14:00

Frövi IK

Referat: Kurdiska FF Örebro - Frövi IK

Tung uddamålsförlust på Brickebackens IP (B-plan)
Första matchen i höstomgången för FIK spelades borta mot Kurdiska FF och slutade med förlust (5-4). I matchens inledning ser det riktigt bra ut och redan i spelminut 2 är vi nära att ta ledningen då Dan kommer loss, efter ett väggspel, på vänsterkanten och får bollen mot mål med målvaktsreur som följd men vi lyckades inte få på något tå. Efter en kvart blir Gabbe kapad och vi får en frispark på offensiv planhalva. Rasmus lyfter in bollen men ingen är riktigt hett och sedan tappar vi bollen lite väl enkelt på Kurdiskas planhalva och vi har också spelare lite malplacerade och detta nyttjar hemmalaget med att kontra och i ett spelövertag så gör de 1-0. Vi är inte alls nöjda med vårt spel i första men vid några tillfällen rullar vi bollen helt okej inom laget och det gör vi i matchminut 21 där bollen efter en 5-6 pass inom FIK hamnar hos Dan men skottet går över. Två minuter senare har hemmalaget bollen på offensiv högerkant och inlägget hamnar tyvärr billigt hos en friställd hemmaspelare som från nära håll sätter 2-0. Några minuter senare kommer Gustav loss inne i straffområdet och petar bollen förbi målvakten med bollen smiter förbi bortre stolpen. Med kvarten kvar av första får vi en frispark högt upp på offensiv planhalva och något mot högerkanten. Johannes slår en elegant frispark som letar sig direkt i mål, reducerat 2-1. Vi har många trötta ben på plan och ibland blir vi stillastående och då är det svårt att vinna matcher. Ett sådant tillfälle inträffar i spelminut 32 som medför att en hemmaspelare gör 3-1 på ett skott från straffområdeslinjen. Med fyra minuter kvar av första får KFF en hörna som på efterföljande inlägg medför 4-1 och återigen väldigt passivt Frövi. Det hinner också bli 5-1 innan paus då en hemmaspelare kommer loss väldigt enkelt på mitten...
I paus pratar vi om att spela för varandra och ge gärnet!
I andra har vi vinden i ryggen och efter 2 minuter slår Johannes en fin djupledsboll till Gustav men tyvärr är en hemmatå på bollen, nära... hade bollen hittat fram... Efter 10 minuter gör vi ett byte och går ned på en trebackslinje och detta medför ett annat spel. Reduceringen till 5-2 kommer efter en kvart in i andra och det Är Dan som vinner bollen inne i straffområdet och glidtacklar sedan in bollen från nära håll. Tre minuter senare reducerar Dan till 5-3 efter att gått förbi en back och sedan placerade in bollen i målvaktens högra hörn. Vi tror att vi gör 5-4 då Lilja nickar in bollen i nät men det kommer en signal på offside som kändes lite tveksam men inte mycket att göra åt och vi skall komma ihåg att domaren inte hade några liljedomare då ÖLFF misslyckats med att få fram två linjedomare till matchen. Med kvarten kvar av ordinarie tid får vi ett drömläge att reducera då Gurra blir frispelad inne i straffområdet och spelar bollen i sidled till Dan men en hemmaback får på en tå precis innan vi tror att Dan skall peta in bollen... synd! En minut senare får vi en hörna som Gustav slår och med en fin innerskruv går bollen mot mål men tar i innerribban och på nedstuts finns inget frövitå på plats. Vi får ytterligare en hörna några minuter senare och då kommer reducering till 5-4 då Gabbe petar in bollen från nära håll. Vi jagar kvittering sista fem och är väldigt nära men lyckas inte. Närmast att kvittera var Bashir som i sista minuten hade ett fint skottläge men bollen smet förbi stolpen efter en touch på hemmaspelare.
Nu är det bara att ta nya tag och redan på onsdag den 14 augusti har vi chansen då vi hemma på konstgräset gästas av Finnerödja IF.