• Ny huvudtränare: Savvas Iordanidis

Nyligen stod det klart att FK Bosna och tidigare tränare för seniorlaget har valt att gå skilda vägar. Sedan dess har styrelsen och de sportsligt ansvariga arbetat hårt för att rekrytera en ny huvudtränare, vilket nu är klart. Vi kan stolt presentera Savvas Ioardanidis som tar över huvudansvaret för vårt representationslag. Savvas är en profil i lokalfotbollen och mest känd för att ha varit med om att ta upp IF Alexander den Store från division 7 till division 4! Efter några års uppehåll från fotbollen är Savvas nu åter på sidlinjen och han väljer att göra det i FK Bosna, vilket vi är glada för. Ordförande Alen kommenterar: - ”När det blev nödvändigt att rekrytera en ny tränare, framstod det som ett relativt enkelt beslut att erbjuda uppdraget åt Savvas. Hans fotbollsfilosofi och ledarskapsstil harmoniserar fullständigt med de värderingar och målsättningar som vår förening strävar efter att representera.” Sportchefen Christian kommentar: - ”Vi är glada att snabbt ha löst tränarfrågan så vi kan återfå fokus på säsongens mål, nämligen avancemang till division 5. Savvas erfarenhet med att ta upp lag från division 7 till division 4 talar sitt tydliga språk.” Vi hälsar Savvas välkommen till FK Bosna och önskar honom all framgång i sin nya roll! Savvas leder helgens seriematch mot Brunnby. Samtidigt vill vi uttrycka vår djupa tacksamhet gentemot tidigare huvudtränare Danjin Malinovic och assisterande Tobias Lindström för deras dedikerade insatser under sin tid som tränare för laget. Vi önskar båda all lycka och framgång i framtida strävanden. A-lag Herrar för 19 dagar sedan
  • 3 viktiga poäng för Bosna borta mot Allerum!

Dagens match var en tidig seriefinal då hemmalaget Allerum var obesegrade fram till nu. Vi börjar matchen med bra spel, fina kombinationer och skapar målchanser men det tar ett tag innan vi får utdelning. Allerum gör det bra, stänger mycket ytor och kämpar sig in i matchen, delvis när vi själva slarvar, men lyckas inte göra mål. Första målet kommer i 35 minuten när vårt senaste nyförvärv Ahmad Abed ger oss ledningen efter ett fint anfall, 1-0 till Bosna i halvlek. I andra halvlek trycker Allerum upp spelet för att göra mål och det leder till att det öppnas upp ytor för oss. Vi får äntligen utdelning på våra chanser genom: Pajtim som gör mål på sin födelsedag i 57 minuten. Emir som trycker in bollen i 73 minuten (ett mål som mer eller mindre stänger matchen), Robin Olsson som även han gör mål i sin debut för Bosna genom ett fantastiskt skott utifrån i 82 minuten (kandidat till årets mål? ) samt Mirza som avslutar målskyttet i den 86 minuten. Vi vinner till slut matchen med 5-0 och ger därmed ett styrkebesked A-lag Herrar 4 maj 0kommentarer
  • En poäng med bitter eftersmak i dagens derby

Efter att båda våra flicklag spelade väldigt trevliga matcher på ett soligt Filborna IP idag var det A-lagets tur att spela ett derby mot Ilyriens IF inför storpublik Matchen var på förhand en toppmatch i vår serie och blev en tuff tillställning på plan. I de inledande minuterna av matchen fick vi känna att Ilyrien är det vassaste laget vi har ställts emot hittills i år, men efter 10 minuters spel fram till halvlek tar vi över matchen totalt. Vi får även in ett mål då Emir passar Hussein som sätter bollen säkert i målvaktens bortre hörn, 1-0. Vi borde ha gjort ett par mål till innan halvlek med tanke på matchbilden men det blir inga fler mål från vår sida. Istället avrundas halvleken med en grov utvisning till Ilyrien, en situation som tyvärr påverkar fotbollen i resterande del av matchen och som vi helst hade varit utan. Andra halvlek blir en historia som vi helst vill glömma. Alla utvisningar och konstigheter runtomkring påverkar vårt spel negativt. Flera röda kort utdelas och skador stör oss. Vi får ett rött kort på en situation då vår back kommer lite sent i en situation. Ilyrien får ytterligare 2 röda kort som resultat av hårt spel samt en utvisning på bänken. Olyckligt nog lyckas Ilyrien få in bollen i vårt mål på deras målchans i matchen som uppstår på en kontring och missförstånd, 1-1. Vi radar upp målchanser, avslut och frilägen men lyckas inte få in bollen i mål (antalet var svårt att hålla koll på, vi får analysera statistiken i efterhand). Vi får även en straff i slutet av matchen (hands i straffområdet) men linjedomaren går in och ändrar domarens beslut. Matchen slutar 1-1. Tillsammans med vår nya Veo-kamera samt extern filmutrustning som vi har haft på dagens publikfest (350 besökare!) analyseras alla situationer och allt runtomkring för att hitta förbättringspotential till nästa match. En del material kommer även publiceras på våra officiella kanaler: Instagram, Facebook och TikTok så håll utkik alla ni som har efterfrågat att se filmklipp från drönare och Veo 🎥 Dagens bästa: 👍 Våra ungdomslag som spelade, vilka stjärnor 👍 Den stora publiken och inramningen runtomkring 👍 Alla som hjälpte till runtomkring, vilka hjältar Dagens sämsta: :-1: Hur A-lagets match avslutades Vi tar med oss allt det positiva som hände under dagen och fortsätter utvecklas, hajmo Bosno A-lag Herrar 28 apr 0kommentarer