• Skånemästerskap med GULDsmak!

Årets skånemästerskap för flickor A födda 2006 spelades i helgen och det blev två fullmatade dagar och totalt fem matcher. Lördagen bestod av gruppspel i Bjärred, känns snart som att vi spelat fler matcher i Bjärred i år än vad vi har gjort på hemmaplan.... Vi var lottade i gruppen mot Bjärred, Engelholm och Stanstad. I grupp två spelade Åstorp, FCH, Lönsboda och Malmö. Två tuffa grupper skulle det visa sig. Vi gör en riktigt bra förstaperiod mot Engelholm och har 1-1 i paus efter ett snyggt skott av Maya på framspelning av Olivia. Tyvärr så gör Engelholm två snabba mål i början av andra och det lyckas vi inte resa oss ifrån och slutresultatet blir 1-5. Andra matchen mot Bjärred slutar helt otippat med ett kryss... eller ganska väntat resultat om man ser till hur det brukar se ut när vi möts. Vi hamnar i underläge i andra perioden men Olivia kvitterar nästan omgående med ett välriktat skott på passning från Hilma. 1-1 slutar matchen och nu krävs det seger i sista matchen mot Stanstad för att gå till A-slutspel. Tyvärr så är vi alldeles för generösa i egen zon i första perioden och direkt i början av andra så gör Stanstad 3-0. Vi skärper dock till oss rejält i denna perioden men det är försent så trots mål från både Miranda och Vilma Gillerfors så kommer vi inte ikapp och förbi som vi behövt utan förlorar med 3-2. Engelholm och Stanstad går till A-slutspel och Bjärred gör oss sällskap till söndagens B-slutspel. Vi beger oss till Arena Åstorp för söndagens semifinal mot Malmö FBC som missat A-sluspel på målskillnad, det är små marginaler... Vi har inte mött Malmö tidigare i år men vi förstår att det ska bli tufft när vi ser att deras laguppställning innehåller ett antal spelare med erfarenhet från både juniorallsvenskan och seniorspel i division 1. Tjejerna är en aning besvikna efter lördagens gruppspel men har bestämt sig för att gå all in i slutspelet och som dom gör det! Båda lagen känner lite på varandra i början av matchen och vi märker att vi är med i matchen och nu ger tjejerna verkligen allt för varandra på planen. Efter tolv minuter i första perioden får vi upp bollen längs högra sidan och Ellie lägger in en exemplarisk passning till Adela i slottet som väldigt snyggt lurar ner målvakten innan hon hänger in ledningsmålet. Matchen fortsätter med riktigt bra spel från båda lagen och klockan tickar på. Vi reder ut ett par utvisningar med riktigt starkt boxplay innan Malmö satsar allt framåt och tar ut målvakten. Med endast tretton sekunder kvar så får Malmö in kvitteringen och matchen går till sudden death. Efter två och en halv minut så får vi äntligen med oss ett powerplay i matchen och nu ska det avgöras. Vi rullar boll snabbt och kontrollerat och det tar bara tjugotre sekunder innan Hilma från sin styrande position lägger ut passningen till Olivia på högerkanten som drar på ett helt otagbart direktskott i bortre krysset och det blir ett sanslöst jubel när finalplatsen är säkrad. Lönsboda väntar i finalen och här märker vi ganska snabbt att detta ska vi ha kontroll på så länge vi håller vårt höga speltempo för det ville inte Lönsboda spela utan här försökte dom dra ner på tempot så mycket som möjligt. Vi faller stundtals in i det låga tempot i första perioden men i andra så får vi äntligen upp farten rejält. Det tar ändå lite mer än nio minuter innan ledningsmålet kommer i powerplay där Maya hittar en stenhård diagonal passning till Olivia som klipper till direkt. Bara en minut senare är Miranda på väg fram i ett friläge men får klubban låst av Lönsbodas back och vi tilldelas en solklar straff. Felicia tvekar inte en sekund när hon får frågan om att ta straffen och hon är hur kylig som helst när hon går fram och låter målvakten göra första draget innan hon hänger in den till 2-0. Lönsboda får ett powerplay med mindre än fyra minuter kvar men det märks att våra tjejer inte tänker släppa detta och nu är det uppoffrande spel över hela banan. Lönsboda får inte hål på oss och tacksamt nog så tar dom timeout med en minut kvar och vi får den vilan vi behöver för att hålla undan och spela av matchen. Slutsignalen går och vi står som vinnare i B-slutspelet av årets skånemästerskap! Efter lördagens gruppspel där det var mycket stolpe ut och så där spel stundtals så är det en riktig styrkedemonstration från tjejerna i slutspelet och dom visar verkligen hur bra dom är när alla har bestämt sig och drar åt samma håll. Vi har fått se riktigt bra prestationer från samtliga spelare och alla har verkligen köpt sina roller och gjort det väldigt bra för laget. Fint målvaktspel hela helgen, klockrent försvarsspel i slutspelet och vi skapar riktigt fina anfall och gör mål i samtliga matcher. Pluspoäng denna helgen går till Adela som är lagkapten och verkligen jobbar som en lagkapten både på och utanför planen, Hannas målvaktsspel i sluspelet där hon verkligen är "i zonen", Olivias glödheta klubba och från glödhet till Felicias kyla vid straffslaget!!! Hela laget har gjort en riktigt bra säsong och är så värda denna framgången. Vi vet att det "bara" är B-slutspelet vi vinner men med så jämna grupper och det motståndet vi ställs emot så är vi j--ligt nöjda och stolta över att ha lyckats fylla på prisskåpet med en guldpokal! Stort grattis till FBC Engelholm som vinner årets skånemästerskap i A-slutspelet och tack till Bjärred och Åstorp/Kvidinge för bra genomförda arrangemang. Stort tack för all support från läktaren hela helgen, ni är guld värda...... Nu väntar några träningsveckor innan det är dags för ännu ett skånemästerskap för våra spelare födda 07 i flickor B där vi ska fylla på truppen med några spelare från vårt yngre 08-lag, vi ses då! 1, 2, HSK!!! F 06/07 27 mar 2023 0kommentarer
  • EN minst sagt viktig poäng sista veckan....

Då är seriespelet avslutat efter en minst sagt händelserik vecka... Sista två matcherna var mot FC Helsingborg och Engelholm, alltså tuffast möjliga motstånd. Först ut hemmamatch mot FCH och dom behövde en poäng för att säkra andraplatsen och vi behövde vinst för att ta tredjeplatsen och ha chans på andraplatsen i serien. Hela matchen spelas i ett galet högt tempo och det smäller på bra från båda lagen. Ingen vill göra misstag bakåt och båda lagen går för vinst. Efter två perioder så är det fortfarande 0 - 0 med ett visst spelövertag för FCH som haft dom längsta anfallen och vassaste chanserna. I början av tredje så hittar Adela in med bollen till Miranda framför mål och vi får det förlösande ledningsmålet. Det tar dock inte många minuter innan Helsingborgs vassaste målskytt lyckas peta in bollen i en något tilltrasslad situation framför mål och det är likaläge igen. Matchen är fortsatt tät och jämn men med en minut kvar så åker vi på en obegriplig utvisning för hög klubba. Vi har sen tidigare två snöpliga förluster mot FCH denna säsongen och nu blev det nervöst med spel i boxplay sista minuten. Tjejerna på plan har dock bestämt sig och sliter som djur sista minuten och matchen slutar 1 - 1. Matchen kunde slutat hur som helst så vi ska vara nöjda med poängen. Det är mycket kamp och vilja på planen från båda lagen. Vi får nog erkänna att FCH har dom farligaste lägena men Hanna i målet är rena väggen och briljerar matchen igenom. Vi gratulerar FCH till en säkrad andraplats i årets serie!!! Tack vare andra resultat denna kvällen så är vi nu garanterade minst en fjärdeplats men för att säkra tredjeplatsen så krävs vinst mot omöjliga Engelholm på bortaplan i sista matchen. Engelholm är obesegrade denna säsongen och minst sagt värdiga vinnare av årets serie, Grattis till seriesegern önskar vi!!! Matchen då? Den glömmer vi helst.... Engelholm är obesegrade av en anledning och nu hinner även dom senaste veckornas sjukdomar och skador ikapp oss. Efter urladdningen mot FCH tidigare i veckan så är bensinen slut.... Vi ser nästan slagna ut på förhand, energin saknas och vi ser orkeslösa ut på plan. Engelholm vinner till slut ganska bekvämt med 7 - 0. Kampen om tredjeplatsen kommer nu att avgöras i mötet mellan Stanstad och FCH som spelades i eftermiddags och eftersom FCH tar en seger med 3-1 så tar vi hem tredjeplatsen med minsta möjliga marginal framför Åstorp som hamnar en poäng bakom oss. Så poängen mot FCH visade sig bli extremt viktig.... Tjejerna har gjort en fantastisk säsong i en oerhört jämn serie! Sett över 18 omgångar så känns det rättvist att vi kniper tredjeplatsen och får brons i årets serie. Lagen som är bakom oss har vi plusstatistik på efter våra trippelmöten i årets serie och lagen som är framför oss har vi minusstatistik på. En snabb summering av säsongen och varför det gått så bra är att vi har ett av seriens bästa målvaktspar, försvarspelet har varit en styrka i stort sett hela säsongen, framåt skapar vi mycket farliga målchanser men bollarna ska bara hitta in i mål lite oftare. Har vi saknat spelare så har vi tagit hjälp av 08:or i laget under oss som presterat fantastiskt bra när dom fått chansen. Nu har vi två skånemästerskap kvar för födda 06 och 07 samt avslutande cup i Kalmar innan juniortiden är över och vi startar ett nytt kapitel med seniorspel.... men mer om det framöver.... Till sist ett STORT TACK till alla som följt oss och supportat under seriens gång! Väldigt nöjda & stolta ledare/ Daniel, Ted, K-M & Lexie F 06/07 19 mar 2023 2kommentarer
  • Oavgjort mot Bjärred

Sista mötet mot Bjärred i årets serie och det blev som det brukar... Det känns som att vi möter Bjärred hela tiden och vi kan varandra väldigt väl vid detta laget vilket också syns när det är match. Det blev som vanligt en jämn match fast denna gången känns oavgjort som en förlust. Första perioden inleder Bjärred starkast och dom har några halvfarliga lägen innan dom tar ledningen efter sex minuter på ett skott som letar sig in från minimal vinkel. Vi svarar dock omgående och mindre än en minut senare så får Olivia på ett väldigt välriktat skott från kanten och vi har 1-1. Resten av perioden innehåller lite ströchanser åt båda hållen men spelmässigt är där mer att önska. Andra perioden blir höjdpunkten för vår del denna matchen. Nu hittar vi vårt spel betydligt bättre och gör vad vi kommit överens om. Vi har hög press som gör det jobbigt för Bjärred, vi låter bollen göra jobbet och har snabba omställningar som ger oss riktigt bra målchanser. Nu trillar även målen in för oss. Olivia sätter ledningsmålet efter en klockren och snabb omställning, Wilma Blomberg är på rätt plats framför mål och får ett perfekt instick som hon gör 3-1 på och Miranda utnyttjar sitt friläge efter ytterligare en snabb kontring till 4-1. Tyvärr får Bjärred ett tveksamt powerplay med två minuter kvar och här spelar Bjärred riktigt bra powerplay och reduceringen till 4-2 kommer med minuten kvar av andra perioden. I tredje perioden är vi alldeles för snälla i försvarsspelet och nu är där inte mycket som stämmer på planen varken framåt eller bakåt. Bjärred reducerar ännu en gång efter åtta minuter och dom jagar kvittering med allt dom har. Nu är det mycket spel på vår planhalva och med mindre än tre minuter kvar så kommer även kvitteringen efter en rörig situation framför vårt mål. Sista minuterna så har lagen vars en riktigt farlig chans men matchen slutar oavgjort och det känns som att vi förlorar två poäng. Inget kul att tappa en ledning med 4-1 och bara få oavgjort..... Vi tar andra perioden med oss för där gör vi mycket rätt och spelar väldigt bra innebandy. I övrigt så har vi lite att jobba med inför dom avslutande matcherna. Vi hade mycket "stolpe in" i början av säsongen men nu är det mer "stolpe ut" och den trenden måste vändas. Vi är spellediga denna veckan men nästa vecka så avslutas serien med matcher mot FC Helsingborg och FBC Engelholm. Vi har fortfarande topp tre i egna händer men marginalerna krymper och matchen mot FC Helsingborg hemma nästa onsdag 15/3 klockan 20:00 är väldigt betydelsefull för båda lagen. Så hjälp oss nu att fylla hallen och heja fram tjejerna så ska vi göra allt vi kan för att ta tre poäng i säsongens sista match i hemmaborgen!!! 1, 2, HSK!!! F 06/07 6 mar 2023 0kommentarer