Stäng
Fel lösenord
Glömt lösenordet?
Väntar

SPELSCHEMA

DELA SIDAN

Sju örebroare på landslagsläger

Sju spelare från Örebro Black Knights befinner sig just nu på Bosön, utanför Stockholm, där svenska landslaget i amerikansk fotboll har samlats för årets första träningsläger. Totalt är drygt 50 spelare kallade för tre intensiva dagar, som inkluderar både träning och tester. De örebroare som är kallade till lägret är Johan Stål, Anton Källvik (#21 på bilden), Lars Björkman, Gustav Andersson, Johan Hillman, Anders Johansson och Tobias Wahlström – samtliga naturligtvis framträdande spelare för Black Knights i Superserien.

Lägret är delvis en förberedelse inför landskampen mot Polen, som spelas i Lodz den 2:a februari, men framförallt handlar det nu om att börja bygga den trupp som skall försvara de svenska färgerna i hemma-VM 2015.

Örebros Anton Källvik var innan avresan mycket laddad för helgens landslagssamling: ”Mitt mål är att vara starting runningback för Sverige i VM när det spelas på hemmaplan, och varje läger från nu fram till VM är jätteviktigt om man ska försvara sin plats. Konkurrensen hårdnar varje år och det är många duktiga runningbacks, som knackar på dörren.

Anton är optimistisk för landslaget som helhet, och tycker att det finns alla förutsättningar att komma väl förberedda till VM i Stockholm. ”Vi hade ett väldigt bra lagmöte efter finnkampen i höstas, och har nu hittat en bra modell för kommunikationen mellan spelare och ledare” – en praktisk detalj, som kan vara svår att lösa i ett landslag med ett fåtal samlingar per år.

Det finns ännu ingen uttalad sportslig målsättning för VM 2015, men det landslag som finns samlat på Bosön den här helgen är beredda att göra allt man kan, och spänna bågen väldigt hårt, för att gå långt i turneringen.

Innan VM väntar dock Polen om några veckor – en träningslandskamp, som kommer att spelas på Atlas Arena i Lodz. Amerikansk fotboll är en ung sport i Polen, och matchen mot Sverige kommer att bli Polens allra första landskamp någonsin. Sporten har dock växt sig stark i Polen på extremt kort tid, exempelvis spelades finalen i den inhemska ligan inför 23.000 åskådare på ett slutsålt National Stadium i Warsawa i höstas.

Publicerad 17:47 12 jan 2013
Nyheten visad 299 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

WEBBSHOP

NÄSTA MATCH

16:00 17 maj
Uppsala 86ers
VS
Örebro Black Knights
VS

SENASTE MATCHEN

18:00 30 aug 2014
??
Tyresö Royal Crowns
13-19
Örebro Black Knights
13-19

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Huvudmapp
58 bilder
Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp