17 augusti 2019
15:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Södra tog sin 4:e raka seger i fotbollstrean när Bollnäs besegrades med 3-1 på Onsjövallen . Formtoppade Bollnäs tog tag i taktpinnen inledningsvis och skapade en fin möjlighet i matchinledningen då man testade Arman I Södramålet som avvärjde skottet från en Bollnäspelare. Södra tar ledningen med 1-0 i den 15:e minuten genom Antonio Roca som placerar in bollen i bortre hörnet på pass ifrån Wille Klase'n. 2-0 kommer endast 2 minuter senare nu genom Max Holmberg som tar hand om straffen efter att blivit fälld själv . Bollnäs reducerar till 1-2 i den 36:e minuten på nick . Södra får ett fint frisparksläge på övertid i första halvlek och fram stegar Jocke Larsson och gör 3-1 efter att målvakten tappat in bollen mellan bena. 3-1 i halvtid till Södra . I andra halvlek så kontrollerade Södra matchen totalt där Bollnäs inte har ett avslut på mål istället så har Södra flera lägen att utöka sin ledning främst genom Wille Klase'n som inte resulterade i nåt mål , närmast var en räddning på mållinjen efter att Wille rundat målvakten . Södra vinner matchen med 3-1 och befäster sin andraplats i tabellen. Enligt coach Tobbe så var det säsongens bästa match över 90 minuter för Södra . Ett riktigt bra försvarsspel ännu en gång där Arman I målet spelade väldigt bra. På mittfältet så dominerade Shafick Irarema och matchens lirare Emil Johansson totalt. Nu väntar en ren seriefinal på Onsdag i Sala där bägge lagen har 34 poäng .