13 april 2019
15:00

Avesta AIK

Referat: Fagersta Södra IK - Avesta AIK

Äntligen en premiärseger för Södra . Södra och premiärer brukar inte vara en bra kombo då det endast blivit 1 seger på dem senaste 15 åren men i år blev det seger i premiären då Avesta AIK besegrades inför storpublik (325 pers) med 4-2 efter 3-0 ledning i halvtid. Södra tar ledningen direkt i den första spelminuten då Wille Klasén utnyttjar ett misstag i Avestaförsvaret och prickskjuter in ledningsmålet 1-0. Södra fortsätter att trumma på och Wille får ett läge till men Avestamålisen avvärjer skottet. Avesta sticker upp och testar Armai Södramålet men han räddar nicken. 2-0 gör Emil Zoltek efter ett mönsteranfall där Wille får bollen på vänsterkanten och hittar Emil med ett fint inlägg där Emil Z nickar in bollen snyggt. Avesta är nära att reducera men avslutet på friläget går långt utanför . Istället gör Antonio Roca 3-0 i slutet utav första på pass ifrån Emil Johansson. Södra leder med 3-0 i halvtid.
Södra får en mardrömsstart på andra halvleken då Avesta först gör 1-3 på straff i den 47:e minuten och sen gör Avesta oxå 2-3 i den 48:e minuten och huxflux är det match igen. Men Södra rider ut anstormningen från Avesta och tar över spelet igen och skapar flera lägen att utöka sin ledning bl a så är Pawel Gentek nära att näta men hans nick räddas på mållinjen. Emil Johansson punkterar matchen i den 82:a minuten då han skallar snyggt in 4-2 målet efter att Wille slagit in en hörna.Södra spelar av tiden och vinner välförtjänt med 4-2.

Södras första halvlek var riktigt bra och Avesta hade svårt att skapa nåt men i början av andra halvleken så går Avesta allin och lyckas skapa press på Södra och gör 2 snabba mål som skakar Södra. Södra rider ut stormen och har faktiskt 8-0 i avslut mot Avesta sista 30 min efter Avestas reduceringsmål. Södra släpper alltså inte igenom ett enda avslut ifrån Avesta sista 30.
Försvarsmässigt var det riktigt stabilt trots 2 insläppta mål då första målet var en straff och andra ett individuellt misstag. Mittältet var riktigt bra där Emil Johansson och Shafick Irarema styrde och ställde tillsammans med Antonio Roca.
Nyförvärvet Shafick Irarema imponerade stort ännu en gång och var planens bäste spelare tillsammans med Wille Klase´n som gjorde 1 mål och passade till 2.