• Referat: Brunflo FK - Ås IF

Hemmamatch igen mellan två regnområden och således match i solsken. Vi drog många lärdomar från helgens match i RF15 som vi noga pratade igenom före match i hur vår plan för matchen skulle se ut. Därav en stor besvikelse när vi går in och levererar vår i särklass historiskt sämsta halvlek. Vi slår inte många passningar rätt, vi tar inte en löpning, kliver inte in i en enda situation och springer mest omkring och hoppas att någon annan ska göra jobbet. Som ett mirakel står det ändå 2-2 i halvtid, för det var vi absolut inte förtjänta av. En total bedrövelse i 45 minuter laget igenom. Därav enbart möjlighet att göra bättre i andra och vi var nog alla överens om att vi kan och måste kliva in och göra bättre. Tyvärr sitter pausmössan kvar neddragen över ögonen och Ås tar ledningen i första anfallet utan att egentligen hindras alls i banan. Vi gula är alltjämt nere i skorna och gör det inte på något sätt svårt för våra motståndare att anfalla. Vi är för sena in i situationerna, låter våra motståndare vända upp med boll och sedan tror vi på något bekvämt sätt att någon annan ska ta löpningen och hinna ikapp. Vi vaknar något så när till med halvtimmen kvar och börjar anfalla mer organiserat och lyckas också få in en kvitteringsboll efter lite mer krigande. Dock visar sig det som är genomgående idag att vi har oförmågan att försvara oss - gång på gång går vi bort oss och de behöver bara slå en enkel passning och vips är de fria och vi hamnar följdaktligen i underläge igen. Med 20 minuter kvar kliver vi över på 4-3-3 och får direkt utdelning två gånger om och vi är på något märkligt sätt - efter 70 minuter av lika eller underläge - i ledningen. Vi klarar åter igen inte av att hålla stången utan bjuder in dem igen och matchen utjämnad med 7 minuter kvar. Vi får med 4 minuter kvar en hörna som upprepas och efter lite vilja framför mål lyckas vi trycka in ledningsmålet. Glädjen total och med dryga två minuter kvar skulle vi väl ändå kunna reda ut det, eller..? Ås får i sista matchminutenen frispark som vi inte är vaken i markeringen på och de får ohotade nicka in kvitteringsmålet. Sjukt surt att tappa en ledning med 2 minuter kvar även om vår insats idag knappt var värd ett oavgjort. Vi kan inte vara nöjda med dagens insats i en match som vi egentligen inte tappar sista tio utan framförallt i första, där vi uppträder sömnigt, avslaget och lojt. Då tar man inte 3 poäng heller. F-06/07 Fotboll 9 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Sundsvalls DFF - Brunflo FK

Premiärdags i den regionala serien, borta mot våra forna finalmotståndare i MidNordic 2019. Solen stekte över Kuben och vi visste att värmen skulle bli en andra motståndare. Tyvärr uppträder vi nervöst och uppträder lite avvaktande första kvarten vilket straffar sig direkt, då SDFF startar hårt och distinkt från början. Därför straffade med två snabba mål i de första 10 minuterna. Sedan rycker vi upp oss, tar tag i spelet och gör det riktigt bra. Först reducering och sedan snabb kvittering och därför utjämnat i halvtid och jämn match som helhet. Dock har våra få avbytare reducerats till två i halvtid och det börjar bli mycket speltid på några spelare vilket börjar ta ut sin rätt i värmen. Andra halvlek inleder vi rejält bra och radar upp chanser och lyckas faktiskt ta ledningen. Vi håller därefter ställningarna i ungefär halva andra, men sedan tryter helt logiskt orken, då vi spelar av halva andra halvlek utan en enda avbytare. Följaktligen går vi soppatorsk i värmen och mot sådana här lag så blir det avgörande och siffrorna rinner iväg på slutet. Sammantaget rättvis seger även om inte resultatet utvisar matchbilden som helhet. F-06/07 Fotboll 5 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - Brunflo FK

En kväll på sportfältet med äntligen publik tillåtet, solsken, vindstilla...allt var som riggat för en riktigt trevlig fotbollskväll. Det var det bara det här med själva matchen också… Vi inleder matchen bra och etablerar oss på deras planhalva när lagen känner på varandra och vi skapar ett antal vassa chanser de första 20 minuterna, och det ser ut som vi tagit med oss den positiva energin från i fredags in i den här matchen. Därför känns Opes ledningsmål som kommer efter ett misslyckat uppspel som lite orättvist, men vi känner att vi snart ändå kan rätta till det. Läget uppenbarar sig när vi efter en handssituation i deras straffområde tilldöms straff. Tyvärr sitter den inte, och det blir därför bara att ruska av sig och gneta vidare. Efterhand halvleken går äter sig Ope in i matchen betydligt mer och tar över efterhand. Vi får inte koll på deras djupledsbollar och råkar illa ut några gånger vilket straffar sig. 3-0 målet kommer efter en misstänkt off-side och vi börjar misströsta något. Därför lite tunga huvuden in i halvtidsvila med hela 0-4 underläge. Bra snack om att ”starta om” i halvtid och fokusera på de kvarvarande 45 minuterna (vi har vänt förr), och vi kliver trots allt hoppfulla in på planen och sparkar igång andra halvlek. Tyvärr går allt åt det andra hållet än planerat. Ope tar ett steg till uppåt i skalan och bitvis är vi totalt utspelade och målen rinner iväg. Mot slutet lyckas vi få in en pinne så att målnollan i protokollet åtminstone är utraderad. Överlag gör vi ingen jättedålig insats, men det blev i den här matchen väldig tydligt hur tufft det faktiskt kan vara att spela i F16-serien, och vi är överlag ett nummer för litet. Ope är starkare, snabbare, mer distinkta och hetare än oss och idag räckte vi helt enkelt inte till – även om viljan fanns där. Bara att bryta ihop, ta nya tag med träningar i veckan och hoppas på bättre lycka i nästa match. F-06/07 Fotboll 1 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Åre Slalomklubb

Fredagsfeeling på Åkreäng och gräspremiär i matchsammamhang. Solen sken och perfekta förutsättningar. Vi hade revansch att utkräva från fjolårets träningsmatch. Vi var redo för Åres höga press och intensiva rörlighet och djupledsbollar - något vi pratade igenom noga i uppsnacket. Vi startar matchen riktigt bra och skapar ett antal rejäla målchanser dock utan att lyckas sätta dit den. Känslan är dock bra även om målen uteblir. Vi hade just gjort oss redo för att gå till en mållös halvtidsvila när Åre i 46:e minuten lyckas sätta bollen efter en hörna. Tungt....men samtidigt en känsla av att vi nog ska fixa det ändå i slutändan. Bra pepp och snack i halvtid och vi rivstartar andra halvleken med ett enormt tryck och får snabbt resultat genom en välslagen hörna. Dock tar matchen en vändning igen efter en tveksam offsidesituation, och vi är i underläge igen. Därifrån tar vi dock över matchen i sin helhet och får faktiskt utdelning för vårt hårda jobb. Riktigt bra spel och tanke bakom varje boll vilket lönar sig. Vi håller våra positioner, kliver in rejält och står upp över hela planen. En riktigt bra insats från laget som helhet där alla spelare gör sin klart bästa insats på länge. Kul med revansch och mersmak inför säsongens fortsättning. F-06/07 Fotboll 28 maj 2021 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - IFK Östersund

Seriepremiär i F16 mot tufft motstånd - ett IFK Östersund som vi mött många gånger och som vi vet vi kommer att få kämpa hårt för att stå upp emot. Vi börjar hyfsat kontrollerat men tyvärr som befarat är vi lite långt ifrån situationerna och pressar inte deras spelare så mycket som vi måste göra. De får för mycket tid på sig att spela ut, och då är de duktiga. Efter drygt 20 minuter orkar vi tyvärr inte stå stå emot längre och de får under några minuter slå några fina djupledsbollar som de distinkt sätter. I halvtid har således matchen glidit oss ur händerna med ett 0-4 underläge. Vi möblerar om lite inför andra och lyckas få hyfsad kontroll på situationen, även om vi fortsatt är under press. Med en halvtimme kvar satsar vi mer offensivt med tre forwards. Jobbigare således på mittfältet, men vi skapar ändå några situationer som tyvärr blir mållösa. Sammantaget en rättvis seger för våra motståndare, även om vi rycker upp oss avsevärt i andra halvlek. F-06/07 Fotboll 22 maj 2021 0kommentarer