13:00

Kornhult/Hishult/Våxtorp

Referat: BK Walldia - Kornhult/Hishult/Våxtorp

Sicken insats när det verkligen gällde….

Dagens gäster KHV skulle Walldia bara slå nu när det verkligen gällde något i södersjuan. Behövdes bara ett mål samtidigt som man höll tätt bakåt.

De två andra mötena i år - hemma i våras slutade med en pinne till varje lag i en match där vi mycket väl kunde tappat alla poängen då Jocke räddade ett friläge på övertid. Matchen i Kornhult i somras vann Walldia enkelt med 3-1.

Vi visste att KHV ska man inte bjuda in till en ”svängom” om man inte har ”skyddsskor” på fötterna. KHV använder nämligen inte filt tofflor. Det är pansar skor och inställning som vanligt som gäller. ”Fuskar” man i umgänget med ”skogslaget” blir man bestraffad omgående.

Som vanligt var det manfall i Walldia. Besim, Hannes, Ludvig och Noak borta sen förra matchen mot Andersberg av olika orsaker. Men Walldia mönstrar ändå ett starkt lag nog för att klå KHV.

Boris lagledarlegendaren från Kornhult anlände till Wallevi en stund innan spelarna. Han dukade upp till kaffekalas utanför omklädningsrummet i det fina vädret. Undrar vad han hade hällt i kaffet med tanke på hur det sen gick i matchen?

Walldia mönstrade förljande trupp:
Jocke
Robban, Manne, William, Rinor
Simon, Lucas, Kenan, Frick, Wyke
Green
Avb. Pålle, Sakhi, Joel

Wallevi är I gott skick. Det har inte regnat så mycket sen förra holmgången mot Andersberg för två veckor sen.
Matchen är igång och det är gästerna som inleder bäst de första 5 minuterna. Men man skapar inget framför mål men man lyckas trycka tillbaka hemmalaget en del. Men efterhand reser sig BKW och börjar etablera spel på gästernas planhalva.

Kenan får en bra möjlighet när matchuret tickat fram 7 minuter, men burväktare Lundqvist i det gula laget klarar med en fotparad.
Walldia biter sig kvar i offensiv zon. Simon Walldèn får till ett bra inlägg som Green möter med skallen men Lundqvist gör en bra räddning.

Walldia har nu mycket boll och pressar tillbaka KHV, alla väntar på ett ledningsmål.
- Lucas drar iväg en volley strax över
- Zett får in ett fint inlägg Green prickar ribba och ut

Det är som förgjort för BKW men blåtröjorna behåller greppet och så då i 19 minuten kommer Zett ner till kortlinjen och slår in ett långt svepande inlägg som Joel Bengtsson möter snyggt vid höger stolpe och nickar in bollen i Lundqvists vänsterkryss – mycket snyggt och väldigt rättvist då.

Man tycker att det borde ge råg i ryggen för Walldia i det skedet. KHV hade knappt skapat en riktigt farlig målchans så långt

Men gästerna har många löpvilliga spelare och en sån som nr 9 Albin Nordström har BKW:s backlinje svårt att få grepp om, en ”tung center typ som ibland de lätta aktörerna i BKW:s backlinje har svårt att få stopp på.

Initiativet glider åter över till gästerna som verkligen fightas i varenda närkamp.

Sen har Manne oturen att stå i vägen när bollen skjuts upp på hans hand efter 38 minuter.
Det är ofta svårt att ”gömma händerna” i sådana situationer. Gästerna kvitterar på en bra straff av Nilsson/Öhrn där Jocke är chanslös.

Kvitteringen ger gästerna om möjligt ännu mer energi och det är gult som ska dominera skeendet de sista minuterna av första halvlek.

Man tar också ledningen av bara farten när Walldiaförsvaret darrar. Albin Nordström driver igenom Walldias bakre linjer och kommer i ett läge långt till höger ut mot kortlinjen. Nordström chansar på ett skott mot närmaste stolpe och där hann inte Jocke fram för att blockera, 1-2 var ett faktum och KHV hade vänt matchen på ren energi.

Pausvila ett par minuter senare och nu gällde det att få stopp på de löpvilliga gästerna. Hur gör man det – Kanske springer ännu mer…

Besvikelse i omklädningsrummet. Skulle vi bli blåsta på seriesegern nu?
En del ”sanningar” ekade mellan väggarna och barn i närheten fick hålla för öronen.
Pausvilan gjorde inte gott för Walldia. Blåa laget tappar mer och mer energi och det ser ut som det är gästerna som jagar en serieseger.
Gästerna har nu fått vittring på att man kan jäklas med Walldia och kanske förstöra en tänkt fest efteråt.

Walldia har i inledningen av andra halvlek svårt att skapa de riktigt öppna chanserna, samtidigt slarvar man bakåt, men Jocke är på sin vakt. Klockan går och det börjar bli ont om tid.

KHV kämpar som djur men Walldia kryper närmare en kvittering. Det är otroliga situationer i KHV:s straffområde. Man tänker osökt på det klassiska referatet med Sven Jerring från 1936 när Sverige överraskande förlorade mot Japan. ”Japaner japaner var man än ser japaner, japaner som hoppar, japaner,som fläker sig japaner som kastar sig – byt ut japaner mot KHV.

Kenan har 2 chanser som blockeras på mållinjen. I 75 min kunde Walldia fått en straff men Bajramaj blundar. Green är nära ett par gånger men det är hela tiden en fot emellan.

Men till sist kan BKW trycka in kvitteringen när Zett Wyke slår in ett av många inlägg som Frick trycker in med låret.
Nu är det inte många minuter kvar. Man tycker att Walldia skulle fått den avgörande kicken där och avgjort. Men det var ”One of Those days”. Nio minuter av ordinarie tid kvar.

Det verkar inte beröra KHV att man tappat ledningen man fortsätter i sin vägvinnande stil.

3 minuter efter kvitteringen får gästerna en högerhörna som går förbi målet men kommer ut på vänsterkanten där Robin Jönsson satsar allt på ett kort när han ser att Jocke kommit lite långt ut från mållinjen. Jönssons vådaskott seglar över Jocke och så hade KHV återtagit ledningen till 3-2.

BKW provar allt skiftar internt, går ner på färre backar, gamle måltjuven Pålle kastas in men inget hjälper. KHV avgår med segern efter nästan 5 minuters övertid.

Sammanfattning:

En heroisk insats av KHV och en rättvis seger efter att man verkligen gett allt. Vilket man nog inte kan säga om framför allt Walldias defensiv över hela planen.
Vi får nöja oss med att vi gått upp en serie som tvåa när vi nu inte lyckades förbli obesegrade i serien under 2019.