27 april 2019
14:00

Fagersta Södra IK

Referat: Strömsbergs IF - Fagersta Södra IK

Det blev 1 pinne för Södra i den tuffa bortamatchen mot Strömsbergs IF då matchen slutade 1-1. Det var Södra som tog ledningen på bortaplan med 1-0 efter ett självmål redan i den 6.e minuten. Minuten senare har Emil Zotek ett fint läge men målvakten räddar till hörna. Efter den inledande anstormningen utav Södra så jämnade spelet ut sig och det var ett ställningskrig ute plan. men i slutet utav halvleken så vaskar Södra fram ett par chanser utan att det resulterar. Första halvlek slutar med en Södra ledning med 1-0 .

I andra halvlek så pressar Södra på hårt mot Strömsberg som bara försvarar sig , i den 57:e minuten är det nära självmål igen utav Strömsberg men målvakten styr bollen över ribban i sista stund. Bara minuten senare prickar Wille ribban med ett hårt skott . Strömsberg sticker upp i ett sällsynt anfall men Arman räddar det tama avslutet lätt. Södra fortsätter att ösa på och Emil Zoltek får en dubbelchans men målisen räddar första läget och andra läget går skottet utanför mål. Den stora målchansen kommer i den 75:e minuten efter ett mycket fint anfall ska skyttekungen Max Holmberg bara nicka dit bollen från några meter men tyvärr så går nicken utanför. Mitt i den värsta anstormningen ifrån Södra så får Strömsberg en frispark mitt på plan, Dem lyfter in bollen i straffområdet över hela Södraförsvaret till en ensam Strömsbergspelare som slår in bollen bakom en chanslös Arman i Södramålet. Direkt efter målet så får Emil Zoltek ett fint läge att göra mål men målvakten räddar friläget. Södra får ett jätteläge att avgöra matchen på övertid då Strömsbergs målis kapar Max Holmberg i helt fritt läge utanför straffområdet. Det resulterar i rött kort och en frispark i bra läge för Södra. Tyvärr så går Jocke Larssons frispark utanför målet och domaren blåser av matchen. Det här var en match som Södra borde vunnit med tanke på alla chanser i matchen men bolluslingen ville inte in i denna match. Det är sällan man ser ett så missnöjt lag efter ett oavgjort resultat som man fick se nu efter matchen. Försvaret var riktigt bra i denna match och på mittfältet var Shafick Irarema och Emil Johansson bra . Nu gäller det att ladda om för nästa match som är mot Torsåker på Fagerliden nu på Lördag.