• Tung förlust för damlaget

Gryckbso IF var ett par nummer för stora för Uppsala BoIS när de möttes på söndagseftermiddagen. Vi når lagledare Jocke Jansson efter matchen: ”Jag tycker vi gjorde en väldigt bra match, men mot ett starkare motstånd. Vi lärde efterhand och blev bättre och bättre ju längre matchen pågick. Laget gör en riktig kämpainstats, men Grycksbo var för bra idag. Men vi tar med oss mycket från den här matchen. Vi har en del att diskutera i laget, och på ledarsidan, inför de kommande matcherna.” BoIS hängde med bra i början av första halvlek utan att vika ner sig, trots ett tidigt mål på straff av Tova Grönoset, Grycksbos klart bästa spelare. Istället kvitterade BoIS genom Tuva Alsén som idag gjorde säsongspremiär i damlaget. Grycksbo hann sedan göra både 2-1 och 3-1 innan Elin Fahlén reducerade till 2-3. Men knappa tio minuter kvar av halvleken lyckas Grycksbo utöka ledningen till 2-4. Andra halvlek fick sämsta tänkbara start då Grönoset gjorde en genomåkning efter bara 39 sekunder och här går BoIS ner sig. Efter 60 minuter leder dalalaget med 2-7. Elin Fahlén var dock inte klar med sitt målskytte utan hann få in två fullträffar till och BoIS snyggar till resultatet och slutsiffrorna blir 4-8. ”Stor eloge till hela laget som krigade sig kvar i matchen, och speciellt roligt att se bra fysiskt spel av vår backlinje” avslutar Jocke. Nästa helg blir det dubbelmöte, då möter BoIS först Härnösand i Relita kl 16:30 på lördagen, och sedan Umedalen kl 13:00 på Studan på söndagen. Matchfakta: Uppsala BoIS - Grycksbo IF 4-8 (2-4) Målskyttar för BoIS: #10 Tuva Alsén #5 Elin Fahlén (3) Gammal sida Damer 10 dec 2017 0kommentarer
  • Vinst i hemmapremiären!

Det var Rättvik som stod för motståndet när Uppsala BoIS dam klev ut på Studenternas IP på söndagseftermiddagen. Rättvik är nya i serien och har aldrig haft en damlag tidigare. Trots detta stod de upp väl när lagen möttes i första seriematchen, då i Rättvik Arena för två veckor sedan och spelade 2-2 mot ett lite nyvaket BoIS. Även nu, i returmötet hemma på Studan hängde nykomlingarna med väl i första halvlek. BoIS tog en tidig ledning genom Elin Fahlén redan i den tredje matchminuten, och ökade sedan på ytterligare på straff efter att Hanna Nygren blivit nerdragen Rättviks straffområde. Men efter det blev matchen mer lik den vi såg i Rättvik i november: Rättviks individuellt skickliga spelare kunde störa BoIS styrning och i matchminut 23 hade siljanlaget reducerat till 2-1, ett resultat som stod sig i halvtid. Uppsala BoIS har stärkt upp på ledarsidan genom Joakim Jansson som nu är huvudcoach. Instruktionerna från Jocke i halvtid blev att behålla tålamodet och fortsätta hålla ett högre tempo än motståndarlaget. Sagt och gjort: tre minuter in i andra halvlek slår Nygren till igen och BoIS leder nu med 3-1. Efter det hade Rättvik inte mycket att sätta emot. De fick en farlig chans när det blev stökigt nere i BoIS straffområde men Ebba Wengström räddade både första, andra och tredje returen och Uppsala BoIS kunde behålla en lugn känsla halvleken ut. På hörnvariant kunde Erika Juhlin peta in 4-1 och på så vis spika igen matchen. Sammanfattningsvis blev det en hemmapremiär som var lite trevande i början men som sedan utvecklades till det trygga spel som BoIS byggt upp det senaste året. Extra roligt den här matchen var att se nyförvärvet Lisa Larsson storspela på liberon, och den unga och lovande Hanna Jonsell som aldrig spelat en damlagsmatch tidigare, men som nu klev fram och gjorde det riktigt bra! Matchfakta: Uppsala BoIS - IFK Rättvik 4-1 (2-1) Målskyttar för BoIS: #5 Elin Fahlén #9 Hanna Nygren (2) #12 Erika Juhlin Gammal sida Damer 4 dec 2017 3kommentarer
  • Hemmapremiär i Allsvenskan norra, Uppsala BoIS möter Rättvik

Det är dags för hemmapremiär för Uppsala BoIS i allsvenskan norra. Efter ett oavgjort möte med Rättvik borta är det nu dags igen. Kom ned till Studenternas för att på plats uppleva vem som går segrande ur kampen. Har du inte möjlighet att närvara så går det alltid bra att följa oss via elitrapport.se, vi ses på söndag! Gammal sida Damer 29 nov 2017 0kommentarer