• 3-0 mot Procyon

Tittar man på siffrorna i denna match utan att veta mer ser det ut som om vi körde över Procyon BK. Faktum är att det var Procyon som körde över oss i andra halvlek, men vi kommer till det. I vanlig ordning var det trist väder på matchdagen. Och i vanlig ordning var det lite förvirring på Stenhagens IP innan vi fick komma in i våra omklädningsrum. Procyon hade noll poäng och bara ett gjort mål ( straff mot Spånga ) och dessutom hade de bara tre avbytare plus reservkeeper anmälda till dagens match. En match som vi ”ska” vinna med andra ord, men är det inte de matcherna som visar sig bli de svåraste? Början av matchen var jämn. Båda lagen ville spela fotboll och turades om att anfalla. Det märktes inte alls att Procyon låg sist i tabellen. Halvvägs in i första halvlek slår kapten Erik en djupledsboll till Patrik ”Putte” Holmström, Putte spelar fram Emil Freij som rullar in bollen intill den högra stolpen. Efter målet tror jag inte att Procyon hade nånting farlig offensivt i första halvlek. Allt kändes stabilt och vi går till pausvila i ledning med ett mål mot noll. I andra halvlek var det ombytta roller. Procyon spelar stundtals ut oss och vi har bara enstaka anfall som inte är särskilt farliga. Drygt tio minuter in i andra halvlek nickar Putte ihop med nummer 3 i Procyon, och båda får lämna planen tillfälligt för vård eftersom de blöder. En stund senare får Putte kliva av igen då det inte slutar blöda, och Jonte Lundin ersätter honom i den 57:e minuten. Ca. tio minuter senare blir Ralle Lindberg liggande och tvingas också till ett byte. Ralle ersätts av Wilmer Alstermark som därmed gör A-lagsdebut i den 68:e minuten. Procyon fortsätter att trumma på, som tur är kommer de inte till avslut i varje anfall. Det känns som att de ”överarbetar” ibland och dribblar istället för att passa, eller passar istället för att ta avslut. Men man blev ju nervös varje gång de anföll, 1-0 är inte mycket till ledning, och det kan ju räcka med ett skott för att tappa ledningen. I den 83:e min får Jens Alstermark ge plats åt Axel Arctaedius. Instruktionerna handlade mer om att säkra hemåt och inte gå bort sig snarare än att anfalla. Men i den 87:e min bryter vi ett Procyonanfall och Erik får bollen, lägger benen på ryggen och kommer fri från halva plan. Framme vid Procyonmålet gör han inget misstag utan lägger säkert in 2-0 till BKV. Jag tror att det var Jonte som spelade fram Erik. Men Procyon ger sig inte utan försöker och försöker, men nu börjar de bli trötta ( precis som vi ), det fanns nog mer att önska av Procyons hemjobb vid Eriks mål. Det känns fortfarande nervöst trots 2-0, det skulle nog bli en del tillägg då det varit mycket skador. I den 95.e min vänder vi spelet igen, Jonte petar fram bollen till Emil Freij som kommer fri och sätter spiken i kistan. 3-0! Det var inte utan att man tyckte lite ( men bara lite ) synd om Procyonspelarna, jag tycker inte att de egentligen är så dåliga som tabell-läget visar. Fast för att vinna matcher måste man förstås göra mål, om man spelar fin fotboll eller grisfotboll är sekundärt. Och gör man inga mål så hamnar man snart i botten av tabellen. Sammanfattningsvis en grym arbetsinsats idag igen. Vi slår lite felpass när vi anfaller, men vi höll tätt defensivt under Procyons massiva press i andra halvlek. Nästa match är hemma mot Spånga på fredag 3/5 kl. 19.30. Då j-lar ska det väl vara bättre väder än hittills? Vi ses då! Herr A för 15 dagar sedan 2kommentarer
  • Referat: Procyon BK - BKV Norrtälje

Referat finns HÄR! SvFF matchfakta finns HÄR! Herr A för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot IK Frej

Om den förra matchen kan betecknas som en "kämpaseger", vad ska man då kalla fredagkvällens hemmamatch mot IK Frej Täby? Kämpaförlust? En sur förlust blev det i alla fall, där jag tycker att vi förtjänade mer. Vi startade med exakt samma lag som startade mot IFK Uppsala. Första halvlek var spelmässigt jämn och de bägge lagen turades om att anfalla, men inget av lagen skapade några heta målchanser. Därför kändes det lite orättvist att IK Frej tog ledningen på en frispark ( hands? ) precis utanför straffområdet i slutminuterna av första halvlek. Frisparken tryckes in av Frejs bäste spelare, nr. 10 Oliver Ågren. Matchen präglades för övrigt inte av något finlir, utan det var ganska hårt spel ute på planen. Andra halvlek såg ut som den första till en början, men ungefär halvvägs in i halvleken tog vi tag i spelet och började trycka på för kvittering. Vi hade många anfall, men när vi fick in bollen i motståndarens straffområde var det i princip alltid en Frej-spelare som var först på bollen och nickade/rensade bort den. Vi vann inte särskilt många andrabollar heller, vi var helt enkelt inte riktigt "där". Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match, men vi har inte marginalerna på vår sida idag, som Zacke uttryckte det i NT. Tyvärr fick vi ett par skador under matchen. Emil K tvingades utgå efter ungefär en timmes spel. Jag såg inte vad som hände, men han hade fotleden hårt lindad och åkte också till sjukhuset efter matchen. Josh hade ett "ihopslag" framför Frej-målet i sista minuten och blev liggande. Han fick hjälp upp till omklädningsrummet men tog sig för egen maskin därifrån. Vi kan bara hoppas att ingen av dessa skador är särskilt allvarlig och att både Eken och Josh är tillbaka så fort som möjligt. Och som ni ser på bilden så hade det ordnats ett gigantiskt ( hmmm, nåja...) tifo för Emil Freij. ( Eller hur det nu var...) Nästa match är mot Procyon på Stenhagens IP lördag 27/4. Herr A 20 apr 2kommentarer
  • Referat: BKV Norrtälje - IK Frej Täby FF