• Referat: Borlänge HF - ESK Hockey

Borlänge - ESK 2-1 (0-0 1-0 0-1 1-0) Skott: 33-40 Utvisningar Borlänge 6x2 min. ESK 2x2 min. Målskytt ESK: Ludvig Wallin A-lag 22 mar 2021 0kommentarer
  • Säsongen är över för ESK!

Ineffektiviteten fällde återigen ESK som spelat färdigt efter en tung förlust borta mot Borlänge HF. Spelmässigt gör ESK nästan allt rätt både med och utan puck, men precis som tidigare under Allettan så är det för svagt gällande målskyttet. - Jag tycker att vi gör en bra match och förtjänar att vinna, suckar ESK-tränaren Patrik Fagerlund efter slutsignalen. - Vi har 1-1 i slutet och vi plockar ut målvakten och spelar 6-5 sista minuterna. Målen uteblir och matchen går till OT. Där avgör Borlänge och tar extrapoängen. Man kan konstatera att detta var ett misslyckande för ESK som med denna trupp borde & skulle vara i slutspel, men det blev inte så? - Säsongen har varit blandad kompott. Höstserien är bra och stabil där vi till slut kommer tvåa. Därmed nådde vi föreningens målsättning med säsongen när vi tar oss till AllEttan. AllEttan har varit upp och ner. Vi har haft riktigt bra prestationer blandat med en del mindre bra prestationer. Det är svårt att göra en djupare analys så här tätt inpå sista matchen, men vi ska sätta oss ner i veckan som kommer och göra en djupare analys, avslutar Fagerlund. Se höjdpunkter från matchen här >>> Borlänge HF - ESK Hockey 2-1 (0-0,1-0,0-1,1-0) Skott: 33-40 (12-6,8-17,9-16,4-1) Period 1: X Period 2: 1-0 (31:43) Adam Helldén. Period 3: 1-1 (45:30) Ludvig Wallin. Period 4: 2-1 (63:53) Patrik Elfberg PIM: 12 (12:0:0:0) – (4:0:0:0) Text & bild: Lokalsport.nu A-lag 21 mar 2021 0kommentarer
  • Väntan är över – Nu skall det avgöras!

ESK spelar idag sista omgången och det är vinna eller försvinna som gäller borta mot Borlänge HF. Det är nästa två veckor sedan ESK spelade sin senaste match då man gav sig chansen till spel i play in efter hemmaseger mot Östersund med 2-0. Väntan har dock varit bra då man fått chansen att få samtliga spelare friska och hela inför dagens ”vinna eller försvinna match” borta mot BHF. - Uppladdningen har varit bra men lång. Vi har tränat på bra så vi ser fram emot dagens match, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund. Senast lagen drabbade samman var hemma i Bahcohallen och då blev det förlust i en svängig match. I dagens match så kommer det defensiva fälla avgörandet och effektiviteten i offensiven. - Viktigast för oss idag blir att fortsätta vara konsekventa och rejäla i vår defensiv och att göra det i 60 minuter. Gör vi det så kommer vi få chanser framåt och då gäller det att förvalta våra lägen. Det ser bättre ut än på mycket länge i truppen som är 100 % intakt. - Vi har samtliga friska och skadefria, avslutar Fagerlund. Senaste mötet: ESK Hockey – Borlänge HF 2-4 (0-1,1-0,1-3) Match: Borlänge HF vs ESK Hockey 16:00 i Bahcohallen. Se matchen här >>> Sista omgången: Kalix-Boden, Teg-Hudiksvall, Piteå-Östersund, Borlänge-Enköping, Forshaga-Hanviken. Text & bild: Lokalsport.nu A-lag 20 mar 2021 0kommentarer
  • Referat: ESK Hockey - Östersunds IK

ESK - Östersund 2-0 (1-0 1-0 0-0) Skott: 26-29 Utvisningar ESK: 3x2 min. Östersund: 6x2 min. 1x20 min. Målskyttar ESK: Johan Eek, Daniel Andersson. A-lag 8 mar 2021 0kommentarer
  • ESK tog chansen!

En stark insats och prestation av ESK hemma mot Östersunds IK bäddar för en rafflande avslutning på serien. Det var en på förhand lite av en ödesmatch för ESK hemma mot ÖIF. Det stod länge och vägde fram och tillbaka, men med dryga halva första perioden spelad så tar hemmalaget ledningen. Det är Johan Eek som håller sig framme och gör 1-0 med 12,51 spelat. ESK är sedan illa ute då man drar på sig två utvisningar där gästerna får chansen att spela både fem mot fyra och fem mot tre i 1,31 sekunder, men hemmalaget reder ut det hela och får med sig en ledning in i periodvilan. I slutskedet av första perioden drar ÖIF på sig en utvisning och med tre sekunder kvar av den så kan Daniel Andersson påpassligt trycka in 2-0 för ESK och då är det bara 1,42 spelat av den andra perioden. Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan och nu återstod 20 mycket spännande minuter för ESK som högst troligt är tvungna att vinna för att kunna ta en plats i playoff. ESK spelar smart av tid i den tredje perioden och får också under den första halvan chansen två gånger om att punktera matchen då man spelar fem mot fyra, men den chansen tar inte hemmalaget. ESK Hockey – Östersunds IK 2-0 (1-0,1-0,0-0) Skott: 26-28 (8-11,9-9,9-8) Period 1: 1-0 (12:51) Johan Eek. Period 2: 2-0 (21:42) Daniel Andersson. Period 3: PIM: 6 (4:0:2) – 32 (4:0:28) Text & bild: Lokalsport.nu A-lag 7 mar 2021 1kommentar