Referat: IF Eker - Ervalla SK

Ervalla SK - IF Eker Örebro 1-3 (0-3)
Lyckevallens C-plan Lö 5/4 kl: 11:00.

1-3 Gabi (Ass. Mårten)

Ervalla höll med plan då Eker inte hade någon gräsyta klar för spel. Planen höll relativt bra efter 90 minuters spel. Eker chockstartade ESK och pressa & stressa högt upp vilket gav ett tidigt ledningsmål efter ett direkt skott utanför straffområdet. 0-2 kom strax därefter på en hörna som blåste in i bortre gaveln. Efter denna tunga start så trodde nog många att det här kan rinna iväg men då fick ESK rycka upp sig och man vågade äga lite boll och spela sig ur situationerna. Eker hann med ett 0-3 mål efter c.a en halvtimmes spel, där vi blev straffade direkt för ett litet misstag i backlinjen. De sista 15min sen så spelade vi upp oss rejält och började sätta press på Ekers backlinje. Bl.a några skott strax över samt en bra inbrytning av Kamran i straffområdet precis innan halvlek. I andra så var spelet jämnt och ESK släppte inte in något mer mål utan man lyckades sätta ett tröstmål av Gabi som nickade med sig bollen förbi backarna och rundade målvakten sen och la in den i ett tomt mål. Idag plussar vi för Gabi som river och sliter där framme, Matte K som höll ihop backlinjen efter det inledande baklängesmålen och Robin F kliver fram mer och mer och tar för sig i närkamps spelet. Matchen idag var tuff där inget lag ville kliva undan och det smällde på ordentligt i vissa närkamper. Det är bara att lära sig att kliva in tufft och resolut dock inte fult. Nya tag för övriga imorgon och sen en ny träningsvecka väntar på måndag!