10 augusti 2019
14:00

Fagersta Södra IK

Referat: Torsåkers IF - Fagersta Södra IK

Det blev tredje raka segern för Södra i div 3 fotbollen när Torsåkers IF besegrades på bortaplan med 2-0 . Södra tar ledningen i den 6:e minuten genom Kristian Ekberg som dunkar in bollen från snäv vinkel. Därefter tar Torsåker över spelet och skapar ett par chanser bla så har man ett skott som går strax över ribban i den 10e minuten. Torsåker fortsätter att trycka på och har ett par halvchanser innan den stora kvitteringsmöjligheten för Torsåker kommer i slutet utav första då en spelare nickar bollen över i helt fritt läge från ca 1 meter. Första halvleken slutar i1-0 ledning för Södra där Torsåker hade det mesta utav spelet och chanserna. I andra halvlek så tar Södra över taktpinnen och skapar några lägen David Nyre'n har en nick som går över. Wille får ett friläge som målvakten gör en fin fotparad på. Wille har ett par lägen till bla så rundar han målisen men skottet räddas på mållinjen . Södra försvarar sig bra och kontrar ut Torsåker man har en boll i mål genom Antonio Roca men målet avvlnkas för offside mycket tveksamt. 2-0 målet kommer ändå i den 93:e minuten genom Wille Klase'n som skär in i banan och skruvar den i bortre hörnet , ett mycket vackert mål utav Wille . Domaren blåser av matchen och Södra vinner med 2-0.
Efter en riktigt dålig första halvlek så tar Södra över matchen i andra halvlek och försvarar sig riktigt bra och kontrar ut Torsåker. Bäst i Södra var hela förvaret där David Nyre'n gjorde comeback efter sitt benbrott och han gjorde förnämlig insats direkt tillsammans med mittbackskollegan Jimmy Jönsson. På mittfältet gjorde Kristian Ekberg och Mergim Ramadani det riktigt bra . Men dagens bästa spelare var Wille Klase'n som skapade flera chanser i andra halvlek förutom sitt mål.