3 augusti 2019
15:00

Strömsbergs IF

Referat: Fagersta Södra IK - Strömsbergs IF

Södra tog en viktig seger i div 3 fotbollen på lördagen då Strömsberg besegrades med 1-0 på Onsjövallen. Södra började bäst och hade en boll i trävirket redan i den 3:e minuten då Emil Zoltek nickade på Jocke Larssons slagna hörna. Nästa läge är också Zolteks men hans avslut går över ribban. Strömsberg får ett läge i den 12:e minuten men skottet styrs till hörna utav en försvarare . I den 23:e minuten får Strömsberg ett friläge men Arman i södramålet gör kanonräddning på avslutet. Istället så gör Södra 1-0 i den 25:e minuten genom Kristian Ekberg som drar på ett skott utanför straffområdet och bollen letar sig in via stolpen, passning Max Holmberg. Södra fortsätter att skapa chanser och är nära att näta först genom Sebba Jansson som snurrar upp försvaret men ur snäv vinkel så går skott rakt på målisen . Nästa läge får Zoltek efter en fin framspelning utav Nawrose Ahmadi men avslutet räddas utav Strömsbergs målvakt., Sebba har även en frispark som mv räddar till hörna. Lagen har varsin chans i slutet på halvleken men Södra går till pausvila med 1-0 ledning..

Avslut Södra 8 Strömsberg 5

Andra halvlek börjar tungt för Södra då Emil Zoltek drar på sig 2 gula kort i samma sekvens och blir därmed utvisad och detta sker i den 50:e miinuten . Södra får ett bra läge direkt efter utvisningen men Nawros nick går över ribban. Nästa läge är också Södras då Emil johansson tar bollen i eget straffområde och sprintar 80-90 meter med bollen och kommer in i Strömsbergs straffområde precis i skottögonblicket kastar sig försvararen och täcker med handen så där skulle nog haft en straff men domaren avvärjde. Strömsberg tar över och skapar ett par chanser där ett friläge var närmast men anfallaren får ingen bra träff på bollen utan den går utanför. Den stora kvitteringschansen kommer för Strömsberg i den 76:e minuten men Arman i södramålet gör en riktig idioträddning på skottet.. Södra håller undan och är närmare att utöka sin ledning när Wille Klase´n får 2 bra lägen men målvakten i Strömsberg räddar bägge. . Domaren blåser av matchen i den 95:minuten.

Avslut i andra halvlek Södra 4 Strömsberg 4 totalt 12-8
Detta var en riktig krigarseger där alla i laget bidrog till segern , Södra hade full kontroll på matchen fram till utvisningen i den 50 minuten på Zoltek därefter backade Södra hem och försvarade sig riktigt bra . Bäst i Södra var Arman i målet som visar att han är en riktig matchvinnare han kliver ofta fram i dem jämna matcherna och gör matchavgörande räddningar, det nykomponerade försvaret gjorde en felfri insats där Nawroz Ahmadi gör en kanonmatch i sin första match som mittback på flera år även mittbackskollegan Emil Johansson var riktigt bra.. Nu närmade sig Södra toppen på allvar i serien efter att Sala förlorat mot Rengsjö , Södra ligger på 4:de plats men endast 2 poäng ifrån serieledande Salla FF . Nästa match är mot Torsåkers IF på bortaplan.