21 september 2019
13:00

Referat: Rengsjö SK - Fagersta Södra IK

Södra upp i serieledning efter 3-1 seger i toppmötet mot Rengsjö.
Förutsättningarna var glasklara innan matchen , Södraseger och minst div 2 kval är ett faktum nu vart det bättre än så då Sala tappade poäng i derbyt mot Heby.så nu leder Fagersta Södra div 3 med 2 poäng då endast 1 omgång återstår, Södra visade direkt vad man var ute efter och tog tag i kommandot direkt. Emil Zoltek skjöt över i bra läge i den 6:e minuten efter ett fint anfall. Nästa läge kommer i den 12:e minuten då David Nyrén höll sig framme på en frispark och testade hemmamålisen med ett avslut men där keepern räddade snyggt. Södra fortsätter att trumma på och Kristian Ekberg kommer helt fri med målisen men han räddar skottet fint i den 24:e minuten.. Södra fortsätter att skapa chanser och gör också 0-1 målet i den 37.e minuten genom Kristian Ekberg , det var ett mycket vackert mål där det började på egen planhalva genom den fantasiske Shafick Irarema som bryter ett uppspel och vänder på spelet och efter några fina kombinationer hamnar bollen hos junioren Mergim Ramadani som frispelar Kristian som dunkar upp den i bortre krysset. Rengsjö lyfter fram spelet och har en nick över i den 40:e minuten på en fast situation. Rengsjö får en sista möjlighet på en frispark på övertid utav första och på den frisparken går bollen in i mål efter att Lövis kommit ur position efter en smäll i en höjdduell, Huxflux står det 1-1 efter 1 halvlek där Södra är det klart dominerande laget där målvakten i Rengsjö höll hans lag kvar i matchen.

Andra halvlek börjar som den första med chanser för Södra där Kristian Ekberg är närmast i den 54:e minuten men avslutet går strax utanför stolpen. Rengsjö försöker flytta fram sina positioner och har ett fint läge i den 63:e minuten men lövis i södramålet räddar mycket fint. Coacherna i Södra gör några byten för att öka pressen mot Rengsjö och vill få in pigga ben då Rengsjös spelare såg trötta ut. Emil Zoltek får ett kanonläge i den 84:e minuten en meter från mål men den duktiga hemmamålisen räddar snyggt med en fotparad, 1-2 målet kommer i den 86,e minuten då Emil Zoltek slår ett inlägg mot målet och fram dyker inbytte Ilyas Hirsi och nickar in bollen. Rengsjö går allin och skickar fram allt för att jaga kvittering och får en fin möjlighet i den 91:a minuten men Lövis i målet gör en fin räddning på skottet, istället så ställer södra om blixtsnabbt och avgör matchen genom Wille Klasén som mycket snyggt drar dit bollen på pass ifrån Emil Johansson. Direkt efter målet blåser domaren av matchen och spelare och ledare får jubla över segern .

Det här var en riktig lagseger där alla gjorde sitt yttersta för att div 2 drömmen ska leva . Lövis i målet gör en kanonmatch i målet där han agerar med stor pondus då Rengsö matade in bollar i straffområdet, stod inte lövis i vägen så var det David Nyrén och kompani i försvaret som satte stopp för attackerna, På mittfältet dominerade Emil Johansson och en helt fantastisk lirare som heter Shafick Irarema , Shafick vann nickduellerna med spelare som är 20-30 cm längre han vinner närkamper mot spelare som väger 20-30 kg mer och kommer ut med bollen varje gång , han måste ha sprungit mil i den här matchen. Framåt var Kristian Ekberg riktigt bra och skapade flera chanser förutom målet. riktigt kul var det att se inhopparna Ilyas Hirsi och Wille Klasén som kom in och avgjorde med 2 vackra mål.

Nu hoppas vi att vi skapa en folkfest på Onsjö nästa helg på söndag när serien ska avgöras mot Säter , seger för Södra då är div 2 spel ett faktum för första gången någonsin . Säter har allt att spela för då dem vid seger kan klara sig kvar i div 3 om Strömsberg förlorar sin match mot Rengsjö i sista omgången.