Referat: Stockholm Mean Machines - Carlstad Crusaders

Statistik Stockholm - Carlstad

Match:
Video

Saxat från VF:
Ny seger för Crusaders. Långsam start men offensiven körde över Mean Machines. Mean Machines-Crusaders 28-56

Carlstad Crusaders åkte till Stockholm för att ta sig an Mean Machines. Mötet slutade med seger 56–28 och ledningen i tabellen befästes ytterligare.
– Vi var lite trögstartade men när anfallet kom i gång kunde Stockholm inte stoppa oss, säger tränaren Tracey Gere.

Efter första quartern var ställningen fortfarande 0–0. Men när quarterbacken Philip Juhlin började hitta sina recievers kom poängen på löpande band. I halvtid hade Crusaders gått fram till ledning 28–7. Totalt passade Juhlin fram till fem touchdowns.
– Han började hitta luckorna i Stockholms försvar och då exploderade det poängmässigt direkt, säger Tracey Gere.

Om de svårstoppade värmlänningarna har någon akilleshäl är det försvarsspelet. Flera av spelarna är nya och stundtals under säsongen har några touchdowns kommit till efter missar i defensiven. Så även mot Stockholm.
– I första halvleken såg det riktigt bra ut defensivt, men efter paus föll vi igenom lite. Vi får gå tillbaka och titta vad som kan förbättras.

Trots det var segern aldrig hotad. Men Stockholm spelade upp sig och tredje quartern slutade 14–14. Den fjärde och sista slutade 14–7 i Crusaders favör. Inför matchen var annars det största hotet Mean Machines amerikanske reciever Matthew Retzlaff. Han har tidigare under säsongen sprungit igenom de flesta försvaren.

Crusaders lösning på det problemet stavades Julius Rucker. De båda spelade tidigare på Southern Oregon University och Rucker fick uppdraget att punktmarkera sin förre lagkamrat. Det resulterade i att Retzlaff inte noterades för en enda passningsmottagning under hela matchen.
– Det var väldigt starkt gjort av Julius. Det är skönt för oss att ha honom i truppen. Han kan spela på flera positioner och gör det alltid bra.

lör 14 apr 2018, 15:00 Carlstad Crusaders - Stockholm Mean Machines 41 - 20