• Referat: Clemensnäs IF - Ostvik IK

Då var gruppspelet i DM avgjort och vi vinner alla tre matcher och vinner därmed gruppen. Nu väntar ett slutspel med 16 lag från Västerbotten där de lagen från förbundsserierna även går in. Åttondelen lottas i början av maj och ska spelas den 29 maj vad det verkar. Förhoppningsvis får vi ett roligt derby mot Rönnskär, Skellefteå FF eller Sunnanå som spelar i div 3 respektive div 2. Det kan dock återigen bli matcher mot Morön som går vidare som näst bästa tvåa, eller Myckle som vi mötte i finalen i domarcupen etc. Återstår att se! Idag gick vi in i matchen mot Ostvik med förutsättningarna att minst ett kryss räcker för avancemang, samtidigt som Ostvik var utslagna. Det skiljer en division på oss, så visst låg all press på oss att lösa detta. Men vi fick lida... Första halvlek måste för den neutrala supportern varit 45 bortkastade minuter. Det blev förvisso fyra mål och 2-2, men det var otroligt lågt tempo, och den aktiva speltiden var inte hög. Ostvik hade inte bråttom, de tog tid på sig vid varje situation. När inte bollen var ur spel så var det diskussioner långa stunder med domaren om situationer. Väldigt hackigt, och det påverkade tempot. Det var en jämn halvlek, vi spelade under vår förmåga, Ostvik lurade oss dit och gjorde det bra utifrån deras förutsättningar. Vi fick mycket tid på oss med bollen, och tyvärr blev vi bekväma istället för att förvalta det. Vi släpper in ett mål på straff och ett mål efter först lite missförstånd och sedan bjuder vi på det igenom individuella misstag så deras anfallare får öppet mål utanför straffområdet. Vi gör mål igenom Leo och Linus i första. En riktigt dålig halvlek. I andra halvan går vi ut och bestämmer istället, tar tag i bollen och trycker ner dem. Vi skapar mängder med målchanser! Linus gör i mitten av andra halvlek både 3-2 och 4-2 efter två väldigt liknande mål från pass av Joppe. Vi bommar en straff, frilägen, skott utifrån osv. Det var en mycket bättre andra halvlek och vi visar att vi ska kunna manövrera ut dagens motstånd, som förväntat. Vi fick oss en bra läxa i första halvlek som vi kan ta med oss in i säsongen, hur vi inte ska luras in i motståndarnas sätt att spela. Tråkigt nog så har skadorna blivit ganska många i truppen nu efter en hård domarcup bland annat. Två spelare plockades bort från spel idag med baksidor, samt så har vi sedan tidigare spelare borta med skada. Därför var det idag glädjande att se bredden, Bobby och Ali gjorde sina bästa matcher idag då de spelade på mittfältet. Linus kommer in sin första match för året och gör ett hattrick, så andra kommer in och tar ansvar! På lördag är det seriepremiär mot Röbäcks IF, borta i Umeå. Matchen startar 16:00 och det är ett lag vi inte vet mycket om förutom att de åkte ur trean förra året. Det ska bli fantastiskt roligt att få kicka igång den nya, tuffa division 4. Vi känner oss förberedda, försäsongen summeras med åtta vinster och en oavgjord så vi kommer med fullt självförtroende till premiären! A-lag Herrar 28 apr 0kommentarer
  • Domarcupen 2024

CLEMENSNÄS HERRLAG VINNER DOMARCUPEN 2024! Japp, ni läste rätt. CIF tar hem årets upplaga av Domarcupen och gör det med en imponerande defensiv där vi bara släpper in en straff och ett självmål på fem matcher. Dessa i loppet av fem minuter dessutom! Lördag morgon, klockan är 8:00 och vi samlas på Skogsvallen inför första drabbningen mot Ostvik. Trötta grabbar i båda lagen förmodligen då man kanske inte är helt påkopplad för att prestera på sin topp så tidigt på dagen. I denna match gör vi en stabil insats, 2-0 redan i första halvlek (som under cupen är 25 minuter långa) och i andra har vi hyfast bra kontroll på det. Ahmed gör båda målen, och kom verkligen igång under denna turnering med sin poängproduktion. Det var både efterfrågat och efterlängtat! Stabil och rättvis seger, och bara en timme till nästa match. Förutom Ostvik / Drängsmark så hade vi Skellefteå FF:s akademilag och Morön BK i gruppspelet. Morön var tippade som storfavoriter inför turneringen, och FF:s ambitionsnivå är väldigt hög. Nog var det något av en dödens grupp sett till lagen som befann sig i grupp A. Morön och FF spelade 3-3 parallellt med vår seger. Vi visste om Moröns nivå sedan matchen mot dem i DM helgen innan, och förstod att FF:s akademilag säkert höll en bra nivå. Ändå var vi inte beredda från start, de första tio minuterna mot FF är dåliga, vi hittar inte alls rätt. Att de skulle vilja rulla boll förstod vi, att de skulle spela så aggressivt försvarsmässigt var vi inte riktigt beredda på. Efter 10 minuter leder de välförtjänt med 2-0 efter en straff och ett självmål. Straffen var felaktigt dömd, den hade nog domaren velat få en till chans på sig att bedöma, men ledningen var ändå rättvis. Då var det bara 40 minuter kvar av matchen och två mål att komma igen, först och främst måste vi komma in i matchen. Det gör vi dock direkt och efter 2-0 så äger vi matchen och förstår hur vi ska manövrera ut dem. Vi får in vårt presspel och lyckas straffa dem med att vinna boll högt i deras straffområde och få in reduceringen i första efter att Nicke slår upp den i nättaket. Vi har bud på tre-fyra mål till bland annat på fasta situatiuoner där det är väldigt farligt varje gång. Underläge 2-1 halvtid! Andra halvlek fortsätter vi, vi kommer näramre och närmare vilket FF känner och tappar sitt spel som de är duktiga på. De slår mest långbollar på kontringar nu, och vi lyfter också mycket bollar långt för att vi känner att vi har övertag på dem i det spelet. Ingen rolig match att bevittna just då, då det blir långt mellan lagdelarna för båda lag. Anfallet försvarar inte och backlinjen anfaller inte, mittfältarna får mest löpa utan att röra bollen. Tror inte varken jag eller min tränarkollega i FF var speciellt nöjda med den matchbilden. Vi lyckas ändå på stopptid kvittera på en hörna med matchens sista spark. Väldigt välförtjänt och låg länge i luften, då vi har 40 minuter och FF tio. Parallellt med detta tog Ostvik en imponerande poäng mot Morön och 2-2 även i den matchen. Det gjorde att inför sista omgången så stod vi på fyra poäng, Morön på två, FF på två och Ostvik på en. Med tanke på att bara gruppsegraren var garanterad att gå vidare, så var tre poäng ett måste för alla lag inför sista omgången. Vi hade allt i egna händer med flest poäng, men vid kryss så var risken stor för eliminering. Vi ställs då mot Morön som måste vinna, men säkert även sätta käppar i hjulet för oss då vi slog dem så senast som förra helgen. FF och Ostvik spelar innan oss och FF vinner, vilket gör att de för tillfället är om oss. Vi måste ta tre. Det var då inte läge att göra säsongens sämsta insats mot det favorittippade laget, men vi lyckades göra det. Inte mycket alls stämde, vi pressade inte som vi skulle, vi slarvade i uppbyggnadsspel och tappade våra grunder. Morön var en nivå bättre än oss matchen igenom. Förutom tre killar, Joel, Fille och Ante i mål som gör en jättematch och klarar av spelet där vi måste försvara. De gör en stor insats defensivt och trots att Morön trycker på så lyckas de inte göra mål på oss, faktiskt inte på hela matchen. Vi skapar dock inte något heller, så vi får dra fram ett av våra vapen - fasta situationer. Vi gjorde 2 mål på fasta mot Morön helgen innan och vet att lika starka som vi är på fasta, är Morön svaga. Precis innan halvtidsvilan så gör vi mål på en hörna, 1-0. Inte alls rättvist, det må erkännas. Sedan är det en styrka att man som lag inte får ihop det, men ändå går segrande ur matcher. Det är en kvalitet som ibland kan vara svår att träna på, som måste finnas hos spelarna redan, vinnnarskallar, mognad och trygghet. Vi kommer möta på olika bra lag, och olika spelande lag under säsongen och vi har visat att vi kan behärska och anpassa oss beroende på typ av motstånd. Vi kommer undan med 1-0 och gruppsegern är vår, favorttippade Morön åker ur, självsäkra FF:s akademi åker ur, Ostvik får också åka hem men Clemensnäs får ladda om för seminfinal på söndagen! Semi och final kvar, 50 eller 100 ytterligare minuter. Hur mycker mer kräm finns det i grabbarnas ben? Progonosen är inte bra, det haltas, svullna fötter, massagepistoler, nattjobb på vissa etc. All heder till domarcupen, men på något vis är det en del av försäsongen. Viktigt att vinna när man deltar, men seriepremiär om 14 dagar och skaderisken känns skyhög. Som tränare försöker man se över belastning på killarna, spara när man kan, väga av väldigt många beslut. Försöka avancera med minsta möjliga uppoffring. Vi ställs mot Ume-laget Teg i semifinal som imponerat och vunnit sin grupp. Det är dock inget snack om saken denna match, över 50 minuter vinner vi med 3-0 och det speglar matchen. Vi gör vår bästa prestation här under cupen, där vi inte bjuder till något första halvlek alls egentligen. Vi spelar bra fotboll, hittar kombinationer och vårdar boll. Några fler mål i första hade dock varit önskvärt men Leos 1-0 är vi ändå trygga med. I andra halvlek så tappar vi lite fler dueller men är fortfarande det bättre laget och Leo gör även 2-0 innan vi i matchens slutskede punkterar med 3-0 från Robin. Mycket rättvist, och klara för final. Det enda negativa från den matchen var att Andreas, Anton och Edvin fick kliva av turneringen med skador. Inget långvarigt förhoppningsvis men de kunde inte delta en timme senare i finalen då vi ställdes mot Myckle som vunnit alla sina matcher. Nu var det bara 50 minuter kvar, jag har två avbytare kvar. Två spelare på planen som säger att de helst vill spara sig på grund av halvskadade. Lösningen blev att blixtinkalla Joppe direkt från barnkalas och Victor Wikman som till vardags bor i Umeå. Joppe hann knappt få på sig skorna innan han var ute och sprang på bollar i djupet. Finalmatchen är ingen match som kommer gå till historien för dess kvalitét. Två trötta lag som inte ville släppa till något, typisk finalmatch. Straffar var ett faktum. Ante räddar första mycket snyggt och Erik, Jorre och Leo sätter sina. (3-2) CIF VINNER! A-lag Herrar 22 apr 0kommentarer
  • Referat: Clemensnäs IF - Morön BK Herr

Tredje segern på tre matcher och andra raka i DM vilket gjort att vi satt oss i en bra postion för avancemang. Morön som förra säsongen spelade i divison 3 förväntades bli en tuffare utmaning än matcherna tidigare, och vi var nog uträknade från början av flera. Enligt Norran var det tex en "stor skräll" att vi vann denna match. Inför match hade vi pekat ut några fokusområden vi skulle göra annorlunda gentemot de tidigare matcherna. Små justeringar bara men eftersom vi visste lite mer om Morön än om de tidigare lagen vi mött, behövde vi inte ändra i matchplanen under matchens gång på samma sätt. Vi startar matchen jättebra och det känns som att vi vill lite mer från start, får spela mycket offensiv fotboll. Det tar dock bara dryga 10 minuter innan Morön gör 0-1 och det kom efter slarv av oss och individuell skicklighet av Morön. Vi glömmer bort oss för några sekunder, och slutar pressa som vi ska. Moröns back får pricksjuta en långboll utan att vi stör som hamnar hos deras snabba vänsteryttter, han slår vår försvarare en mot en och hittar in till en lagkamrat som kan lägga in den. Vi pratade om inför matchen att inte bli ivriga om vi hamnar i underläge, utan metodiskt tro på vårt spel och lita på att det ger utdelning. 1-1 kommer bara 7-8 minuter senare när Leo springer sig fri pass av Erik och sätter den. En boll som vi bestämt att vi skulle slå mer ofta just denna match. Resten av halvleken är ganska jämn, vi har några fler målchanser än Morön och det kändes som att vi vaknat mer på rätt sida än dem gjort denna dag. När vi går in i halvtidsvila så är det bra stämning, vi känner att vi har kontroll och att tendensen ändå är att vi börjar jobba till oss det där 2-1 målet. Ut i andra halvlek och kalldusch direkt. Domaren blåser straff men med hjälp av den andra domaren som står närmare så kommer de fram till att förteelsen var utanför, frispark men mål ändå. Inte alls vad vi förväntat oss, men så är fotbollen. Matchen förändras inte så mycket trots målet, eller de tidigare målen. Vi stressar inte för underläget utan vet såklart att det är 40 minuter kvar av matchen. Men nu börjar det svänga, för vi kvitterar till 2-2 efter fast situation där Joel nickar in den. Morön får fast situation och lyckas trockla in ett inlägg till 2-3 bara fem minuter senare. Joel svarar sedan bara två minuter efter det med att nicka in ännu en boll från Max fot. Fyra snabba mål i andra halvlek och alla var på fasta situationer. Det vackraste kommer dock i matchens slutskede! Matchen börjar öppna upp sig lite efter 3-3 målet, båda lagen vill vinna såklart och här vinner vi matchen på mognad i slutet. När det är en kvart kvar lyckas vi stressa Morön till misstag, vinna bollen högt, ha kvalitet på inspel och mycket folk i boxen. Hani slår en magisk boll på bortre där Leo kommer rusande som knoppar in den. 4-3 och ledning! Vi leder äntligen matchen, och bestämmer oss fort för att fortsätta attackera snarare än att bjuda in Morön. Vi vet att dem är duktiga offensivt, och vi ska spela på det sätt vi är bra på. Vi fortsätter med andra ord trycka upp laget, inte låta dem få tid med boll, och gå för femman istället för att bara skydda egen bur. Morön får inget etablerat anfallsspel emot oss, de kommer upp några gånger men vi håller oss undan från det riktiga trycket. Istället med cirka tio minuter kvar får vi en frispark efter omställning 18 meter från mål. Erik smeker den över muren och in vid första stolpen, fotbollsgodis! 5-3, matchen avgjord och vi vinner denna batalj rättvist, även om den var jämn. Vi tackar Morön för underhållande match och vi ses minst tre gånger till i år, nästa redan på lördag i domarcupen då vi möts för en ny tuff drabbning. Fantastiskt roligt att ha slagit två blivande seriekollegor redan, vilket ger oss facit på att vi är i fas. Det jublades i omklädningsrummet på Guldvallen efteråt, nästan så att det borde hörts till Nyborg. Pluspoäng till tvåmålskyttarna Leo och Joel. Men ett extra plus till Max som gör ett otroligt jobb och vinner dueller som ger hela laget energi i vitkga lägen, samtidigt som han assisterar till hela tre mål! Nästa match i DM är mot Ostvik/ Drängsmark den 28 april klockan 12:00. En poäng måste tas då för att vara säker på gruppseger, kom och stötta CIF och hjälp till med vår framfart i cupen! Kommande helg deltar vi i domarcupen som sagt, på Norrvalla och Skogsvallen. Vi spelar lördag kl 09:00, 11:00 och 18:00. A-lag Herrar 15 apr 0kommentarer