19 april 2019
13:00

Fagersta Södra IK

Referat: Heby AIF - Fagersta Södra IK

Ett hårt skadedrabbat Södra åkte på en 0-2 förlust mot Heby på bortaplan . Södra saknade en handfull spelare i långfredagens match mot Heby , sedan tidigare saknades långtidsskadade Sebba Jansson och Essi Hosaini och till denna match saknades även David Nyre´n, Jimmy Jönsson,Shafick Irarema,Alireza Ahmadi. Första halvlek var en jämn tillställning där lagen skapade varsin målchans där Antonio Roca var närmast att näta då han avlossade ett skott utanför straffområdet som debuterande Hebymålisen gör en fin räddning på. Södra var det spelförande laget i första halvek utan att skapa några farliga lägen så 0-0 speglade matchbilden väl i halvtid. Andra halvek började med att Heby satte en högre press mot Södra som blev stillastående och inte var riktigt vakna i början på andra. Heby får en straff i den 50:e minuten som man dock bränner då skottet träffar stolpen . Det borde ha varit en väckarklocka för Södra men istället gör Heby 1-0 i den 55:e minuten efter att ett inlägg träffat ribban och returen går rakt ut på Hebyspelare som inte gör nåt misstag utan dunkar in bollen i mål. 2-0 kommer i den 58:e minuten efter snabb omställning där Södra går bort sig totalt. Södra försöker att närma sig i målprotokollet men har förtvivlat svårt att skapa några rejäla målchanser utan kör fast i Hebys duktiga försvar. Närmast är Nawrose Ahmadi som lyfter bollen över ribban i ett bra läge. Heby håller undan och vinner med 2-0.
Detta var en jämn tillställning med väldigt få målchanser där Heby var mer effiktiva i avgörande lägen och var mycket hetare och vann många dueller på plan. Inget skönspel alls i denna match utan det var en fysisk batalj som passade Heby bra.

Bäst i Södra var Emil Johansson som fick spela mittback i denna match pga skador ( emil är mittfältare normalt ).
Även Nawrose Ali Boston Ali gjorde en riktigt bra match på mittfältet , även inhoppande Artur Poghosyan ska ha cred för sitt inhopp. Nu gäller det att studsa tillbaka till nästa match som även den går på bortaplan nu mot fd div 2 laget Strömsberg nästkommande helg .