4 maj 2019
15:00

Torsåkers IF

Referat: Fagersta Södra IK - Torsåkers IF

Södra tog en viktig 3-poängare på lördagen då nykomlingarna Torsåker besegrades med 2-0 på Fagerliden efter 0-0 i halvtid. Torsåker får ett bra läge i den 5:e minuten då en anfallare får ett bra läge i straffområdet men avslutet går utanför Armans stolpe. I anfallet efter är Wille Klasén igenom men målisen räddar Willes skott till hörna. Emil Zoltek får ett fint läge innanför straffområdet men drar skottet strax över ribban. Kristian Ekberg prickar överkanten utav ribban efter 35 minuters spel. Södra tar över alltmer i matchen och Kristian träffar trävirket igen efter ett riktigt mönsteranfall där Södra håller i bollen en lång stund och tillslut hamnar bollen hos Kristian som träffar stolpen. Det blir en mållös första halvlek där Södra tog över ju längre halvleken fortlöpte bl a genom Kristians ramträffar.
Avslut Södra - Torsåker 7-3

Andra halvleken börjar precis som den första då Torsåker får ett fint läge i straffområdet men avslutet gick utanför.
Det förlösande 1-0 målet kommer genom Max Holmberg i den 65:e minuten som nickar in bollen assisterade gjorde Emil Johansson. Södra fortsätter att ösa på och Wille Klasén har ett par skott som målvakten i Torsåker räddar. Södra får en frispark ifrån ca 25 meter i den 75 :e minuten och fram stegar Emil Zoltek och dundrar iväg bollen men bollen tar i insidan av stolpen och ut. Istället så sticker Torsåker upp i anfallet efter och får ett friläge men Arman i Södramålet gör en mycket fin räddning på friläget , i den 80:e minuten så ger sig Emil Zoltek sig på en riktig solorajd och drar 5-6 gubbar innan han kommer fri med målvakten i TIF som gör en kanonräddning på Zolteks skott, hade Emil fått in bollen så hade åretsmålpriset redan varit klart för den här säsongen. TIF får ett fint frisparksläge från 20 meter men Arman i målet agerar med stor pondus och räddar frisparken lätt. 2-0 kommer i den 86:e minuten genom måltjuven Max Holmberg som dunkar in returen efter att Wille skjutut mot mål och målvakten lämnat en retur. Södra håller ut och vinner matchen med 2-0 . Det här var en riktig krigarseger där spelet inte stämde till 100 idag men segern borde varit större där Södra har hela 15 avslut mot mål där 3 ramträffar var närmast att resultera.
Hela backlinjen var riktigt bra i denna match och Arman i målet som fick hålla nollan gjorde ett par avgörande räddningar vid ställningen 1-0 bl a ett friläge. Framåt var Max Holmberg het med sina 2 mål även Emil Zoltek var riktigt giftig och var nära att göra mål vid flera tillfällen bla 1 frisparkskanon som tog i ribbkrysset.

Tack till er 187 i publiken som kom o heja på oss och även ett stort tack er 244 personer som följde matchen via vår app Min fotboll .