20 september 2017
20:00

IS Örnia

Referat: BK Walldia - IS Örnia

Den uppskjutna matchen mot Örnia spelades på Glänninge i onsdags kväll. Sen avspark 20,00. Men kvällen bjöd på ett fantastiskt väder för att vara i slutet av september, vindstilla och ca 15 grader varmt, perfekt fotbollsväder skulle jag säga om någon frågat.

Dagen till ära hade vi lyckats få ihop full bänk – 5 avbytare trängdes i båset, inget vi är vana vid - i höst i alla fall.
Startar gör följande: Jonte, Felix, Kenan, Egzon, Rinor, Leo, Arlind, Nderim, Adnan, Gent och Miri Börjar på bänken: Lutfi, Arton, Besim, Festim, Sakhi.

Killarna verkar spelsugna och det börjar också bra där Walldia är det spelförande laget inledningsvis. Man är måna om att hålla bollen inom laget och vågar spela runt, börja om när man inte hittar någon annan lösning.
Det är Örnia som får jaga boll. Framåt skapar gröntröjorna ingenting. Efter 5 minuter satsar Nderim på ett distanskott som är på väg in i Pontus Petterssons högerkryss men till Petterssons glädje dundrar bollen in i stolpen ända uppe vid krysset. Det var bara början på en osannolik kanonad i stolpar o ribbor spridd över första halvleken. Men i 15:e minuten spräcker Walldia rättvist nollan. Nderim håller i bollen till höger utanför straffområdet och Miri glider på sitt karakteristiska sätt in från vänster och får också bollen i steget och kan utan något större besvär rulla in 1-0 förbi Pontus Pettersson.
2 minuter senare ringer det igen och den gången är det Nderim som snirklar sig fram från vänsterkanten och ingen gröntröja kan hindra honom från att rulla in 2-0.

Nu såg det riktigt bra ut.Tre minuter senare är trean på väg när Miri tar vara på en miss av Örnias mittback men avslutet smiter precis utanför Walldia fortsatte spela en trevlig fotboll och är utan tvekan det bästa laget innan paus.Stundtals är det flipperspel i Örnias straffområde och fru fortuna är verkligen på Örnias sida.

Träffarna i virket:
Min 34: Gent har ett avslut i vänsterstolpens insida där bollen retfullt rullar utmed mållinjen.
Min 39: Besim kommer igenom centralt men avslutet tar i högerstolpen.
Min 41: Rinor gör som Nderim tidigare, träffar ribban från distans.
Det är inte mycket Örnia skapar i första halvlek och man ska vara väldigt nöjda med bara två kassar i häcken.

Oturligt nog skadar sig Egzon Behramaj precis innan pausvilan och tvingas utgå.
Årets bästa halvlek var vi överens om. Men efter paus kom verkligheten ikapp oss som så många gånger innan.

Örnia hade en del duktiga spelare som visade lite grann vad man kunde innan paus. Efter paus växte dessa individer till giganter. Hur kunde det komma sig?
Orken så klart. Allt för många Walldianer är för otränade. Man klarar max en timme sen orkar man inte hålla uppe statusen. Det räcker att fyra fem man sänker sin kapacitet för att det ska sätta de andra på ”pottkanten”.

Första reduceringen kom också i 49:e minuten när det blev för stora hål i Walldiaförsvaret och Niklas Blomqvist kunde göra 2-1. Sen håller Walldia emot till 65:e minuten när Besart Mehmeti kvitterar.

Walldia har tappat allt framåt, jämfört med första halvlek är det som 2 olika lag, när samtidigt kittet i backlinjen i form av Egzon inte är på plan längre så blir det ”hönsgård”.
Örnia spelar ut Walldia efter noter den sista kvarten när man gör tre mål till. Som grädde på moset missar Arlind en straffspark i slutskedet efter en hands på en Örniaspelare.

Sammanfattning:

1-1 i halvlekar. Hade vi haft lite mer tur i första med alla bollar i stolpar och ribbor kanske vi kunde fått en poäng eller för den delen 3, det hade inte varit oförtjänt.
Denna matchen påminde om Våxtorpsmatchen där många också tog helt slut efter en halvlek. Alla vet vad som saknas, märkligt då att man inte gör nåt åt det. Det är fan så mycket roligare att spela fotboll när man orkar.

Domare: Ismail Kurt, Halmstad