• Kryss på Listerlandet.

Dali Savic om matchen. -Är ni nöjda med resultatet utifrån prestationen? Alla killar bidrog till en bra match och höll en hög nivå. Med tanke på att vi åker på en straff i 2:a matchminuten så får vi jobba i uppförsbacke direkt, men killarna behåller lugnet och tror på vår idé. Vi tar över mer och mer och gör 1-1 under första halvlek. Vi känner att vi har koll på vad Mjällby vill göra i matchen och justerar balansen på mittfältet och tar över helt och hållet i andra halvlek. Vi går alltid för vinst men det ville sig inte med att få in en boll tid. Mjällby är bra och kommer säkerligen slå ett par av de andra lagen i serien. -Hur hanterade ni naturgräset, med tanke på att BP oftast spelar på konstgräs? Naturgräset höll hög klass och det påverkade inte killarna negativt. Tror vi alla önskar att vi kunde spela oftare på naturgräs. Mjällby - BP 1-1 (1-1) Målskytt BP Marcos Issa Herr U 1 sep 2018
  • Inför bortamatch mot Mjällby AIF.

Sebastian Ungman Backlund ger förutsättningar och reflektioner från bussen på väg ner till Blekinge. Sebastian är en del av ett starkt försvar som med övriga laget släpper få bollar i mål. Veckan som gått med träning och läget i laget? -Träningsveckan har varit väldigt bra. Det har varit bra fart med mycket kamp och dueller. Nyttigt eftersom jag tror det kommer bli en fysisk match mot Mjällby. Det krävs att vi är förberedda på den egenskapen i spelet. Matchen mot AIK senast, varför lyckas ni där i allt väsentligt när prestationen mot Vasalund körde fast. Är det så enkelt som att de heta chanser ni skapade gick in mot AIK men inte mot Vasalund? -Självklart är vi ju mycket mer effektiva mot AIK vilket resultatet visar. Men våran insats både som lag och individuellt är betydligt bättre också. Den stora skillnaden mellan matcherna är spelsättet, på hemmaplan spelar vi vårat spel som vi är bäst på med en naturlig självklarhet. Mot Vasalund borta är planen dålig och vårt spel låste sig. Vasalund kunde även behålla sin energi eftersom vi inte lyckades få in bollen. Bortamatch i helgen , nåja match borta mot ett Mjällby ni inte möter alltför ofta. Vad har ni pratat om inför mötet som viktiga punkter? -Vi har pratat om att det kommer bli en fysisk match där vi kanske kommer behöva spela lite rakare än vanligt då vi spelar på naturgräs. Vi har även gått igenom lite olika uppspelsvägar beroende på hur matchbilden kommer se ut. Du bär kaptensbindeln, beskriv vad det innebär för dig? -För mig innebär det att ta extra ansvar, att leda laget både när det går bra och dåligt. Men även vara en bra representant för BP. Slutspelsserien juniorallsvenskan Mjällby - BP Lördag 1 sept 15:00 Strandvallen Herr U 31 aug 2018
  • BP besegrar AIK hemma på Grimsta IP.

BP hemma på Grimsta brukar vara en skön kombination. Med siktet inställt på revansch efter förra veckans förlust fanns förutsättningarna för en sprakande tillställning mot AIK. En blixtrande matchstart där hemmalaget tar ett grepp om händelserna omgående. Full rulle hög kvalité, underhållande, AIK ett skottavslut på mål BP ett genombrott via Gabriel Krstic första tio minuter. Matchbilden är jämn med fortsatt underhållande och välspelad fotboll närmare halvtimmen. Gästerna löser BPs press med att skickligt spela sig ur de situationer hemmalaget nöter med. BP skaffar fram en handfull hörnor och en del avslut på mål av vilka ett går in i minut 27. Det är Ahmed Bonnah som i vindsnabb aktion med precision skruvar in trasan i bortre krysset, vackert. Hemmalaget fortsätter skapa , inte sällan från vänsterkanten inte sällan med hög fart och stor vilja att hjälpa varann. Efter ett anfall på den kanten där bollen efter lite studsande hamnar vid Aron Sandéns fötter sitter strax efter 2-0 genom Arons tåpaj, samma kryss som Bonnah värmt upp. BP kräver mycket av gästande AIK som blir aningen porösa i sin aktion och hamnar lite i skymningslandet. En stark vänsterkant där Gabbe, Hampus Myske, Bonnah och Oskar Fallenius hjälpts åt har banat vägen för en ledning med 2-0 efter 45 minuter. Andra halvlek startar i flygande fläng med ett anfall där Felix Bennarp skickligt driver upp boll och har Gabbe till vänster Aron till höger. Han släpper boll till Aron vars skott går i retur till Felix som kämpar in 3-0. Gästerna stöter fram mot Christos Liantas i hemmaburen vid några tillfällen och lockar fram några viktiga räddningar, fler helt avgörande faktiskt sett till hela matchen. Oskar Fallenius utökar ledningen till 4-0 ,under en chanslös målvakt i AIK , vackert framspelad av Bonnah. Fallenius gör även 5-0 på fin passning från Sebastian Ungman Backlund. BP jobbar igenom varje situation ordentligt idag och dominerar matchen under en andra halvlek som blir en skön revansch från förra veckan. Mycket fungerar bra i dagens match men ett hedersomnämnande åt mittbackarna Sebastian och Adam Groundstroem som tillsammans med Liantas håller nollan intakt. Gästerna tappar ork fart och lite lust (inledningsvis såg det ut att kunna bli en mycket jämn match mot ett kompakt AIK) i takt med att BP agerar på topp. Matchfakta slutspelsserien U19 BP - AIK 5-0(2-0) Mål BP , Ahmed Bonnah, Aron Sandén, Felix Bennarp , Oskar Fallenius 2 Herr U 25 aug 2018
  • Inför match mot AIK i slutspelsserien.

Upp i sadeln gäller för BP på lördag efter förra helgen sura torsk mot Vasalund. BP skapade gott om chanser och hade fler bollar i virket , en trygghet för laget , liret och tron på nya framgångar. Självklart ska Vasalunds duktige målvakt omnämnas, en pigg sportslig och spelskicklig insats som nollade gästerna. BP spelar med starka uppställningar i U19 där flertalet spelare från akademin roterar i A-lags truppen. I cupmatchen mot Friska viljor i torsdags fanns både Samuel Svenlen och Ahmed Bonnah med i truppen. En oantastlig logik helt i linje med BPs tanke och verksamhet. Matchinfo slutspelsserien BP - AIK Lördag 25 aug 16:00 Grimsta IP Herr U 24 aug 2018
  • Spännande jakt på kvittering i förlustmatch på Skytteholm.

BP rev av plåstret vid lunch på söndagen och kastade sig in i matchen som kunde ge tredje raka segern i slutspelsserien. Vasalund borta , en sann utmaning med höga krav på prestation och marginaler på sin sida för att nå framgång skulle det visa sig. Pigga inledande tio minuter i motljus och motvind från gästerna. Svårt för Vasalund att hänga med i tempot, BP gör lite som man vill och Vasalund tappar positionerna totalt. Matchbilden jämnar ut sig efter kvarten efter ett avslut från Ahmed Bonnah på mål. BP hämtar tillbaka initiativet ,genom otaliga bollvinster på mittplanen, och kan fortsätta sin press mot mål. Vasalund placerar mycket folk att försvara och de riktigt vassa chanserna uteblir. Aron Sandén har en strykare nån halvmeter från krysset annars är det vindstilla. I minut 29 hittar Vasalund fram med ett uppspel på mark som efter inlägg ger 1-0 till hemmalaget. Målet blir inget egentligt avbrott i matchbilden med ett BP i förarsätet men intensiteten avtar något från gästerna. Hemmalaget hittar dock fram lite lättare när man använder fart och teknik i spelet. Mot slutet av halvleken byter lagen chanser med varann , 1-0 i paus varken rättvist eller orättvist. Vasalund inleder andra halvlek starkt och matchkvalitén höjs. BP söker fart med några byten och kommer också framåt i banan mer intensivt när det spelats runt en timme. I en chansfattig halvlek så långt frestar Aron med ett pressat skott efter knappa tjugo minuter. Oskar Fallenius har en av fler bollar i virket något senare, Felix Bennarp en lyftning över strax därpå, suck. BP letar efter läget för Alexanderhugget men stängs ner tämligen effektivt i sitt anfallsspel av ett motiverat hemmalag. Knuten förblir oupplöst och det enda hugget som blir är i sten. Slut på meddelandet. Herr U 19 aug 2018