Lördag 4/4, 18:10 KAs konstgräs.

1-0 29.e min ÖSIF
2-0 75.e min ÖSIF
2-1 88.e min Gabi (Kamran)

Ervalla spelade mot ÖSIF borta på KAs konstgräs på lördags kvällen. En härlig vårkväll med strålande solsken. I första halvlek så var det ÖSIF för nästan hela slanten. ESK låg bra i försvarspositionerna men man hade väldigt svårt för något eget spel. ÖSIF trillade boll och ESK hade svårt att få fast bollen när man väl vann den. Att det endast stod 1-0 i paus får vi tacka den vikarierande målvakten för dagen Nydén. Ludde fick lämna återbud pga ryggont så vi fick ställa in en utmärkt Nydén i målet. I paus fick Mårten höja rösten för att vi skulle våga ta för oss lite mer och inte se på när ÖSIF bjöd upp till dans. Andra halvleken blev för vår del inte den första lik. Nu ville vi stå upp och visa att vi kan minsann trilla boll och behålla den inom laget också. I andra skapade vi ju chanser också något som nästan lös med sin frånvaro i första. Dock gör ÖSIF 2-0 då man vinner bollen utanför ESKs straffområde och rullar in den stolpe in. ESK får tröstmåla efter ett fint anfall där man kom runt på kanten och Kamran hittade in ett inlägg till Gabi som satte 2-1. Ett rättvist resultat då ÖSIF var det bättre laget i första halvlek och ESK rykte upp sig i andra halvlek och gjorde den delen av matchen godkänd. Idag omnämner vi Nydéns målvaktsinsats, Morad på ytterbacksplatsen och Gabis inhopp som resulterade i ett mål och en orädd insats framåt. Fyra matcher återtår nu innan årets premiärer stundar i fyran & sexan.