• Matchreferat: Riala - BKV Norrtälje

I måndagens heta derby mötte vi Riala på bortaplan. En match som var fullspäckad med spänning och intensitet från start till slut.   De första 15 minuterna var vi något ofokuserade. Men tack vare att Cornelia Kjelldahl fortsätter slå grymma hörnor och att Ida Eklund tajmar sin löpning perfekt, så gör vi matchen första mål efter 6 minuter. Men tyvärr slarvar vi med markering på en hörna och släpper in 1-1 målet i minut 10.   Efter den inledande perioden hittade vi vår rytm och började ta över matchen helt. Vi började rulla bollen med självsäkerhet och precision. Vi hittade fina ytor och framför allt utmanade vi, om och om igen. Vårt senaste tillskott Miranda Lilja hade bokstavligen lekstuga i straffområdet och bjöd på första målet i minut 38 efter ett fint inspel av Ebba Hellström. Vi går på halvtidsvila med en 1-2 ledning.   I andra halvlek fortsätter vi använda hela planen och håller Riala på tårna med vårt kreativa spel. Vårt försvarsspel var näst intill enastående under resten av matchen. Vi var disciplinerade, täckte ytor och bröt ner motståndarnas anfall gång på gång. Våra försvarare visade lugn och bollkontroll, och Lova Hållen var som vanligt trygg i målet.   Målen kom som ett resultat av vår dominans på planen. I minut 62 har Miranda utökat ledningen till 1-4 där ett av målen var en otroligt stabil straff. Vi åker på omställning och släpper in ett enkelt mål. Men kort därefter gör Hanna Guzz ännu en gång det hon är bäst på, NICKMÅL..! Tredje matchen i rad visar Hanna att hon är grym på att tajma sin löpning på hörnor. Ställningen är nu 2-5.   15 minuter kvar av matchen och vi känner oss väldigt stabila. Men målgörandet tar inte slut där. I minut 90 reducerar Riala till 3-5, men vi sätter snabbt fart på bollen igen och gör ett snyggt sista mål genom Hilda Sarlin. Matchen slutar 3-6 till oss och vi tackar Riala för en rolig match!   Vi ser fram emot kommande utmaningar och nästa är redan nu på fredag. Då möter vi serietvåan Vaksala hemma, senast vi mötte de vann vi med 1-2 på bortaplan, men det var en väldigt jämn och spännande match. Ses vi där? #bkvbite #livetflödarpå #bkvdam #hunkar #RN #lifeisgood #mirandaHATTRICK Dam A 14 sep 2023 1kommentar
  • Matchreferat: BKV - Östhammar

Efter att ha förlorat två matcher i rad mot Östhammar i år där vi fört bägge matcher men släppt in billiga mål, så fanns inga planer på förlust denna gång! Under veckan har vi drabbats av många förkylningar men lyckades ändå få ihop en stark trupp, dock utan vår målvakt Lova. Som tur är så finns Elin Östergren beredd att hoppa in mellan stolparna när det behövs och även där är hon en riktig talang. I första halvlek spelar vi inte vår bästa fotboll men vi kontrollerar matchen. Det är vi som står för bollinnehavet och det känns avlägset att Östhammar ska göra mål på oss faktiskt. Efter ca 30 min tar vi ledningen genom Alma Eklund efter ett fint anfall. Vi går till pausvila med ledning 1-0. I vilan pratar vi om att skärpa till vårt passningsspel och hitta lugnet. Vi får inte riktigt till det första 10 minuterna men sen börjar det hända grejer. Vår ”nya” talang, Miranda Lilja tar sig igenom väldigt fint och blir fälld i straffområdet. På den efterföljande straffen gör Ebba Hellström 2-0 och vi börjar dominera mer och mer. Östhammar orkar inte med vårt tempo. 3-0 kommer på en riktigt fin hörna av Cornelia Kjelldahl, och vem är där och nickar in den om inte Hanna Guzz! Hanna har nu gjort mål två matcher i rad och den här nicken var ett av våra snyggaste mål i år. Nu är vi stabila och fokuserade och fortsätter föra matchen. Vi har en del riktigt fina uppspelsvarianter med hög fart. Det är på en sådan vi gör 4-0. Från egen målvakt spelar vi oss snyggt fram, bollen hamnar till slut hos Meja Lütz som gör en väldigt fin löpning på högerkanten, tar sig in i assistytan där hon spelar in till Alma Eklund som gör mål i vanlig ordning.😊 Det här var en viktig seger för oss, den tar oss upp som en tydlig utmanare till andraplatsen. Nästa match blir en riktig utmaning, vi ska möta Riala borta och de har ju fått en del tunga nyförvärv som det ska bli spännande att möta. Vi siktar bara uppåt!❤️💙 #bkvbite #bkvdam #lifeisgood #ÖN #hunkar Dam A 3 sep 2023 0kommentarer
  • BKV - Skyttorp

Fredagens hemmamatch var mot serieledande och obesegrade Skyttorp. Senast tappade vi en 2-0 ledning men den här gången ville vi annorlunda! Med två av våra vassaste anfallare borta, Linn och Alma, passade vi på att starta med Ebba Hellström och Meja Lütz på topp. I övrigt hade vi en komplett trupp och vi var laddade för seger. Vi spelar ganska stabilt och visar tidigt att vi vill vinna matchen. Passningsspelet är dock inte bländande så vi får en del felpass som stoppar upp oss. Skyttorp har en del rutinerade och duktiga spelare som vi får jobba hårt med, men vi håller i bra. I mitten av första halvlek gör vi sedan 1-0. Ett inspel efter inkast når fram till Bella som skjuter ett mycket snyggt 1-0. Väldigt roligt när en ytterback går med i anfall och dessutom får resultat. Vi spelar av första halvlek ganska stabilt. Bra försvarsspel av hela backlinjen, med Emma och Bella i spetsen, gör att vi känns fokuserade. Värt att framhålla är även Ebba Hellströms hårda jobb, hon är ständigt framme och oroar motståndarnas backlinje. Vi har bud på mer än ett mål i första halvlek… Andra halvlek fortsätter som första. Vi pratade i halvtid om vikten av att återerövra på framför allt mittfältet och det visar Meja Lütz att hon lyssnat på, hon sätter verkligen tonen åt hela laget i andra halvlek. Tyvärr är det ändå Skyttorp som gör nästa mål. Kvitteringen kommer i minut 60 ungefär. Efter det ökar vi faktiskt på tempot och trycket. Vi fortsätter spela stabilt bakåt och blir vassare och vassare även på kanterna. I minut 85 är Ebba Hellström igenom och blir hårt stoppad av målvakten. Att vi inte får straff där är faktiskt ett rent mirakel för våra motståndare! Vi är hyfsat nöjda med 1-1 men tycker vi förtjänade att vinna. Vi är däremot väldigt nöjda med hur vi utvecklas match för match. Vi agerar tryggare och tryggare och har kanske slutat släppa in mål på fasta situationer. Skyttorp har inte tappat en enda poäng innan matchen mot oss och de har en del riktigt duktiga spelare som vi stoppar nästan hela tiden. Tack för en rolig match Skyttorp#bkvbite #bkvdam #lifeisgood #SN #hunkar Dam A 20 aug 2023 1kommentar