15 juni 2019
15:00

Rengsjö SK

Referat: Fagersta Södra IK - Rengsjö SK

Södra tog en viktig seger i toppmötet mot Rengsjö SK på hemmaplan , segersiffrorna skrevs till 4-3 ( 2-2). Rengsjö tog ledningen per omgåeende med 1-0 i den 4:e matchminuten då man blir tilldömd en straff som man förvaltar. Södra lät sig inte nedslås utan tar tag i kommandot direkt och gör också 1-1 i den 21:a minuten då Emil Zoltek stöter in bollen efter att Emil Johansson jobbat fram bollen. Södra tar ledningen i den 25:e minuten genom Max Holmberg som behärskat nickar in Ilyas Hirsis fina inlägg detta kom efter en snabb omställning. Rengsjö kvitterar till 2-2 också det på en straff som man gör mål på och detta sker i minut 33. Lagen har varsin målchans i slutet på halvleken men halvtidsresultatet är 2-2.

Södra gör 3-2 i den 48:e minuten genom Max Holmberg som behärskat rullar in bollen på straff. I den 55:e minuten gör Arman Ye i Södrakassen en riktig kalasräddning på ett friläge som Rengsjö får istället så ställer Södra om blixtsnabbt och gör 4-2 genom Emil Zoltek som blir frispelad utav Kristian Ekberg. Snacka om matchavgörande räddning utav Arman. I den 58:e minuten drar Jocke Larsson på en frispark som Rengsjömålisen räddar. strax efter det har Rengsjö ett bra läge men Arman räddar på nytt. Rengsjö fortsätter att jaga en reducering och man får ett bra läge i den 80:e minuten men Arman räddar läget igen. Wille Klasén är nära att punktera matchen men Rengsjökeepern gör en fin räddning på skottet. Rengsjö skickar upp allt folk för att jaga en reducering och gör också 3-4 i den 91:a minuten och i samband med det målet tvingas Jimmy Jönsson att utgå pga skada och då Södra redan gjort sina 3 byten så fick Södra spela med en man mindre resten utav matchen. i matchminut 100 !!!! blåser domaren av matchen och Södra tar en viktig 3-poängare och går upp på 3:e plats i serien. 10 minuters övertid är nog ett svårslaget rekord på Onsjövallen. Detta var en lite konstig match som innehöll 3 straffar där Södra förde spelet och Rengsjö lyfte långt och försökte sig på kontringar. Bäst i Södra var Arman i målet som svarade för flera fina ingripanden även brorsan Artur gör ännu en kanonmatch. På mitten gör publikfavoriten Shafick Irarema ett kanonjobb ännu en gång . Max Holmberg gör en riktigt bra match på för honom ovan position på mittfältet , han gör dessutom 2 mål. Kul att det lossnade även för Emil Zoltek som även han gjorde 2 mål . En som sällan får nå cred för sina insatser är David Finn-Andersson som ALDRIG gör en dålig match han är rätt placerad och spelar enkelt men med ett stort hjärta, en riktig lagspelare är han den gode Davva.