8 juli 2017
14:00

Roj Ava FF

Referat: BK Walldia - Roj Ava FF

När vi mötte Roj Ava FF för en dryg månad sen inne på Sannarpsgymnasiets plan var det ösregn hela matchen. Inga avbytarbås med tak, blöta efteråt? Troligen. Nu var det paybacktime. Åskknallar och en 25-30 mm regn på natten mellan fredag och lördag gjorde att Wallevi fick sig en riktig rotblöta.
Dessutom var gästernas avbytarbås översvämmat vilket gästerna inte direkt jublade över, men som sagt payback kommer för eller senare. Skämt åsido, inte mycket att göra åt. Gästerna hade en helt annan trupp än i den förra matchen, säkert 10 andra spelare.

Av Walldias trupp jämfört med förra matchen saknade vi bara ett par man.
Följande spelare ställde upp: Jonte Nilsson, Rinor Ajvaci, Oliver Håkansson, Kenan Ramadani, Besim Fetahi, Martin Måbring, Arlind Halimi, Leo Ramadani, Lutfi Begu, Nderim Peci, Arton Ajvaci, Felix Karlsson, Sakhi Aklaqi, Ola Karlsson, Gentri Ahlsani.

En tung plan väntade, hade det kommit en 7-8 millimeter till så är det tveksamt om det hade varit spelbart, ovanligt vid denna tiden på året. Men vädret var bra när domare Gashi blåste till spel. Nasser Gashi börjar bli vår ”husdomare” det var tredje gången han dömer Walldia på de fyra senaste matcherna.

Gästerna inledde piggt och ett lite bekvämt Walldia lämnade för stora ytor för löpvilliga gultröjade gästanfallare. Walldia fick inledningsvis bara försvara sig och skapade själv ingenting.
Chansartat blev det också när domaren fick många svårbedömda ”kanske offsidelägen att bedöma”. ”Springe och spela boll” myntade Bob Lindeman en gång och det är vad som gäller i grunden. Det lag som löper mest vinner i regel.
Det var crossbollar från höger och vänster som gästerna jobbade med. Som tur var så har Jonte en offensiv spelstil och kunde därmed hinna först på flera av dessa bollar. Efter 9 minuter får Roy Ava (RA) sin första möjlighet när en gultröja kommer fri med Jonte men som tur var för Jonte var avslutet felriktat och går utanför.
Minuten efter ser vi en likadan chans nu från höger – tar i stolpens utsida. Walldia är pressade nu och gästerna vinner både första , andra och tredjebollar. En hemmaförsvarare blir pressad centralt och ska spela hem bollen till Jonte. Passet blir för högt och Jonte tvingas stoppa bollen med handen. Avsiktlig bakåtpass och därmed indirekt frispark för RA från nära håll. Walldia ställer upp mur i princip inne i mål och det är inget problem för RA att ta ledningen när skytten Saleh Talal dunkar in bollen i Jontes högergavel, 0-1 var rättvist i det skedet av matchen.
Knappt halva halvleken hade gått. Walldia hade i princip inte skapat något riktigt vasst så långt. Med 10 minuter kvar får Arton Ajvaci i alla fall en bra möjlighet på djupet efter en frispelning av Nderim, keepern i RA Mehmet Mahsun Aslan gör en strålande räddning.
Lagen går till pausvila och det är Walldia som ska vara mest nöjda med resultatet, det kunde mycket väl varit ett par bollar till i häcken.
Det verkar som spelarna tog åt sig av kritiken under pausvilan, tre byten gjordes direkt för att markera. Leo, Lutfi och Rinor ut, Ola, Genth och Sakhi in.
Andra halvlek

Om det var bytena eller ej låter vi vara osagt men i princip direkt på avspark blir Nderim frispelad på vänsterkanten, avslutet är bra men reflexräddningen är ännu bättre, Aslan tippar skottet i stolpen och ut. Walldia biter sig nu fast på gästernas planhalva. Kenan får en chans på ett inspel från höger där avslutet tyvärr tar mitt på en flaxande målvakt.
Nu känns det som Walldia är inne i matchen. När det nu gått ca 10 minuter ser man antydningar till att gästerna inte är så löpvilliga längre. Walldia tar nu över mer och mer och skapar också mer och mer. Oliver har flyttat fram ett steg och kan nu med ett intensivt jobb understödja playmakern Arlind. Det är också Arlind som ligger bakom kvitteringen i 54 minuten när han snyggt spelar fram Nderim på vänsterkanten där Peci snyggt lobbar in 1-1.
Gästerna börjar nu få ”soppatorsk”, men det ska ändå dröja yterliggare dryga kvarten innan blåtröjorna tar ledningen. Samma personer inblandade, Arlind hittar Nderim nu mer centralt där Peci trixar sig igenom och kan nu avsluta i målvaktens högerhörn.
Drygt tio minuter kvar och det är bara Walldia nu, gästerna visar att det är tunga ben som dominerar. Walldia är vana vid en tung Walleviplan och drivs också framåt av positivt snack i takt med att målen ramlar in. RA har en chans i andra halvlek där Jonte visar fina reflexer på närskottet.
De 10 sista minuterna slår cirkus Peci upp portarna på vid gavel och snurrar friskt med trötta RA spelare.
3-1 med Besim som passningsleverantör.
4-1 och 5-1 är snarlika där Nderim snurrar friskt på egen hand innan bollen ligger i nät.

Sammanfattning:
Sista matchen i en trilogi på 8 dagar. Det gör gott i en del otränade Walldiaben. Utöver det en träning. Det ska nog passa bra med semester för Walldianerna efter 16 spelade matcher i årets serie.
Hela laget gör en utmärkt andra halvlek där man visar att man har ganska bra ork trots allt. Dominanter var så klart Oliver, Arlind och Nderim Peci med sina 5 mål, har det hänt nån gång förr? Tror inte det. Vi klarar oss också från varningar, vilket är en fjäder i hatten bara det.