1 juni 2019
15:00

Slätta SK

Referat: Fagersta Södra IK - Slätta SK

Södra tog en viktig seger på Onsjövallen på lördagen då Slätta SK besegrades med 2-1 . Södra började bäst och skapade en bra målchans redan i den första minuten då Emil Johansson avlossar ett skott som målisen i Slätta räddar snyggt . Slätta tar ledningen i den 16:e minuten efter att ha spelat sig runt på vänsterkanten så får man ett läge inne i boxen och gör inget misstag . Södra kvitterar till 1-1 omedelbart efter Slättas ledningsmål genom Wille Klase'n som gör mål på straff efter att Ilyas Hirsi blivit fälld i straffområdet. Slätta sticker upp direkt och har en nick strax utanför stolpen. Wille får ett bra läge men skottet räddas utav keepern . Jocke Larsson får på en kalasträff med vänstern men målisen räddar skottet snyggt. Södra får ytterligare en straff efter hands i straffområdet och fram kliver Emil Zoltek och rullar in 2-1 målet lätt . 2-1 i halvtid

Slätta får 2 jättelägen direkt i början utav andra halvlek, på den första målchansen räddar Daniel Lövgren snyggt på andra läget går skottet strax utanför stolpen. Slätta fortsätter att skapa chanser på fasta situationer men Lövis i södramålet räddar mycket snyggt . Antonio Roca drar på ett volleyskott som går strax utanför stolpen. I den 72@ minuten får Södra en trippelchans där målisen i Slätta räddar dem 2 första avsluten och på den tredje chansen räddas skottet utav backen som räddar ett givet mål . Södra har en boll inne i målet men målet avvinkas för offside. Slätta får ett par chanser till i slutet utav matchen på sina fasta situationer men Lövis i södramålet håller tätt med ett par vassa ingripanden. Domaren blåser av matchen i den 96:e minuten och spelare och ledare kan pusta ut . Detta var en riktig krigarseger där alla slet kopiöst för dem 3 poängen . Lövis i målet var helt fenomenal och gjorde flera matchavgörande räddningar och var tillsammans med David Finn-Andersson och Artur Poghosyan södras bästa spelare .