortsätter vi matchen. Vi trycker på och Razdan är nära ett ledningsmål på hörna. I 75e minuten vill domaren avbryta ånyo, denna gång tar snacket nästan 5 minuter men vi fortsätter spela. Vi tappar lite momentum och Skuttunge får vila tråkigt nog. I 85e minuten är vi ruskigt nära 4-3 när Ferngren nickar utanför. Ett par halvchanser till hinner vi med men inga mål tyvärr. Trots minst 6-7 minuters avbrott pga samtal om mörkret så får vi endast en minuts tillägg och vi hinner inte fullborda vändningen. Vi sätter oss i en dum position från start vilket gör att vi tappar poäng men visar återigen karaktär. På lördag möter vi Wattholma i en tuff bortamatch, avspark 14.00 på Änglavallen. Vi ses där! A-lag Herrar för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Ny seger för Funbo 2

Funbo 2 vann ikväll hemma över Riala på Vargspåret. Efter 94 min blåste domaren av matchen med slutsiffrorna 1-0. Segern innebär att Funbo 2 ligger 1p efter ledande Rasbo som dock har 2 matcher mer spelade. Nu till helgen möts dessa lag i Rasbo och det är bäddat för kamp då mycket står på spel i toppen av tabellen! Funbo IF för 17 dagar sedan 0kommentarer