E-post:
Lösenord:
Logga in
 Håll mig inloggad
Automatiskt inloggad nästa gång du besöker laget.se från denna dator
Waiting

VIKTIGT MEDDELANDE

KIF:s AFF Black Knights Årsmöte 25 februari 2013, kl 20:00 Tybblelundshallen Konferensrummet

SPELSCHEMA

DELA SIDAN

Sju örebroare på landslagsläger

Sju spelare från Örebro Black Knights befinner sig just nu på Bosön, utanför Stockholm, där svenska landslaget i amerikansk fotboll har samlats för årets första träningsläger. Totalt är drygt 50 spelare kallade för tre intensiva dagar, som inkluderar både träning och tester. De örebroare som är kallade till lägret är Johan Stål, Anton Källvik (#21 på bilden), Lars Björkman, Gustav Andersson, Johan Hillman, Anders Johansson och Tobias Wahlström – samtliga naturligtvis framträdande spelare för Black Knights i Superserien.

Lägret är delvis en förberedelse inför landskampen mot Polen, som spelas i Lodz den 2:a februari, men framförallt handlar det nu om att börja bygga den trupp som skall försvara de svenska färgerna i hemma-VM 2015.

Örebros Anton Källvik var innan avresan mycket laddad för helgens landslagssamling: ”Mitt mål är att vara starting runningback för Sverige i VM när det spelas på hemmaplan, och varje läger från nu fram till VM är jätteviktigt om man ska försvara sin plats. Konkurrensen hårdnar varje år och det är många duktiga runningbacks, som knackar på dörren.

Anton är optimistisk för landslaget som helhet, och tycker att det finns alla förutsättningar att komma väl förberedda till VM i Stockholm. ”Vi hade ett väldigt bra lagmöte efter finnkampen i höstas, och har nu hittat en bra modell för kommunikationen mellan spelare och ledare” – en praktisk detalj, som kan vara svår att lösa i ett landslag med ett fåtal samlingar per år.

Det finns ännu ingen uttalad sportslig målsättning för VM 2015, men det landslag som finns samlat på Bosön den här helgen är beredda att göra allt man kan, och spänna bågen väldigt hårt, för att gå långt i turneringen.

Innan VM väntar dock Polen om några veckor – en träningslandskamp, som kommer att spelas på Atlas Arena i Lodz. Amerikansk fotboll är en ung sport i Polen, och matchen mot Sverige kommer att bli Polens allra första landskamp någonsin. Sporten har dock växt sig stark i Polen på extremt kort tid, exempelvis spelades finalen i den inhemska ligan inför 23.000 åskådare på ett slutsålt National Stadium i Warsawa i höstas.

Publicerad 17:47 12 jan 2013
Nyheten visad 204 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

WEBBSHOP

NÄSTA MATCH

16:00 3 maj
IFAF Europe CL 2014
Behrn arena, Örebro
Örebro Black Knights
VS
Helsinki Roosters
VS

SENASTE MATCHEN

17:00 25 aug 2013
Superserien 2013
Behrn Arena
Örebro Black Knights
79-6
Arlanda Jets
79-6

SENASTE UPPDATERADE ALBUM

Huvudmapp
58 bilder