Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 10 10 0 0 20
2 Örebro Black Knights 10 8 0 2 16
3 Stockholm Mean Machines 10 6 0 4 12
4 Uppsala 86ers 10 4 0 6 8
5 Limhamn Griffins 10 2 0 8 4
6 Tyresö Royal Crowns 10 0 0 10 0

Match

Stockholm Mean Machines

8 - 43
Zinkensdamms
21 april 2017
18:30

Carlstad Crusaders

Referat

Referat: Stockholm Mean Machines - Carlstad Crusaders

Statistik
Statistik Stockholm - Carlstad

Från NWT:
Crusaders segertåg rullar vidare. Tredje fredagsbortamatchen i rad - tredje segern

Bortamatchen mot Stockholm Mean Machines var stundtals en jämn batalj även om segersiffrorna slutade med 43–8. Till stor del vann laget på samarbetet Juhlin – Holgård. Även slitvargen Marcus Johnsson gjorde en storstilad match.

Tidigt drog Crusaders ifrån i den första halvleken, sen kom smällarna. Lagets tyngste pjäs, på 137 pannor, Joakim Thoresen tog sig för höger knä och föll till marken utan kontakt med annan spelare.
– Det såg allvarligt ut och något vi måste kolla upp, säger Crusaders huvudcoach, Tracey Gere.

Kort därefter svartnade det för Carlstads Jacob Dahre när denne fick en tackling mot huvudet. En tillsynes groggy Dahre utgick och kom likt Thoresen inte tillbaka in i spel. Med 21 sekunder kvar av första halvlek fintade Christian Forsman till sig lagets tredje touchdown. Ställning i paus, 22–0 till Crusaders.

Trots underläge och noll inkasserade poäng kom ett piggt Stockholm ut i andra och vann yards efter yards. Men de regerande mästarna svarade genom Philip Juhlins fina passningar och André Holgårds löpningar, TD nummer fyra för Crusaders.

Stockholms franske cornerback, Omar Chérif valde efter det att ta saken i egna händer, när han tog en lång sprint och sånär fångades in av Carlstads Marcus Persson. Men icke, Chérif sprang in Mean Machines första och enda touchdown.

Efter det var det återigen Karlstadslagets eminenta quarterback, Juhlin, som nu hittade fram till, för tillfället den offensiva Olof Flemström, TD nummer fem.
– När Flemström är frisk och pigg – då kastar vi in honom i offensiven också. Han är bra på alla positioner, säger Gere.

Crusaders förra quarterback, Anders Hermodsson, tog egna initiativ och var sånär på att friställa sin lagkamrat och ge Stockholm sin andra TD. I stället vände vågskålen över och Juhlin hittade hela vägen fram till en illsnabb Holgård som enkelt och fritt kunde springa in matchens sista TD. Slutresultatet blev således 43–8. Crusaders man of the match blev Holgård. Som i matchintervjun efteråt hyllade hela laget:
– Jag älskar att vara ute och spela med de här killarna. Får gåshud hela tiden, det är så roligt, sa han till Cmore efter matchen.

Gere väljer att lyfta fram även en annan spelare som lyste i matchen.
– Markus Johnsson spelade fantastiskt i dag, han var vass och aggressiv. Absolut hans bästa match i Crusaderströjan, säger Gere och fortsätter:
– Riktigt skönt att vi nu får komma hem och få spela de kommande två matcherna på hemmaplan.

Crusaders poäng: André Holgård 13 p, Olof Flemström 8 p, Markus Johnsson 8 p, Jacob Dahre 6 p, Christian Forsman, 6 p, Safety 2 p.

Från VF:
Dyrköpt seger för Crusaders men fortsätter att glänsa i Superserien.

Men segern borta mot ärkerivalen Stockholm Mean Machines blev dyrköpt – med fyra skador.
– Det är inte bra med tanke på att vi har en tunn trupp, säger huvudtränaren Tracey Gere.

Carlstad Crusaders har inlett säsongen med fyra raka bortamatcher, en i NEFL och tre i Superserien. Men bortaplan har inte varit några bekymmer – segrarna har kommit ändå. På fredagskvällen blev det klara 43–8 mot Stockholm Mean Machines som inte kan bjuda samma motstånd som förr.
– Vi spelade bra men Stockholm var bättre än vad siffrorna visar, vi fick fajtas hårt för de poäng vi gjorde, säger Tracey Gere.

Starten var av drömkaraktär då en bollbärande Stockholmsspelare tacklades i det egna målområdet redan efter 13 sekunder – två poäng via safety till Crusaders således. I halvtid var ställningen 22–0 i de vitkläddas favör.
– Det kändes som att det skulle bli väldigt enkelt när det blev den starten. Men de tajtade till det efterhand och gav oss inte mycket gratis, säger Gere.

Till slut blev det ändå storseger, men det var inte en lika imponerande insats som mot Uppsala förra veckan.
– Vi gav upp några spel i slutet och det är saker vi måste fixa till och får titta på. Men det är en bra erfarenhet.

Poängbäst i Crusaders blev André Holgård som svarade för 13 poäng. Men bäst på planen var hans wide reciever-kollega Marcus Johnsson som svarade för åtta poäng.
– Ska jag peka ut någon som stod ut är det han. Han var ”superultra-aggressiv” och fortsatte att spela precis lika bra som han gjorde förra veckan, säger Gere och fortsätter:
– Jag tror aldrig att han har spelat bättre för oss.

Men som sagt är det inte bara uppåt i Karlstadslägret. Fyra spelare tvingades bryta matchen på grund av skador. Värst kan det ha gått för offensiva linjespelaren Joakim Thoresen som ådrog sig en knäskada.
– Det känns som att han kan bli borta ett tag, säger Gere.

Även defensiva linjespelarna Simon Sandberg och Leo Krafft samt Jacob Dahre, wide reciever, fick utgå. I Dahres fall handlar det troligen om en hjärnskakning medan Krafft kände av tidigare knäproblem.
– Det är lite jobbigt eftersom truppen är ganska tunn. Men samtidigt är en del spelare på väg tillbaka, säger Gere som tror att Carl Romlin, defensiv linjespelare, och Marcus Persson, defensiv back, snart är spelklara.

Men skadorna gör att det inte lär dröja innan ännu en importspelare plockas in.
– Vi har en öppen plats för en amerikan och har en lista på ett antal namn på olika positioner. Troligen kan det bli en spelare till den offensiva linjen nu, säger klubbdirektören Robert Sundberg.

Till nästa match i NEFL, mot London Warriors, ansluter även nytillskottet Alpha Jalloh, defensiv back/wide reciever. Närmast spelar dock Carlstad Crusaders hemmapremiär i Superserien mot Tyresö Royal Crowns kommande lördag.

Andra möten i serien

lör 10 jun 2017, 15:00 Carlstad Crusaders - Stockholm Mean Machines 42 - 6