• Kampen på Lugnets IP

Matchreferatet från Frövis vinstmatch mot Marieberg är uppdaterat och referatet hittar du genom att klicka på länken nedan. FIK vinner kampen mot Marieberg Framåt Frövi Herrar Fotboll 27 apr 0kommentarer
  • Referat: Mariebergs IK - Frövi IK

Kampen på Lugnets IP vinns av Frövi 86 personer i publiken och över hälften var Frövi-supportrar - fantastiskt, stort tack för ert stöd. Matchens första hörna kommer i minut 2 och det är hemmalaget som fick hörnan som blev resultatlös. Direkt efter hörnan får FIK en bra chans med Johannes instickare till Kevin blir lite för hård så chansen rullade bort. Nästa farlighet blir Frövis då Anton spelar till Robin som gör ett inlägg från högerkanten och FIK har chansen inne i målområdet men M-berg lyckas rensa bort bollen. Minuten senare testar M-berg att lyfta en långboll mot sin vänsterspringare med Adam är med och styr bort anfallet med en bra nick. I min 10 slår Wille M en härlig cross till Adam och FIK kommer in i boxen men hemmalagets försvar lyckas sedan avvärja anfallet. Minuten senare startar Kapten Calle ett anfall som avslutas med att Anton spelar in bollen till Kevin som ökar temot i benen men på straffområdslinjen lyckas en hemmaback tåa bort bollen. Wille M slår sin andra fina crossboll i min 13 som Adam tar ned och spelar sedan in bollen i boxen och FIK-trycker på men tillslut lyckas hemmalaget få bort bollen. Minuten senare testar M-berg ett långskott men Ludde i FIK-målet behöver inte ingripa då bollen gick många meter utanför målramen. I min 18 är det lite tilltrasslat inne i FIK:s box men FIK får bort bollen innan det blir farligt. Minuten senare tappar FIK bollen på egen p-halva och M-berg testar skottlyckan men skottet som kom en bit utifrån gick en bit utanför. I min 21 testar hemmalaget lyfta en långboll men Calle vinner en härlig duell och avvärjer anfallet. I minut 22 får FIK en bra omställningschans och det är Kevin som gör ett högerinspel som Anton möter upp med ett avslut men mv räddar skottet (matchens bästa chans efter halva första). I min 24 kommer FIK i en omställning och Anton kommer in i boxens vänstra kant och inspelet/avlsutet går i mål via en lätt touch på ett hemmaben ock FIK gör matchens första mål. I min 28 spelar Kevin snett bakåt till Johannes som trycker iväg ett avslut, (inne i ett bra läge i boxen) men bollen gick på fel sida av ribban - synd ett väldigt bra läge att utöka ledningen. I min 29 gör FIK ett högerinlägg som blir farligt men inget mål. I min 33 testar hemmalaget ett långskott men Ludde har inga problem att plocka skottet. I min 34 lyfter Wille M en frispark mot Höijer som vinner nickduellen men sedan lyckas mittback i M-berg rensa bort bollen från egna boxen. Hemmalaget gör direkt en omställning men FIK-försvaret är med och bryter omställningschansen. I min 38 testar M-berg att lyfta in bollen i boxen men Wille M hoppar upp och nickar fint bort bollen. FIK får en frispark i min 39 som Erik lyfter in mot Höijer som får till ett avslut men mv räddar och inget mål på en bra FIK-chans. M-berg får direkt ett bra omställningsläge men Erik, som gör en bra match, är stark i hemarbetet och avvärjer hemmalagets chans. M-berg får en hörna i minut 42 som medför kvittering (1-1) på en nick. Två minuter senare tappar FIK bollen på egen p-halva och M-berg avslutar med ett skott, utifrån, som gick högt över. I min 44 tacklas Kevin och FIK får frispark på offensiv p-halva. I frisparkens 2:a våg lyckas hemmalaget ställa om och i omställningen kommer man in i boxen och får till ett avslut som ej blir mål men det kom en signal då domaren hittat en lätt armdragning och det är M-berg som får en straff som man rullar i mål och 2-1 till M-berg i paus. M-berg är till och från frustrerade och det visar man direkt i andra halvleks inledning då en spelar får gult efter för mycker negativt snack mot domaren. Första riktigt heta chansen i andra kom i min 56 och det är FIK som hade chansen att näta men den tilltrasslade situationen inne i boxen, som kom efter en hörna, men bollen ville inte in och ev. skulle FIK ha en straff här då Johannes hölls fast med en halvnelson när han skulle tåa in bollen. I min 61 får hemmalaget en hörna som blev resultatlös. I min 64 gör hemmalaget en hockeytackling på Kevin. som gett 2 min i hockeyrinken men på Lugnets IP kom ingen signal. I min 65 spelar Höijer till Heda som försöker hitta skottläget men fastnar på s-linjen. I min 67 gör Höijer ett högerinlägg men bollen gick tyvärr förbi Robin som fanns i ett bra läge inne i boxen. I min 69 får FIK en hörna som blev resultatlös. I min 73 får FIK ett inkast högt upp på högerkanten som Wille A kastar till Oscar som direkt passar in bollen till Höijer , som finns inne i boxen, som duttar upp bollen och trycker iväg bössan och bollen går spikrakt upp i nättaket och FIK kvitterar (2-2), väldigt snyggt mål. Fem minuter senare gör M-berg 3-2 efter en bredsida från boxens vänstra sida. Wille M kommer med fart på offensiv vänsterkant när klockan tickat upp till spelminut 80 och en spelare i hemmalaget tacklar Wille M på ett sätt som inte hör hemma inom fotbollen och domaren tvekar inte att dra det röda kortet. I min 85 fångar Kevin upp bollen efter att M-berg försökt rensa bort bollen, Kevin sätter fart och från s-linjen kommer skottet och bollen letar sig in i målvakts högra hörn och det är kvitterat (3-3). Nu jagar FIK 3p och det blir det då Höijer i spelminut 88 spelar fram Kevin som rusar ifrån vänsterbacken och avslutet mot utrusande målvakt sitter elegant i mål och FIK jublar högt, ledning 4-3 som blev slutresultatet. En spännande och publikvänlig kamp på Lugnets IP och 3 härliga poäng som medför att FIK är obesegrade efter 4 omgångar i Närkes Allsvenska. Herrar Fotboll 26 apr 2kommentarer
  • Tredje raka för Frövi

Frövi har inlett seriespelet på ett starkt sätt. Efter 3 omgångar har laget 3 vinster och har målskillnaden 17-0, vilket är väldigt starkt. Senaste matchen spelades mot FK Bosna 92 och matchen slutade med siffrorna 7-0. Matchreferatet från matchen hittar du genom att klicka på länken nedan. FIK vs Bosna Herrar Fotboll 20 apr 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - FK Bosna 92

FIK vinner stort hemma på Fröjevi FIK gästades av FK Bosna 92 för match i tredje omgången i Närkes Allsvenska och slutsiffrorna skrivs till 7-0 (3-0). Redan i minut 3 smäller det bakom Bosnas målvakt och det är Höijer som vräker in 1-0 efter ett uppspel från högerkanten som Johannes styr vidare till Höijer som hårt uppvaktad av en motståndare visar sin styrka genom att först hålla ifrån, sedan sprinta ifrån och sedan in i boxens högra sida och laddade bössan och boll stenhårt i nätet. Bosnas första anfall kommer i min 5 och då får man med sig en hörna som blev resultatlös. I min 6 slår William M ett inlägg från vänsterkanten som Jesper möter med pannan, målvakt räddar och släpper retur, Höijer väldigt nära att tåa in bollen men tyvärr inget mål. I min 9 spelar Adam fram Höijer som kommer med fart på högerkanten och skickar in inlägget till Johannes som möter med pannan men inget mål på en bra chans då mv i Bosna kan följa bollen som smet förbi fel sida av stolpen. I min 11 får Jesper med sig en hörna efter ett mindre krig uppe vid högra hörnflaggan. I hörnans andra våg för Adam en chans men skottet går över. I bland försöker gästerna komma upp på offensiv planhalva så som i min 13 men FIK-försvaret med Kapten Calle och Co är starka och stoppar Bosna på ett säkert och effektivt sätt. Gästerna börjar tidigt i matchen visa frustration som övergår till saker som inte hör hemma på en fotbollsplan b la i minut 15 då Alex tvingas utgå pga en våldsam tackling. Bosna-spelaren som fick gult för tacklingen gör sedan en ännu värre tackling i min 35 och får i och med detta se resten av matchen från sidan. I min 16 skickar gästerna in en långboll som avslutas med en nick men Ludde i FIK-målet är bergsäker och räddar effektivt. Visst hände det att Bosna försökte komme igenom via mitt-mitt men där tog det tvärstopp då Frövis mittfä'ltsgeneral Robin och hans mannar på mitten gjorde en bra match. I min 29 kommer 2-0 och det är Johannes som trycker in i halvvolley i nättaket. I min 40 spelar Höijer fram Jesper som får friläge men då kom en offside-signal som diskuterades flitigt efter matchen i Frövis omklädningsrum, säkra källor säger att Jesper skickat filmen från VEO-inspelningen (vi filmade matchen) på VAR-analys. I min 41 och 42 testar gästerna två ggr att lyfta in långbollar men båda gångerna nickas chanserna bort av FIK:s starka mittbackar (Chrille och Calle). I min 43 spelar Höijer bollen till Jesper som kommer in i boxens högra kant och sedan får Jesper med sig en hörna som gav resultat. Höijer slår hörman och Johannes gör 3-0 på en fin nick. 3-0 i paus, mycket rättvist I andra halvleks början får Jesper sin en väldigt full smäll i magen som medför rött för Bosna-spelaren. FIK får frispark för smällen på Jesper och i frisparkens andra våg trycker Eliott in bollen i målvakts högra hörn och det står 4-0 på resultattavlan. William M som gör en bra match på vänsterkanten får ett bra skottläge i min 52 men tyvärr gick bollen utanför målramen. Två minuter senare för Johannes ett bra skottläge men boll över ribban. Minuten senare får Höijer ett bra skottläge men boll strax utanför målramen. Här hade FIK tre bra målchanser inom 3 minuter men som sagt fortfarande 4-0. I min 56 försöker gästerna anfalla på sin högerkant men anfallet stoppas effektivt av William M. I min 60 jublar hemmapubliken när Adam fintar och trixar högt upp på högerkanten. I min 62 gör Anton sitt första mål (5-0) i serien, målet kommer till med vänsterfoten efter ett fint framspel av Höijer. I min 63 är Heda nära att skapa ett bra FIK-anfall men inlägget täcks i sista sekund av en oklippt tånagel i Bosna. I min 64 rusar Theo fram på vänsterkanten och får med sig en hörna som tyvärr blev resultatlös. I min 66 spelar Oscar fram Eliott som gör en instickare till Höijer som är nära att peta in ytterligare ett mål men mv vann duellen. I min 69 spelar Höijer bollen till Oscar som krigar till sig en hörna som tyvärr blev utan resultat. I min 77 får Eliott ett bra läge att näta men bollen går strax utanför målramen. Minten senare är Höijer nära att näta men målvakt gör en mycket bra räddning på ett bra skott. Nu trycker FIK på för fullt och i min 82 spelar Theo till Anton som gör en millimeter instickare till Höijer som elegant styr in 6-0. Firma Anton - Höijer ligger baom 7-0, som kom i min 85, och målskytt är Höijer som trycker iväg vänsterbössan och bollen gick in målvakts högra hörn och Antons assist kom från boxens vänstra sida. Inga fler mål i matchen utan FIK vinner stort och rättvist kampen hemma på fina Fröjevi. Inget som alla uppmärksammade medn efter slutsignal kom ytterligare ett rött-kort till en spelare i Bosna oklart varför men en Domare drar inte kortet efter slutsignal om det inte är allvarligt. En jury utsåg matchens lirare och utmärkelsen som belönades med en gåva från Villes Friskvårdsmassage gick till Filip Höijer i hemmalaget - grattis Filip! Vi tackar den fantastiska hemmapublken för ett härligt stöd - guld värt Herrar Fotboll 18 apr 1kommentar
  • Grillkol och toapapper!

Hej! Vi säljer Grillkol och toa/hushållspapper till förmån för föreningens medlemmar. Klicka här så kommer du till dokumenten som talar om hur du gör. Tack på förhand! /Ledarna Herrar Fotboll 14 apr 0kommentarer
  • Uppdaterat matchreferat

Matchreferatet från Frövis härliga vinstmatch mot Glanshammar har uppdaterats och referatet hittar du genom att klicka på länken nedan. FIK vs GIF Framåt Frövi Herrar Fotboll 12 apr 0kommentarer
  • Distriktscupen

Slutspelet i Distriktscupen har lottats och Frövi ställs mot div 5-laget BK Ett Fyra från Örebro. BK Ett Fyra har hemmamatch och matchen skall vara spelad senast 25 maj. Framåt Frövi Herrar Fotboll 12 apr 0kommentarer
  • Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Proppen ur i andra I Närkes Allsvenska omgång 2 gästades FIK av Glanshammars IF för match på Fröjevis konstgräsplan. 108 personer räknades in i publiken - tack för att ni kom! I matchens första 5 min har FIK uppskattningsvis 80% bollinnehav och Glanshammar avvaktar med hela laget på egen planhalva men inga klara målchanser trotts bollinnehavet men i min 8 har FIK en toppenchans att ta ledningen men Hedas högerinlägg smiter förbi Kevin som fanns inne i boxen. Nästa farlighet fick GIF och det var efter en hörna som man har en nick som gick i överribban. I min 21 trycker Frövi på och anfallet avslutas med ett skott från Robin men inget mål på chasen. Minuten senare kommer Kevin in i boxen med hög fart men en tå hos gästerna avvärjer målchansen och FIK får en hörna som blev farlig men inget mål trotts bra chanser. I minut 24 lyfter Johannes in bollen i boxen och Heda möter med en halvvolley men boll över ribban. I minut 28 kommer Kevin in i boxens vänstra sida och trycker iväg vänsterbössan men bollen gick på fel sida av stolpen, synd bra chans. I minut 29 lyfter GIF en långboll som medför ett missförstånd i FIK och GIF får till ett avslut från snäv vinkel men boll någon meter över ribban. I minut 30 får Heda ett bra läge och trycker iväg bössan men inget mål då skottet tog i stolpen och någon sa att det blev en bula i stolpen efter bössan. I bland behöver man som fotbollsspelare jobba hårt i hemarbetet och det visade Erik i minut 34 då han bryter ett GIF-anfall med en fin glidtackling. I minut 38 tester Höijer ett inlägg mot Heda som möter med pannan men nicken går utanför. Nästa anfall gör GIF som avslutar med ett inlägg från vänster men Ludde i FIK-målet är med och bryter bollbanan på ett bra sätt. I min 40 är det GIF som anfaller men sista passet bryter Chrille på ett effektivt sätt. I min 41 får GIF en hörna som blev resultatlös då avsluatnde skott gick över. I sista spelminuten innan paus lyfter Kevin in bollen mot Höijer, som inne i boxen, möter med pannan och pang 1-0 efter en väldigt fin nick. I andra gör FIK lite taktiska förändringar som ger resultat direkt då Kevin i min 46 spelar in bollen till Höijer som bredsidar in 2-0. I min 55 skapar FIK två fina anfall men inget mål men mål blir det i min 56 då Robin gör ett inspel från högerkanten som Eliott möter upp vid främre stolpen och i duell med mv trycker Eliott in bollen i nät, 3-0. I min 58 försöker GIF skapa farligheter och har ett avslut som tar i överribban. I min 60 bjuder FIK gästerna på en målchans men avslutande skott täcks av FIK-försvaret. I min 634 spelar Kevin en instickare till Höijer som går ifrån GIF-backen och avslutar sedan med att sätta bollen i nät bakom utrusande mv, 4-0 och Höijer gör hattrick. Några minuter senare är Kevin nära att utöka ledningen men lyftet över mv går snöpligt i stolpen. FIK trycker på och skapar flera bra anfall b la i minut 76 men Aspens skott går över ribban. I min 79 skruvar Kevin bollen med vänsterfdoten men skottet gick i stoplen. I min 80 spelar Oscar fram Kevin som från ett bra läge spelar snett bakåt till Eliott men avslutet smet precis över ribban - synd bra läge. I min 83 har Kevin ett avslut som ser ut att gå i mål men bollen gick i ribban. Nästa anfall i matchen är Frövis och det är Jesper som vinner en duell och bollen går sedan in mot Eliott som nickstyr bollen i nät och 5-0. Några minuter senare kommer 6-0 och det är Kevin som blir målskytt på ett fint vänsterskott som letade sig in i målvakts högra hörn. I minut 88 har FIK 2 hörnor som båda blir farliga men inget mål. I min 90 gör Eliott hattrick (7-0) efter att Chrille nickat ned bollen inne i boxen som Eliott mötte med en halvvolley som satt fint i nät. Frövi körde över gästerna i andra och puliken gav hemmaspelarna högt betyg enligt väldigt säkra källor. Urklipp nedan från NA och Fredriks summaring av matchen: – En trubbig och svängig första halvlek där vi låter Glanshammar ställa om på oss alldeles för enkelt. Vi pratade ihop oss och gjorde ett par taktiska förändringar inför andra och ytterligare 6 mål framåt. Ganska ohotad seger till slut och vi är förstås nöjda med lagets insats, kommenterade Frövis tränare Fredrik Nilsson. Herrar Fotboll 11 apr 0kommentarer
  • Reservlagsserien

Vårsäsongens spelschema för reservlagsserien är klar. FIK spelar i en serie med 5 lag så det blir således 4 matcher under maj och juni. Klicka på länken nedan för att se Frövis matcher. Vårens matcher - reservlagsserien Framåt Frövi Herrar Fotboll 7 apr 0kommentarer
  • Matchreferat från vinstmatchen mot Östansjö

Frövi vinner seriepremiären med 3-0 och matchreferatet från matchen hittar på genom att klicka på länken nedan. Frövi IK vs Östansjö IF Framåt Frövi Herrar Fotboll 6 apr 0kommentarer