8 september 2018
15:00

Slätta SK

Referat: Fagersta Södra IK - Slätta SK

Södra åkte på sin andra raka förlust i serien nu på hemmaplan mot topplaget Slätta SK med 1-3.
Första halvlek var ett enda ställningskrig där lagen tog ut varandra och det skapades få chanser. Första läget får slätta men avslutet hamnar i burgaveln . Nawrose boston ali i hemmalaget har ett skott som går utanför. Kristian Ekberg har ett jätteläge att ge Södra ledningen efter ett mönsteranfall men Kristians avslut går strax utanför. Nästa läge får Sebba Jansson men skottet går över ribban. . Slätta får ett fint läge men Bader Rais i Södramålet gör en fin räddning på läget. jocke Larsson får ett frisparksläge men jockes skott går strax över ribban. Slätta får ett fint läge på övertid men avslutet hamnar i burgaveln. En mycket jämn första halvlek där 0-0 var rättvist.

Slätta får ett fint läge direkt i inledningen utav andra men bader i Södramålet gör en fin parad på friläget. i anfallet efter så tar Södra ledningen genom Adam Tumma som får en fin passning ifrån Jocke Larsson, adam lobbskjuter bollen över målisen och detta sker i minut 49. Slätta vänder på matchen på 3 minuter i andra halvlek och gör både 1-1 och 1-2 i min 55 och 58. Slätta fortsätter att trumma på och efter ett bolltapp på mittfältet så gör slätta sitt 3e mål på 9 minuter !!! och tar ledningen med 1-3. wille får ett bra läge när han driver in från kanten men målisen styr ut bollen till hörna. Ilyas Hirsi blir inbytt och får syna det röda kortet redan efter 10 min spel , en mycket hård utvisning. Ilyas försöker sig på en "cykelspark" och i samma sekvens så försöker försvararen sig på att nicka bort bollen så Ilyas träffar huvudet på spelaren istället . Under alla år som jag varit ledare så har det ALLTID renderat i ett gult kort men inte denna gång utan Ilyas får syna det röda kortet istället. Där går luften ur Södraspelarna och slätta vinner matchen med 1-3 och är fortsatt med i toppstriden. Det var en spelmässigt jämn match men Slätta var mycket mer effektiva och hade ett vasst anfallsspel.