21 augusti 2019
19:00

Referat: Sala FF - Fagersta Södra IK

FÖRSTA SEGERN PÅ 38 år MOT SALA FF !!!

Södra vann toppmötet på onsdagskvällen inför storpublik i Sala med 2-1 efter att alla mål tillverkats i första halvlek.
Södra skapar den första chansen genom Wille Klasén som prickar stolpens utsida i den 5:e minuten. I anfallet efter så testar en Salaspelare Arman i Södramålet med en kanon men Arman räddar skottet mycket snyggt . Södra tar ledningen i den 17.e minuten genom målsprutan Max Holmberg som på halvvolley slår in bollen efter att Jocke Larsson slagit in en hörna. Lagen har varsin chans till innan målmaskinen från Sala Jakob Eklund får ett friläge i den 34:e minuten efter att ha mycket snyggt tagit med sig bollen så rullar han in bollen bakom en chanslös Arman i Södramålet. Sala får lite energi efter det målet och skapar ett tryck mot Södra och får ett friläge i den 40:e minuten som Arman räddar lätt. Istället så gör Kristian Ekberg 2-1för Södra i den 45:e minuten efter fint förarbete utav Max Holmberg. Den eminenta domaren blåser för halvtid direkt efter målet och Södra leder med 2-1.

Andra halvlek börjar med ett jätteläge för Eklund i Sala som kommer fri med Arman men avslutet tar i utsidan utav stolpen. Wille får ett läge i den 60:e minuten men avslutet går över ribban. Därefter är det väldigt mycket kamp där Södra försvarar sig riktigt bra och släpper inte till några målchanser alls. Södra håller ledningen matchen ut och spelare och ledare fick jubla över den första segern mot Sala på hela 38 år . Detta var en riktig krigarmatch där alla i laget bidrog till segern där Arman svarade för ett par högklassiga räddningar i målet. Backlinjen var jäkligt bra igen där David Nyrén gör en toppmatch , det här var den tredje matchen efter Davids benbrott och att han kan spela på den här nivån redan är imponerande.. På mittfältet går Emil Johansson från klarhet till klarhet och dominerar match efter match , en utav seriens absolut bästa mittfältare är han Emil . Kristian Ekberg har börjat höstsäsongen strålande och gjorde nu sin bästa match för säsongen. Framåt var Max Holmberg riktigt giftig med 1 mål och 1 ass. Nu är det väförtjänt vila för spelare och ledare i helgen innan nästa match som spelas på Onsjövallen nästa helg den 31:a Augusti mot Forssa BK .