• Inför tredje omgång i slutspelsserien mot Vasalund.

U19 stänger helgen med ett möte mot Vasalund på Skytteholm , igen. Senaste matchen mot Vasalund i april slutade oavgjort efter en stark slutspurt av BP. Felix Bennarp knorrade in kvitteringen sent i en match där BP visade bra inställning och attityd. Matchinfo U19 allsvenskan slutspelsserie Vasalund - BP Söndag 19 aug 11:30 Skytteholm Herr U 17 aug 2018
  • Sent avgörande för hemmastarka BP.

Söndagkväll busväder match, BP sökte uppföljning på sin fina inledning av serien och spelade fin fotboll stora delar av matchen mot gästande Elfsborg. En fokuserad matchstart från båda håll , inga jättechanser bortsett från ett avslut mot bortre krysset från Aron Sandén i tionde minut och spänstfenomenet Emre Erdogdus nick mot mål efter knappa tjugo minuter. Gästerna förefaller baktunga med robusta killar i backlinjen men samtidigt fartfyllda högt upp i banan, häftig kombination. BP litar på tekniska kvicka lirare i allt väsentligt och får ut massor inledningsvis ur detta. Elfsborg letar lite raka fina bollar på mark men blir stoppade för det mesta. De spel som går igenom ger farliga inlägg in mot starka kreativa forwards. Minut 29 och Aron Sandén snor åt sig trasan och öppnar poängkontot med en yttersida i krysset han siktat in sig på redan tidigare, vackert så! BP håller i det här läget av matchen ihop laget bra och kan med Modo och Milans urstarka gnugg på mittfältet dominera matchbilden. Elfsborg stänger halvleken med en hörna och ett vasst efterspel till den, en stark inbrytning som försvarande BP resolut hinner stoppa innan det blir ett farligt inspel. Gästerna startar sedan andra halvlek piggt fyndigt och motiverat som en konsekvens av den fina avslutningen på första halvlek, BP svarar med gediget försvarsspel där platsväxlingarna imponerar mest. Christos Liantas får skrika sitt keeep rätt många gånger och fredar hemmamålet som en grekisk gud, nåja.. Gabriel Krstic och Modo har båda två farliga avslut på mål efter tio minuter av andra halvlek, en skön avlastning från försvarsspelet inledningsvis och ett bra sätt att hitta upp på rälsen anfallsmässigt. Matchkvalitén pikar nånstans vid 65 spelade minuter med modiga beslut i försvarsspelet hos båda lagen hög och lyckosam press och några vassa avslut åt båda håll. Elfsborg orkar långt in i matchen hålla ett högt tempo och spelar sig ytterst målmedvetet närmare en kvittering. Den kommer också efter knappa 80 minuter, från nära håll välplacerat välförtjänt. BP är pressat sista kvarten och kommer inte till de riktigt vassa avsluten. I minut 44 ändrar Milan Hussein på de förutsättningarna när han via Elfsborgspelare skjuter 2-1 och tre poäng till hemmalaget. Dali Savic kort efter matchens slut. -Bra insats utav killarna, följer de taktiska direktiven till punkt och pricka. Skapar mängder med chanser och vinner rättvist. Erik Engberg berömmer några spelare. -Bland många starka insatser idag är Emre bäst på plan tycker jag. Axel Wallenborg gör det också bra. Matchfakta U19allsvenskan slutspelsserie BP - Elfsborg 2-1 (1-0) Målskyttar BP Aron Sandén , Milan Hussein. Herr U 12 aug 2018
  • Inför hemmamöte mot Elfsborg.

U19 möter en annan vinnare från första omgången när Elfsborg kommer till Grimsta på söndag. BP gjorde en handfull mål mot Örebro senast och rivstartade serien emedan Elfsborg avgjorde sitt möte med Malmö sent i andra halvlek. Men det där betyder egentligen inte ett skit som Foppa skulle sagt, nu är det ny match nya förutsättningar. Dali Savic om läget och laget. -Vi ser verkligen fram emot att spela mot Elfsborg på söndag. Ett Elfsborg som vann U17,U19 och U21 förra säsongen, så det blir en inspirerande motståndare att tampas mot. -Matchen mot Örebro senast var perfekt genomförd både taktiskt och tekniskt. Killarna presterade på hög nivå och jag hoppas de kan göra det mot Elfsborg. -Det är starkt att vinna på bortaplan och nu spelar vi hemma, där är vi urstarka. Matchinfo U19allsvenskan slutspelsserie BP - Elfsborg Söndag 12 aug 17:30 Grimsta IP Herr U 10 aug 2018
  • Åter stark insats mot Örebro.

U19 inledde slutspelsserien , seriesegraren är svensk mästare, med en klar 5-1 seger borta mot Örebro. BP har haft en räcka segermatcher mot närkingarna senaste säsongerna och trenden står sig. En önskemotståndare för Milan Hussein , tvåmålsskytt idag och ett mål senast i 5-2 segern hemma på Grimsta i april. Örebro - BP 1-5 (1-4) Mål BP Ahmed Bonnah 2 Aron Sanden 2 Milan Hussein Herr U 4 aug 2018