3 maj 2016
19:00

Tierps IF F14

Referat: Bälinge IF F01 - Tierps IF F14

Ytterligare en övertygande hemmaseger och de första tjugo minuterna i första halvlek är nog det bästa vi sett levererats på Bälinge IP av F15. Halvleken startar med en otoligt hög press av vårt mittfält och med stöd av ytterbackarna så vinner Bälinge bollen högt upp i planen. Tierp som stod för dagens motstånd togs nog lite på sängen av den höga pressen och tvingades redan efter 15 minuter ta en TO då ställningen redan var tre mål i baken och Bälinge pressade på för flera mål. Redan i den 5 matchminuten gör Joanna ett så kallat drömmål som kommer etsas fast i många minnen på åskådarplats. Julia Rådman skickar iväg ett långt inkast till Joanna som felvänd vänder bort sin försvarare och driver sedan in i straffområdet. Joanna tar ett välriktat skott snett sett från höger och bollen borrar upp sig i det bortre krysset. Ett riktigt drömmål...
Detta var dock inte tillräckligt, sett ur Joannas synvinkel, utan hon fortsätter första halvlek med att göra hela 4 mål i en och samma halvlek. En komfortabel första halvlek och tack vara stödet från backlinjen så vågar vårt innermittfält pressa motståndarna till misstag. Första halvleks kanske mest framstående spelare torde kanske vara Joanna men med sådant enormt fint spel av Amanda E från sin vänsterytter position så serverades Joanna flera fina drömpassningar av Amanda E. Joanna måste dock rosas lite extra där alla fyra målen var otroligt välplacerade avslut.

Från ledarhåll så är vi överrumplade över kvalitén i laget då första halvlek kunde ha slutat med mycket större siffror där Bälinge även missade tre frilägen.

I andra halvlek faller Bälinge ner något i passningstempot och vinner inte riktigt lika många närkamper. Trots det lägre tempot i andra så fixas det ytterligare tre vackra mål efter fina avslut av Amanda E, Amanda A pch Lisa.

Slutresultatet skrivs till hela 7-0 och med sådana perfekt slagna hörnor av Olivia så kommer laget säkert se flera hörnmål under seriens gång. Flera spelare kan individuellt lyftas fram lite extra men sett över 70 minuter så faller egentligen ingen spelare utanför ramen utan alla skall berömmas för dagens enormt fina passningsspel samt aggresiva inställning.

Komfortabel seger som tidigare nämnts och med rätt inställning på alla positioner så kan inte detta lag misslyckas.
Dagen till ära så fick vi låna in tre kompletta spelare från damtruppen och Elsa i målet gör vad som krävs av henne och likaså Linda och Natta gör felfria insatser. Ett stort tack till alla tre som efter kort varsel kunde ställa upp då Bälinge fick flera sena återbud pga skador.

Nu tar vi två träningsfria dagar fram till fredag då vi laddar om inför söndagens seriematch borta mot Storvreta.