• Referat: Ås IF - Brunflo FK

Sommaravslutning i matchandet på Hovängen i Ås. Med vårt förra möte i minne hade vi givit oss attan på att åka hem med 3 poäng i bagaget efter dagens drabbning. Vi startar matchen bra och enligt plan och märker att vi är vassa med våra djupledsbollar och kantlöpningar vilket vi nyttjar. Vi radar upp chanser och får tillslut utdelning. Även om matchen är jämn så känns det som vi har övertaget. Därför konstigt att vi ändå släpper in ett kvitteringsmål en kvart in i matchen, och vi börjar tänka "är det en sån dag igen?". Härligt nog växlar vi upp några snäpp och gasar ifrån till 4-1 i halvtid. Bra känsla och pigga, glada tjejer i halvtid som nu är bestämda i att den här matchen ska vi bara vinna! Andra halvlek börjar oturligt då vi ganska tidigt släpper in ett reduceringsmål, och det är precis som vi börjar bli skärrade direkt. Vi tappar allt spel och ligger på efterkälken över hela planen. Efter ett av våra anfall får vi dock en tilldömd straff som vi sitter distinkt i mål och då tänker vi att nu kanske det lättar...en 5-2 ledning ska vi väl inte tappa...eller..? Tyvärr inträffar det som vi var rädd för. Vi tappar det helt och faller igenom totalt över hela ytan. Först ett mål i baken, därefter en straff och slutligen en frispark ett i mål och det är plötsligt kvitterat...och inte orättvist. Vi har tappat det helt. Som lök på laxen tar de dessutom ledningen med knappa tio minuter kvar och vi är totalt i brygga - ska vi tvingas gå på ledighet poänglösa? Genom kämpaglöd och lite pannben så kommer vi med tre minuter kvar igenom och lyckas få in kvitteringen som står sig matchtiden ut. Starkt att få in en kvittering i slutminuterna när vi under en period spelat stressat och panikartat, men vi kan bara inte vara nöjda med en poäng efter att ha haft en tremålsledning långt in i andra halvlek, så dagens oavgjorda match känns tyvärr som en förlust. Nu ladda batterierna inför höstsäsongen som drar igång i mitten av augusti. F-06/07 Fotboll 7 jul 2021 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Ope IF

ÅRETS VARMASTE MATCH! Vi visste att vi hade 90 plågsamma minuter framför oss så mycket tid lades på att förbereda oss rätt, säkra tillgång till vatten och spela smart. Vi inleder helt enligt gameplan och vi har koll på våra motståndare. Ope skapar helt klart mer lägen än oss men oftast relativt ofarligt. Därför synd att vi två gånger om misslyckas i våra uppspel vilket vi såklart blir straffade för. Vi skapar några hyfsat vassa chanser, men efter ca 15 minuter kliver vi in i en tuff period då vi i klarspråk blir mer eller mindre utspelade. Mot slutet av halvleken vänder vi tillbaka och skapar press igen och får äntligen utdelning, vilket gör att vi tar med oss en bra känsla in i halvtidsvilan. Andra halvlek inleder vi starkt och radar upp chanserna. Matchen har vänt! Efter en stark kantlöpning trycker vi in bollen målvaktens bortre och då är det plötsligt match igen! De nästkommande 30 minuterna står matchen och väger där nästa mål i matchen kommer bli otroligt viktig/avgörande. Med ca 10 kvar ställer vi om och chansar lite för att försöka få till en reducering. Då öppnar vi oss naturligtvis lite bakåt och efter lite strul framför eget mål på en hörna lyckas Ope få in 5-2 målet. Tyvärr får de utdelning strax efter också och matchen är tyvärr avgjord. Sammantaget en tuff match för båda lagen i en tryckande hetta, men överlag riktigt bra spel. Siffrorna speglade kanske inte matchbilden till fullo även om Ope-segern inte var orättvis. Vi tar med oss de bra spelet till onsdagens avslutande match på vårsäsongen. F-06/07 Fotboll 3 jul 2021 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Stöde/Fränsta/Alby

Första hemmamatchen i regionala serien på ett solgassande Åkreäng - således perfekta förutsättningar för en rolig fotbollsdag. Dock höll ju ridån på att åka ner i källaren direkt då vi börjar sömnigt och släpper in två mål alldeles för enkelt inom loppet av sex minuter. Huvudena dock inte tunga och gott om tid att rätta till. När vi närmade oss första kvarten spelat så börjar vi få ordning på spelet och hittar modellen för att anfalla då det fanns goda möjligheter att ta tidiga skott och slå djupledsbollar mellan deras backar. Ett tidigt skott centralt ifrån kryper förlösande in strax under ribban ger och energin börjar komma tillbaka i laget. Tyvärr får vi strax därefter kommer nästa motgång då Tuva efter en duell centralt landar olyckligt och får utgå från matchen med befarat nyckelbensbrott. Tufft läge då truppen redan innan är tunn. Gott mod ändå i halvtidsvilan med underläge 1-2, men känslan är ändå att det här ska vi nog kunna fixa. I andra halvlek tar vi över mer och mer och har större delen av bollinnehavet. Efter ett starkt krigande hänger vi in ett fint inlägg och matchen utjämnad. 10 minuter senare gör vi nästan en kopia på kvitteringsmålet och således kvitterat efter dryga 50 minuters spel i underläge. Fortsatt bra Brunflospel och klar bolldominans, även om några farliga chanser och lägen kommer till emellanåt. Därför extra skönt att med 10 minuter kvar kunna stänga igen matchen med ett distinkt välriktat skott efter bollerövring högt upp i banan. Riktigt skönt att hurra hem 3 poäng idag, då det känns som det var ett tag sedan nu. F-06/07 Fotboll 27 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Brunflo FK - Frösö IF

Returmatch mot Frösön och en chans till revansch! Vi pratade noga igenom för att rätta till där vi brast i helgen, och vi börjar riktigt bra! Vi spelar helt enligt vår gameplan och avvärjer relativt lätt deras farliga djupledsbollar och styr ut deras avslut till kanterna - precis enligt plan. Chanser skapas åt båda håll men vi tar ledningen genom en påpasslig boll som går fram till ett friläge med ett enkelt och kliniskt avslut. Vi fortsätter att ha kontroll på huvuddelen av våra motståndares anfall, även om de oundvikligt slinker igenom emellanåt, och på ett av genomlöpningarna blir det tyvärr utjämnat. Sedan börjar vi oroväckande att slarva i uppspelen vilket straffar sig direkt, varför vi går till halvtidsvila i 1-2 underläge. Spelmässigt inget övertag åt något håll, varför matchen känns jämn inför sista 45. Vi rivstartar andra halvlek och skapar snabbt två chanser, varav en är riktigt vass och hade kandiderat till årets mål...om den bara hade gått in... Därför så snöpligt när Frösön strax därefter utökar sin ledning. Sedan är det tyvärr så att vi tyvärr väger för lätt mot ett starkt spelande Frösön och målen rinner följdaktligen iväg. Åter en sur förlust även om vi spelmässigt tar ett kliv framåt jämfört med helgen, men vi räcker helt enkelt inte till. F-06/07 Fotboll 23 jun 2021 0kommentarer
  • Referat: Frösö IF - Brunflo FK

Tidig lördagsmatch på Lövsta AC mot Frösön för första gången denna säsong. Vi hade vilja att revanschera oss från vår senaste match som lämnade en hel del att önska i såväl inställning som speluppträdande. Extra glädjande därför att se att vi är med direkt från start, kliver in i situationerna och kontrollerar spelet totalt. Vi radar upp bra sekvenser och målchanser under de första 20 minuterna och känslan är att det kan bli nåt riktigt bra av det här. Därför totalsnöpligt när Frösön i sitt första anfall kommer igenom och sätter ledningsmålet. Det blir som att energin rinner ur oss och andra halvan av första halvlek tappar vi tyvärr inititativet och släpper igenom deras anfallsspelare alldeles för enkelt och målen rinner iväg till en fyramålsledning i paus. Inga sura miner dock i halvtidsvilan utan känslan av att vi faktiskt vet receptet hur vi skall spela finns där, och vi startar mentalt om matchen i andra. Då hittar vi tillbaka till ett energiskt mittfältsspel med vassa anfall och ett mer kontrollerat och aggressivt försvarsspel. Nystarten ger utdelning och vi gör ganska snart vårt första mål. Tyvärr får de strax därefter utdelning igen, men maskineriet kommer ändå inte av sig, utan vi trummar på och får in både ett och två mål till. Vi fortsätter skapa lägen och spelar riktigt bra i resten av matchen. Tyvärr räcker det inte till resultatmässigt men avslutningen gav ändå en bra känsla att ta med oss inför returen hemma på onsdag. F-06/07 Fotboll 19 jun 2021 0kommentarer