• Ingen träning i morgon onsdag 8/5.

Som det står i kalendern här på sidan så blir det ingen träning i morgon eftersom vårt damlag ska spela match på Gullvik. Kom gärna och stötta dem. Det kan de behöva. Väldigt starkt motstånd i form av Kvarnby som har vunnit samtliga sina 4 matcher och har målskillnaden 26-1. Senior Herrar 7 maj 0kommentarer
  • Referat: FC Möllan - AIF Barrikaden

Detta ”referat” baserar sig bara på de 20 minuter i början och den kvart på slutet jag var närvarande. Startelvan såg i alla fall ut så här: Adrian – Aman, Eklund, Matte, Ahlgren – Pontus, Tristan – Mathias, Anton, Harry – Besnik. Avbytare var : Chanon som spelade runt 20-25 sista som vänsterback. Felix som spelade i ett par olika mittfältsroller sista 20-25. Milad som spelade ungefär sista kvarten som defensiv mittfältare. Shershah som spelade ungefär sista kvarten som mittfältare. Henke som inte spelade alls. Alldeles precis i början fick Möllan till ett par lägen som såg ut att bli farliga men där de aldrig kom till avslut. Därefter hade vi det största bollinnehavet och också ett par riktigt bra lägen att göra ett ledningsmål. Vi tog många avslut och hade hela 9-0 i sådana när jag lämnade efter 20, varav dock några gick väldigt långt ovanför/utanför målburen. När jag kom tillbaka mot slutet var matchbilden en helt annan. Nu dominerade Möllan totalt, såg ut att ha betydligt mer spring i benen kvar än de våra och hade flera ganska bra lägen att öka på sin ledning. Själva hade vi ett väldigt bra frisparksläge som inte gav något och ett friläge där vår avslutare fick en för lång förstatouch så att bollen hamnade hos målvakten. Under min bortavaro lär mina intryck från början och slutet gällt hela resp. halvlek. I den första var vi det bättre laget, i den andra de. Målen kom i den 60:e resp.65:e min. Och någon total statistik kan jag naturligtvis inte presentera. Senior Herrar 6 maj 0kommentarer
  • Ingen träning i kväll.

Hoppas alla noterat eller helt enkelt bara förstått att det inte är någon träning idag eftersom det är en röd dag och anläggningarna är "stängda" (man får inte lov att träna) på kvällen. Senior Herrar 1 maj 0kommentarer
  • Referat: KSF Makedonija - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Yousef, Viktor, Ghafur, Emin Arifi (debutant) – Ali, Mirwais, Martin, Milad Alizadeh – Ismail Farah – Henke Avbytare var Shershah somkom in i paus och spelade innermittfältare hela andra halvlek. Efter 30 sekunder tilldömdes Makedonija en straff som sattes så pass välplacerat i nät att Buzz trots att han ”var där” inte riktigt nådde den. Bättre start kan man ju få men vi repade snabbt mod och kom igång med ett fint spel där framgångsrika dribblingsräder blandades med både kortpassningsspel och spel ut mot kanterna. och Även backlinjen deltog väldigt aktivt i det offensiva spelet vilket i huvudsak var positivt men samtidigt gav utrymme för kontringar som skapade ett par stora möjligheter för Makedonija att öka på sin ledning men där Buzz fick visa sig på styva linan med en reflexräddning och ett par dödsföraktande dykningar där han snodde åt sig bollen framför fötterna som är något av hans specialitet. Vi skapade så pass mycket att det förr eller senare måste komma en kvittering men konsekvent svaga avslut i de avgörande lägena gjorde att det dröjde till den 23:e min innan Mirwais vann en boll och pricksköt in kvitteringen nere vid ena stolpen. Vi fortsatte sedan att skapa bra möjligheter till att också ta ledningen men var ineffektiva i de avgörande momenten. Därför kändes det väldigt snöpligt när det istället var Makedonija som gjorde inte bara ett utan två mål precis före pausvilan. Det första kom på en frispark där bollen tuschade en av de våra och helt ställde Buzz i målet. Det andra på övertid när vi blivit alldeles för sorglösa och anföll så ohämmat med hela laget att vi helt släppte täckningen bakåt vilket gjorde att de kunde anfalla fyra mot en. Buzz gjorde visserligen ännu en fin reflexräddning på avslutet och när deras spelare tog lite tid på sig på returen hade en av våra spelare hunnit ner för att rädda på mållinjen men bollen kunde sedan ändå i nästa läge forceras in över linjen. Eftersom vi varit det bättre laget i första halvlek och skapat men missat mycket var vi fast övertygade om att det skulle gå att vända underläget till seger i andra halvlek trots den minst sagt snöpliga avslutningen av den första. Det såg till att börja med också ut som att så kunde bli fallet när både Ali och Henke sattes i fina lägen men där bådas avslut strök precis utanför stolpen. Det kändes bara som en tidsfråga innan vi skulle kunna påbörja den vändning vi hoppades på och än hoppfullare kändes det när vi redan i den 52:a min reducerade till 3-2 genom Ismail framspelad av Henke. Men sedan hände något. Antagligen som en följd av den trötthet som började smyga sig på bland en del rätt otränade och/eller sent inkallade spelare började spelet gå lite i stå, något som vissa försökte åtgärda med att dribbla alldeles för mycket eller ta avslut ur tämligen omöjliga lägen. Den vändning av matchen som först kändes som en rätt enkel uppgift att ta sig an såg nu inte alls längre så lovande ut. Makedonija fick lite mer att säga till om när det blev lite mer hawaii över matchbilden där det stundtals såg ut som att båda lagen bestämt sig för att spela ett slags 5-0-5. I den 74:e min var de nära att punktera matchen men avslutaren tog lite för många rundor på sig och missade därmed inte bara ett utan två-tre tillfällen att förpassa bollen i mål från nära håll. Detta var under den senare delen av andra halvleken det enda i het målchansväg fram till den 87:e min då Makedonija tilldömdes en ny straff som skytten satte stensäkert och då var liksom matchen över och våra förlustsiffror 4-2 spikade. Totalt sett en match som vi borde vunnit klart om vi varit effektivare i avsluten mot ett Makedonija som kändes lite lata, inte så hårt jobbande och som släppte stora ytor till oss att starta anfall på. Tyvärr går det väl inte att undvika att nämna att de också gnällde väldigt mycket både på domaren, oss och varandra. En skojig detalj var att det inte både fanns en Viktor och en Martin i vardera laget – ju relativt vanliga namn – utan också att båda målvakterna kallades Buzz/Bass. Statistik (våra siffror först): Hörnor: 9-2 Avslut på mål: 13-10 Avslut utanför: 9-1 Senior Herrar 29 apr 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - Furulunds IK

Startelva: Adrian – Riky, Chanon, Felix, Ahlgren – Shershah, Anton, Tristan, Mathias – Harry, Besnik Avbytare var: Milad som kom in som defensiv mittfältare i paus och spelade i den rollen resten av matchen. Yousef som kom in som högerback i paus och bortsett från ett avbrott på 2-3 min spelade resten av matchen i den positionen. Frank som spelade sista 25 som högermittfältare. Henke som spelade mittback (väl?) sista 5. Martin som inte spelade alls. Ska man sammanfatta första halvlek kan man säga att Furulund gjorde det vi inte gjorde. När det gäller det offensiva tog de mycket löpningar, spelade mycket i djupled och kom till massor av avslut (8 på mål första 28 minuterna) medan vi spelade omständligt och gömde oss. Tog få avslut och de vi tog var i de flesta fallen helt misslyckade. Defensivt fungerade vår backlinje inte alls. Var helt osynkad och när hemjobbet dessutom var rätt dåligt från mittfältet (med ett jättestort undantag för Anton) så var det inte konstigt att det rann iväg bakåt. Deras defensiv sattes så långt väldigt lite på prov men eftersom de spelade otroligt offensivt borde det funnits möjlighet att utnyttja det. I den 15:e min kom matchens första heta målchans när en av deras spelare omarkerad efter inlägg fick ett perfekt läge men nicken blev för dålig. Detta var dock startsträckan för tre täta mål i 17:e, 20:e och 25:e min och minuten efter det hade de ytterligare en chans när det blev lite flipperspel precis framför vår mållinje. Sedan var det stiltje i målproduktionen innan de i den 43:e min gjorde 4-0. Vi lät oss dock inte nedslås utan kom direkt efter paus ut som ett helt nytt lag som tog tag i taktpinnen direkt. I den 51:a min borde vi gjort mål efter en fin anfallskombination. Målet kom istället minuten senare när vi kom med flera spelare inne i straffområdet och Anton slog en passning från vänster som Tristan satte huvudet till och 1-4 var ett faktum. Vi fortsatte sedan dominera spelmässigt och hade vi satt något av de två fina lägena vi hade i 64:e och 65:e min eller tagit bättre beslut vid några tillfällen hade det kanske kunnat stressa dem så att det blivit riktig match om det. När det nu inte blev så kom vårt fina spel av sig samtidigt som Furulund, som efter vårt mål och vår fortsatta offensiv faktiskt ett tag såg lite skärrade ut trots sin stora ledning, och deras spel gick lite i stå, nu tog över igen och fick rätt snart till en bra chans där felbeslut i sista skedet bidrog till att det rann ut i sanden. Detta hände i den 73:e min. I den 82:a min ökade de på till det 5-1 som skulle bli slutresultatet. De hade sedan i slutminuten också ett mycket välplacerat halvdistansskott som såg ut att gå in tätt intill bortre stolproten men där Adrian sträckte ut sig och fick händerna på bollen. En otvetydigt rättvis seger för Furulund där vår insats inte får anses godkänd mer än de första tjugo minuterna av andra halvlek (men då var den riktigt bra). : Hörnor: 1-4 Avslut på mål: 4-12 Avslut utanför: 1-9 Senior Herrar 28 apr 0kommentarer
  • Glöm inte medlemsavgiften

På vårt årsmöte beslöts att öka avgiften med 200 kronor för heltidsarbetande herr- och damspelare, och med 100 kronor för studerande, ungdomar och arbetslösa. Därmed blir avgifterna för aktiva inkl. träningsavgift; Herrar födda 03 eller tidigare med fast arbete: 1700 (100+1600) Herrar födda 03 eller tidigare som är studerande./arbetslösa: 1000 (100+900) Damer födda 03 eller tidigare med fast arbete 1400: (100+1300) Damer födda 03 eller tidigare som är studerande/arbetslösa: 800 (100+700) Alla medlemmar födda 04-09: 800 (100+700) Födda 10 eller senare: 100 (100+0) Avgiften skulle varit betald senast 31/3 till konto 5731-5814 AIF Barrikaden (eller om någon skulle vilja det betala kontant till Bengt som har hand om alla kontantärenden i föreningen). Om du glömt betala kan du, som alla andra, om du anser att du har goda skäl för det ansöka hos styrelsen om uppskjuten eller nedsatt avgift så får den avgöra om de tycker det är rimligt. Observera att du som får friskvårdsbidrag från din arbetsplats ju kan använda en del av pengarna till avgiften. I så fall kan du när du betalt avgiften vända dig till mig Bengt för att få ett intyg på att du betalt som du kan lämna till din arbetsgivare. Bengt Månsson Senior Herrar 22 apr 0kommentarer
  • Referat: Dösjöbro IF - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Yousef, Aman, Kevin, Chanon – Ghafur – Tristan – Felix, Shershah, Mathias – Besnik Avbytare var: Viktor som kom in som mittback efter en halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen. Milad som spelade sista 35 som defensiv mittfältare. Frank som spelade sista halvtimmen som vänstermittfältare. Henke som inte spelade alls. De var lite bättre än oss redan från början och i den 13:e min kom 1-0 efter ett högerinlägg till omarkerad spelare framför mål. Sedan fick Mathias i den 21:a min ett bra kvitteringsläge på en djupledsboll som så gott som friställde honom men med två man i hasorna och en målvakt som kom ut mot honom kom han inte till något vettigt avslut. Två minuter senare borde Dösjöbro ökat på till 2-0 när de plötsligt hade två spelare skrämmande omarkerade runt straffpunkten men en reflexbenparad av Buzz hindrade detta. Istället gjorde Dösjöbro 2-0 i den 31:a min på ett väldigt snarlikt sätt som 1-0-målet med den skillnaden att inlägget den här gången kom från vänsterkanten. Då var vi dock två minuter dessförinnan mycket nära ett kvitteringsmål när Besnik stressade målvakten så att hans tänkta rensning studsade på Besnik och såg ut att hamna i målet men gick någon decimeter utanför – kanske med en viss hjälp av den ganska kraftiga vinden. I den 43:e min var sedan Dösjöbro nära ett tredje mål men Buzz dök oförfärat ner bland ett antal motståndarben och snodde åt sig bollen. Dösjöbro var det klart bättre laget i även i första halvlek men skapade då det mesta på långa svepande bollar in mot straffområdet och spelade sig inte så mycket igenom medan de i andra kombinerade sig fram, tog löpningar med bollen och utmanade en mot en. Detta gick allt lättare ju tröttare vi blev och de ofta kunde bygga upp sina anfall i lugn och ro. 3-0-målet i 54:e min var dock inte en frukt av den typen av spel utan ännu ett på ett inlägg med fri spelare framför mål som enkelt kunde slå in den. Innan matchen var slut skulle de hinna trycka in ytterligare tre bollar i 57:e, 73:e och 79:e min. Därutöver hade de 4-5 andra bra chanser medan vi inte skapade någon farlighet värd att nämna. Slutresultat 6-0 alltså. Med tanke på att vi saknade lite väl många av våra normalt sett mest tongivande spelare var inte resultatet inte så jätteöverraskande även om man hoppats på att kunna hålla siffrorna nere lite bättre. En stor del i att det rann iväg så pass var att vi inte orkade jobba lika hårt som dem. De hade en rätt offensiv laguppställning men hann ändå när vi vunnit bollen hinna tillbaka med så många spelare att våra offensiva spelare när vi väl fått upp bollen ofta fann sig vara omgivna av många motspelare utan någon större möjlighet att göra något med bollen. Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 1-10 Avslut utanför: 5-4 Senior Herrar 20 apr 0kommentarer
  • Nu på onsdag tränar vi 17.45. Därefter se kalender.

Med början nu på onsdag kommer vi de närmsta veckorna träna 18.45 på måndagar och 17.45 på onsdagar. Senior Herrar 15 apr 0kommentarer
  • I morgon måndag tränar vi 18.45 på Gullviksborg.

Första grästräningen blir kl.18.45 i morgon måndag på Gullviksborg. Vi återkommer med starttiden för onsdagsträningen.. Senior Herrar 14 apr 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - Saba Palestina KIF/Liria IF

Startelva: Adrian – Chanon, Eklund, Matte, Ahlgren – Mathias, Tristan, Anton – Aman, Besnik, Harry Avbytare var: Felix som kom in redan efter 3 min sedan Matte skadat sig. Aman gick då ner och tog Mattes plats medan Felix tog Amans som högeranfallare. Shershah som spelade sista 35 som högeranfallare. Yousef som spelade sista 20 som vänsteranfallare. Kevin som spelade sista 10 som vänstermittfältare (?) Vi dominerade första 10-15 utan att skapa särskilt mycket. Saba Palestina skapade sin första chans efter i den 16:e min då en av deras kunde valt att gå ensam mot mål men istället tog det märkliga beslutet att försöka sig på en crossboll som dessutom gick över kortlinjen. Det verkade ge dem energi och de jämnade ut spelet och skapade dessutom en jättechans i 18:e min där Adrian gjorde en fantastisk reflexräddning, de sedan fick en retur från nära håll där vi lyckades få undan bollen till slut. I den 21:a min gjorde vi 1-0 genom Tristan som efter pass från Felix från halvdistans sköt ett välplacerat skott. Resten av halvleken var jämn spelmässig och i princip inga målchanser. I andra halvlek flyttade Saba Palestina upp sitt lag redan från start och fick väl också redan från start ett visst spelövertag men det skulle dröja en kvart innan de skapade sin första hyfsade målchans. I samma veva skadade sig också Eklund och fick utgå vilket gjorde att Felix fick gå ner som högerback, Chanon in som mittback och Shershah in som högeranfallare. Nu började också deras offensiv bli allt hejdlösare. Man kom också ofta in med mycket folk långt inne i vårt straffområde som de borde kunnat göra mer av men på något sätt kom de aldrig riktigt till skott trots en del jättefina lägen. Det blev ofta mycket ”bollstuds” fram och tillbaka mellan lagen i omedelbar närhet av vårt mål innan vi till slut kunde rensa. De hade också 6 hörnor under 20 minuter utan att få till någon riktig farlighet ens de gånger hörnorna droppade ner på marken. Deras press mot oss var verkligen kraftig mot slutet när man bara stannade hemma med en spelare och vi borde kunnat utnyttja det bättre. Vi var flera gånger väldigt nära att skaffa oss rena frilägen men slarvade bort nästan alla och de två andrar gångerna räddade deras målvakt dem genom långa utrusningar. I den 90:e min skulle de få en gyllene chans att kvittera på en frispark från visserligen ganska långt håll men där man kände att deras duktige nr 99 med hjälp av medvinden skulle kunna få till ett jättefarligt skott. Så blev också fallet men Adrian gjorde en ypperlig räddning och lyckades tippa bollen över målet och efter 2 min tillägg blåste domaren av matchen och vi kunde skriva in en 1-0-seger i protokollet och en andraplats över natten.. Statistik: Hörnor: 2-7 Avslut på mål: 3-4 Avslut utanför 3-5 Senior Herrar 14 apr 0kommentarer