• Distriktscupen

Slutspelet i Distriktscupen har lottats och Frövi ställs mot div 5-laget BK Ett Fyra från Örebro. BK Ett Fyra har hemmamatch och matchen skall vara spelad senast 25 maj. Framåt Frövi Herrar Fotboll 12 apr 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Proppen ur i andra I Närkes Allsvenska omgång 2 gästades FIK av Glanshammars IF för match på Fröjevis konstgräsplan. 108 personer räknades in i publiken - tack för att ni kom! I matchens första 5 min har FIK uppskattningsvis 80% bollinnehav och Glanshammar avvaktar med hela laget på egen planhalva men inga klara målchanser trotts bollinnehavet men i min 8 har FIK en toppenchans att ta ledningen men Hedas högerinlägg smiter förbi Kevin som fanns inne i boxen. Nästa farlighet fick GIF och det var efter en hörna som man har en nick som gick i överribban. I min 21 trycker Frövi på och anfallet avslutas med ett skott från Robin men inget mål på chasen. Minuten senare kommer Kevin in i boxen med hög fart men en tå hos gästerna avvärjer målchansen och FIK får en hörna som blev farlig men inget mål trotts bra chanser. I minut 24 lyfter Johannes in bollen i boxen och Heda möter med en halvvolley men boll över ribban. I minut 28 kommer Kevin in i boxens vänstra sida och trycker iväg vänsterbössan men bollen gick på fel sida av stolpen, synd bra chans. I minut 29 lyfter GIF en långboll som medför ett missförstånd i FIK och GIF får till ett avslut från snäv vinkel men boll någon meter över ribban. I minut 30 får Heda ett bra läge och trycker iväg bössan men inget mål då skottet tog i stolpen och någon sa att det blev en bula i stolpen efter bössan. I bland behöver man som fotbollsspelare jobba hårt i hemarbetet och det visade Erik i minut 34 då han bryter ett GIF-anfall med en fin glidtackling. I minut 38 tester Höijer ett inlägg mot Heda som möter med pannan men nicken går utanför. Nästa anfall gör GIF som avslutar med ett inlägg från vänster men Ludde i FIK-målet är med och bryter bollbanan på ett bra sätt. I min 40 är det GIF som anfaller men sista passet bryter Chrille på ett effektivt sätt. I min 41 får GIF en hörna som blev resultatlös då avsluatnde skott gick över. I sista spelminuten innan paus lyfter Kevin in bollen mot Höijer, som inne i boxen, möter med pannan och pang 1-0 efter en väldigt fin nick. I andra gör FIK lite taktiska förändringar som ger resultat direkt då Kevin i min 46 spelar in bollen till Höijer som bredsidar in 2-0. I min 55 skapar FIK två fina anfall men inget mål men mål blir det i min 56 då Robin gör ett inspel från högerkanten som Eliott möter upp vid främre stolpen och i duell med mv trycker Eliott in bollen i nät, 3-0. I min 58 försöker GIF skapa farligheter och har ett avslut som tar i överribban. I min 60 bjuder FIK gästerna på en målchans men avslutande skott täcks av FIK-försvaret. I min 634 spelar Kevin en instickare till Höijer som går ifrån GIF-backen och avslutar sedan med att sätta bollen i nät bakom utrusande mv, 4-0 och Höijer gör hattrick. Några minuter senare är Kevin nära att utöka ledningen men lyftet över mv går snöpligt i stolpen. FIK trycker på och skapar flera bra anfall b la i minut 76 men Aspens skott går över ribban. I min 79 skruvar Kevin bollen med vänsterfdoten men skottet gick i stoplen. I min 80 spelar Oscar fram Kevin som från ett bra läge spelar snett bakåt till Eliott men avslutet smet precis över ribban - synd bra läge. I min 83 har Kevin ett avslut som ser ut att gå i mål men bollen gick i ribban. Nästa anfall i matchen är Frövis och det är Jesper som vinner en duell och bollen går sedan in mot Eliott som nickstyr bollen i nät och 5-0. Några minuter senare kommer 6-0 och det är Kevin som blir målskytt på ett fint vänsterskott som letade sig in i målvakts högra hörn. I minut 88 har FIK 2 hörnor som båda blir farliga men inget mål. I min 90 gör Eliott hattrick (7-0) efter att Chrille nickat ned bollen inne i boxen som Eliott mötte med en halvvolley som satt fint i nät. Frövi körde över gästerna i andra och puliken gav hemmaspelarna högt betyg enligt väldigt säkra källor. Urklipp nedan från NA och Fredriks summaring av matchen: – En trubbig och svängig första halvlek där vi låter Glanshammar ställa om på oss alldeles för enkelt. Vi pratade ihop oss och gjorde ett par taktiska förändringar inför andra och ytterligare 6 mål framåt. Ganska ohotad seger till slut och vi är förstås nöjda med lagets insats, kommenterade Frövis tränare Fredrik Nilsson. Herrar Fotboll 11 apr 0kommentarer
  • Reservlagsserien

Vårsäsongens spelschema för reservlagsserien är klar. FIK spelar i en serie med 5 lag så det blir således 4 matcher under maj och juni. Klicka på länken nedan för att se Frövis matcher. Vårens matcher - reservlagsserien Framåt Frövi Herrar Fotboll 7 apr 0kommentarer
  • Matchreferat från vinstmatchen mot Östansjö

Frövi vinner seriepremiären med 3-0 och matchreferatet från matchen hittar på genom att klicka på länken nedan. Frövi IK vs Östansjö IF Framåt Frövi Herrar Fotboll 6 apr 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Östansjö IF

Vinst i seriepremiären Frövi vaknade fredagen den 5 april med gräsmattorna fyllda av snö. Frivilliga fantastiska Frövi-bor ställde upp och efter många timmars "slit" var Fröjevis konstgräsplan spelbar när en bra domartrio startade matchen prick kl. 19:00. - Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra planen spelbar, guld värt för oss i Frövi IK! Matchen startar och det visar sig direkt att Östansjö har en taktik att ligga lågt och hålla ihop sina lagdelar och gästerna gör det bra under matchen. Det är inte jättelätt att rulla upp lag som ligger tajt och lågt men Frövi-grabbarna är taggade och klarade uppgiften med högt betyg. Bollinnehavet under matchen uppskattas till 75/25 vilket speglar spelet och antal skapade chanser. Östansjö får med sig en hörna i minut 5 som medför nickläge men inget mål, i övrigt så var det inga heta målchanser för gästerna. FIK:s första farlighet kom i spelminut 6 då Kevin gör ett högerinlägg mot Höijer som finns inne i boxen men bollen rullade lite för snabbt annars bra läge. I minut 11 rullar FIK runt bollen väldigt fint på offensiv planhalva där anfallet avslutas med ett skott från Robin men ett långt ben från hemmalaget sätter käppar i hjulet för målchansen. 2 minuter senare slår Adam ett inlägg till Höijer som möter upp med en läcker helvolley men boll över ribban. I minut 14 finns Heda inne i boxen och är nära att styra in bollen men back och målvakt avvärjer chansen. I minut 17 tar FIK ledningen (1-0) och målskytt är Johannes som tog vara på en retur efter ett avslut från Höijer - bra start för Frövi. Heda testar ett skott i minut 21 men en tå från gästerna styr bollen till en hörna som sedan blev resultatlös trotts farligheter inne i boxen. I minut 34 gör Höijer ett vänsterinlägg som Kevin möter med pannan, mv räddar och FIK får hörna. Höijer slår hörnan och i andra våg trycker kapten Calle in bollen i målvakts vänstra hörn och FIK utökar sin ledning till 2-0. Östansjös coach sa efter matchen att FIK var starka och vann rättvist, vilket b la Alex visade i minut 36 då han vann en stenhård och rättvis duell som fick publiken att jubla. i minut 40 rullar FIK upp ett av många bra anfall under matchen och detta anfall medförde frispark strax utanför s-linjen då Kevin kapades. Kevin tog själv frisparkern och får till en bra knorr på bollen men bollen gick på fel sida av ribban. Med två minuter kvar av första kommer 3-0 och det är Kevin som trycker iväg vänsterbössan och bollen sitter fint i målvakts vänstra hörn. 3-0 i paus = rättvist I minut 51 kommer Kevin in i boxens högra sida och spelar snett inåt där flera FIK:are finns men inget mål på ett bra läge. I minut 55 har FIK ett bra läge att utöka sin ledning men Kevins nick tar i ribban. I minut 57 hakas Höijer på s-linjen när han är på väg att skapa ett friläge men ingen signal från domaren som väljer att fria. I minut 62 skapar FIK ett anfall som medför hörna. På hörnans 2:a våg får Kevin ett bra läge men bollträffen medför boll över ribban. I minut 68 spelar Höijer bollen in mot Eliott som finns i boxen med Östansjö får bort bollen och avvärjer ett bra FIK-läge. I minut 69 gör FIK en bra instickare som Höijer är nära att peta in i mål med mv vann duellen. I minut 75 har FIK ett bra läge att utöka sin ledning men Östansjö styr avslutande skott till en hörna. Jesper får ett bra nickläge på hörnan men inger mål då mv räddade nicken. I minut 77 testar Loui en instickare mot Höijer som finns i ett toppenläge men bollen smet förbi så tyvärr inget friläge. I minut 81 slår Höijer en fin crossboll till William A som spelar snett innåt till Oscar som inne i boxen avsluta med ett skott men inget mål på ett fint anfall då bollen täcktes på vägen mot målet. Nästa farlighet i matchen kommer i minut 84 då jesper gör ett inspel från högerkanten som Loui möter med avslutet täcks att ett ben från Östansjö. I minut 91 gör William A en instickare mot Höijer som kommer fri men då kom en signal för offside, säkert rätt avblåst men handlade om millimetrar. I minut 93 ropar Benny Gill (speaker) att dagens publiksiffra är 81 - stort tack för att ni kom trotts vinterväder. I minut 93 får Manuel ett bra avslutsläge inne i boxen men som så många tidiagre gånger täcker att långt ben skottet. Sista chansen i matchen får Höijer men nicken i minut 95 smet retligt över ribban. Vi bör nämna att när Östansjö försökte anfalla så stoppades de effektivt av ett starkt FIK-försvar och de gånger man lyfte in långbollar i boxen så var FIK-keepern Ludde säkert ute och plockade ned bollarna på bästa sätt. En rättvis seger med 3-0 byggd på ett starkt kollektiv i Frövi Herrar Fotboll 6 apr 0kommentarer
  • Vecka 13

Schemat vecka 13: - måndag 25 mars: träning 18:30-20:00 - onsdag 27 mars: träning 18:30-20:00 Herrar Fotboll 24 mar 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Habo IF

Vinst i Jönköping Frövi vinner träningsmatchen mot Habo IF med 4-1 efter 3-1 i paus. Nya spelsättet fortsätter att trimmas och coach Fredrik var nöjd med lagets prestation. Som vanligt bjuder vi inte på någon större matchrapport i och med träningsmatch men här kommer målskyttarna. Frövis målskyttar: Rickard H 2 (varav en straff) Kevin S 2 Herrar Fotboll 24 mar 0kommentarer
  • Vecka 12

Schemat vecka 12 # Måndag: Träning 18:30-20:00 # Onsdag: Träning 18:30-20:00 # Fredag - söndag: Träningsläger Jönköping - Avresa Fröjevi: 11:00 alt Scandic Västhaga Örebro 11:30 - Träningsmatch mot Habo IF, lördag med avspark 15:00 och spelplan Rosenlunds IP Jönköping Påminner om att betala avgiften till Lasse Herrar Fotboll 16 mar 1kommentar
  • Referat: Frövi IK - IFK Örebro

Årets 4:e träningsmatch slutar i förlust (1-3). FIK gästades av IFK örebro för match på Fröjevis konstgräsplan. Vi har varit bortskämda med mycket publik på våra matcher men denna gång var det glest på läktaren och man kan gissa att snöflingor och den kalla isande temperaturen hade ett finger med i publiksiffran. Frövis coach, Fredrik, har testat flera olika spelformationer under årets träningsmatcher och gjorde så även i denna match. Efter 1-1 i paus så slutar matchen med vinst för gästerna med 3-1. 0-1 kommer på en straff efter en hands i straffområdet. (spelminut 32) 1-1, i minut 39, Johannes lägger en fin bössa i nät på ett skott ca 15 m utanför straffområdslinjen (assist Robin) I slutet av matchen får IFK Örebro göra både 1-2 och 1-3, lite för enkla mål men så blir det ibland. Det finns som vanligt både positivt och förbättringsområden efter en match men vi väljer att inte informera om detta i denna rapport då vi inte vill bjuda kommande motståndare i Närkes Allsvenska på detta... Framåt Frövi Herrar Fotboll 16 mar 0kommentarer
  • Vecka 11

Schemat vecka 11: > Måndag 11 mars: träning 18:30-20:00 > Onsdag 13 mars: träning 18:30-20:00 > Torsdag 14 mars: träning 18:30-20:00 > Lördag 16 mars: Hemmamatch mot IFK Örebro (avspark 13:00) Framåt Frövi Herrar Fotboll 10 mar 0kommentarer