• Träning på Sorgenfri i veckan.

Den här veckan kommer vi att träna båda dagarna på Sorgenfri I morgon .måndag klockan 19.50 och på onsdag 18.25. Senior Herrar 10 mar 0kommentarer
  • Referat: Skurups AIF - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Felix, Henke, Chanon, Kevin – Aman, Tristan, Mathias, Yousef – Pontus, Harry Avbytare var: Ghafur som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme och sedan också spelade till höger i ett tremannamittfält i andra (då vi gått över till 4-2-3-1) tills han blev utbytt kvarten kvar. Milad som spelade hela andra halvlek som defensiv mittfältare. Siseko som spelade sista kvarten som högermittfältare. Skurup började lite bättre än vi utan att skapa särskilt mycket. Efter 10 minuter jämnade spelet ut sig och det var vi som hade den första relativt fina chansen när Aman dribblade framgångsrikt i straffområdet och sedan fick in bollen till Pontus som sköt på ett tillslag men målvakten hann rädda trots att skottet avlossades bara 7-8 meter från målet. I den 26:e min tog Skurup ledningen efter ett riktigt mönsteranfall men därefter tog vi över och hade en riktigt bra period med många målchanser, bl.a. ett typiskt tungt Tristanskott på frispark från halvdistans som verkligen satte deras målvakt på prov när han lyckades tippa den över ribban. Vi hade också mot slutet en boll som var på deras mållinje ett kort tag innan den rensades bort. Även Skurup hade en fin chans med ett friläge där Buzz gjorde en jättefin räddning. Andra halvlek var bara några få minuter gammal när en hörna från dem svepte förbi alla i knähöjd. Det hade räckt med en lite alertare Skurupsspelare för att bollen enkelt kunde förpassats in i målburen. I den 53:e min kvitterade vi. Harry hade en nick i ribban och när bollen sedan i princip damp ner på mållinjen (efter ett lite halvtaskigt ingripande – eller icke-ingripande - från målvakten som jag uppfattade – helt fel?) tog Harry returen som ev var över linjen innan den via en Skurupsspelare hamnade hos Pontus som rakade in den (om jag uppfattade det rätt, öppen för korrigeringar runt hela den här situationen). Spelet var nu och resten av halvleken rätt jämnt – böljade fram och tillbaka. De hade ett tre riktigt bra lägen där Buzz gjorde två fina ingripanden och de en gång missade ett friläge hårresande. Mot det kunde vi ställa ett halvdistansskott av Mathias i stolpen. I den 74:e min blev Aman utvisad när han fick sitt andra gula kort vilket rimligtvis borde gjort att vi i huvudsak borde slå vakt om vår ledning och ligga på kontringar men istället gick vi nu till ohämmad offensiv i något som blev ett slags 4-1-4 eller 3-1-5 om man ska vara lite elak. Vi fick också till lite halvchanser. Hemjobbet var dock nu inte så imponerande. Det blev enorma ytor på mitten för Skurup att ganska ostört kunna bygga upp sina anfall på. Med tanke på det fick de ut förvånansvärt lite och det segermål de fick in i den 87:e min var bara frukten av jätteslarv från vår sida. Som helhet en gedigen insats från vår sida med ännu en nykomponerad backlinje som klarade sig jättebra trots att Henke bytte ut sig själv efter en halvtimme och aldrig gick in igen. Vårt passningsspel var det klart bästa i år såväl när det gäller rätt adressat som bra tempo på bollen. Statistik (våra siffror först); Hörnor: 7-5 Avslut på mål: 9-9 Avslut utanför: 5-4 Senior Herrar 9 mar 0kommentarer
  • Träningen i morgon onsdag blir 18.30 på Hyllie Idrottsplats.

På grund av Fritidsförvaltningens alla turer tvingas vi dessvärre än en gång ändra träningsplan. I morgon kommer vi att träna på Hyllie idrottsplats med adress Hyllie gårds väg 1-3. Senior Herrar 5 mar 0kommentarer
  • Träningen i kväll inställd.

Eftersom Fritidsförvaltningen med bara några få dagars framförhållning meddelat att vi inte längre kan vara på Lindängen är kvällens träning inställd. Nästa träning blir på onsdag 18.25 (OBS TIDEN!) på Sorgenfri. Hur det blir därefter är ännu inte helt klart men kommer naturligtvis att meddelas så snart som möjligt och läggas in i kalendern. Senior Herrar 4 mar 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - Kvarnby IK

Startelva: Buzz – Chanon, Ekdahl, Matte, Kevin – Ghafur – Aman, Shershah, Frank, Felix – Harry Avbytare var: Pontus som kom in som innermittfältare efter en kvart och spelade som sådan resten av matchen. Milad som kom in som innermittfältare i paus, sedan var ute en sväng efter att ha fått gult kort. Kom senare in och spelade ytterligare en period innan han vick ett nytt gult och blev utvisad i 82:a min. Anders Folkesson (comeback) som spelade hela andra halvlek som tillsammans med Harry utgjorde anfallsduo i det som i andra halvlek var en 4-4-2-uppställning. Som synes så saknade vi även denna gång flera av våra allra mest tongivande spelare och med tanke på det är ju resultatet 0-2 mot div 4-laget Kvarnby mer än godkänt. Kvarnby dominerade första halvlek klart vilket väl till en viss del berodde på att vi låg ganska lågt med laget och tillät dem att ha ett stort bollinnehav och mycket spel på vår planhalva. De fick också ett antal klara lägen men det var egentligen inget av de bästa som resulterade. Deras första klara läge kom i den 10:e min efter att en av våra backar begått dödssynden att spela in mot mitten när motståndarna har folk på vår planhalva och den här gången blev det en perfekt passning till en helt fri spelare vars avslut Buzz dock snyggt räddade med en benparad. I den 25:e min fick vi också en bjudning när bollen oväntat hamnade hos Aman som verkade bli så överraskad att den fina möjligheten att ta ledningen liksom rann ut i sanden. Än tråkigare kändes det därför när Kvarnby tog ledningen bara 2 min senare. Lite märklig defensiv där från vår sida när de kunde nå fram med en djupledspassning centralt trots att vi hade 5-6 spelare i den omedelbara närheten. Ytterligare ett par minuter senare lyckades en av deras spelare med konststycket att efter ett inlägg från max 2 meters håll och så gott som tomt mål skjuta en halv meter över. Nu hände det mycket på en kort tid och i den 32:a min ökade Kvarnby mycket turligt på sin ledning när ett skott (passning?) skulle brytas av vår back som istället fick en felträff så att bollen hamnade i målet. I den 36:e min avslutades denna dryga 10 minuters chans och mål-kavalkad med att Kvarnby på nytt brände en jättemöjlighet när ett inlägg som hamnade hos en kille som synbarligen bara behövde stöta in bollen i det för tillfället tomma bortre hörnet men lyckades komma ur vinkel. Nu såg det ut att bli mål ändå men då räknade man inte med Buzz som hann tillbaka precis innan bollen skulle rulla över mållinjen. I den andra halvleken flyttade vi upp våra positioner och spelade 4-4-2 (eller 4 -1-2-1-2 om man hellre vill det, s.k. diamant på mittfältet) och farhågan att siffrorna skulle kunna rinna iväg besannades inte alls. Vi lyckades tvärtom göra en inte bara resultatmässigt utan också spelmässigt jämn halvlek, en halvlek där det förekom ganska få klara målmöjligheter. Jag drar mig dock till minnes att vi räddade en boll på mållinjen med kvarten kvar. Efter Milads utvisning fick vi spela de sista knappa 10 minuterna med 10 man men det påverkade faktiskt inte matchbilden alls utan vi kunde enkelt se till att förlustsiffrorna stannade vid 2-0. Statistik: Hörnor: 4-8 Avslut på mål: 3-8 Avslut utanför: 1-7 Senior Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Intyg betald medlemsavgift att lämna till arbetsgivaren.

Du som genom ditt arbete har möjlighet att få ut friskvårdsbidrag från din arbetsgivare kan vända dig till mig Bengt om du vill ha ett intyg på betald medlemsavgift att lämna till din arbetsgivare. Skicka ditt namn, personnummer och hur mycket du betalt i ett mail till mig på adressen bengtxmansson@gmail.com så fixar jag det. Senior Herrar 28 feb 0kommentarer
  • Nästan alla våra A-lagsseriematcher inlagda

Jag har nu lagt in 20 av våra 22 matcher här på sidan. De två återstående bortamatcherna mot BK Flagg i omgång 5 och Saba Palestina i omgång 13 är ännu inte spikade. B-lagets spelprogram är ännu inte lottat av Skåneboll. Senior Herrar 28 feb 0kommentarer
  • Referat: KSF Srbija - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Riky, Marcus E (som jag i fortsättningen nog kommer att kalla Eklund), Ahlgren, Yousef – Frank, Tristan – Shershah, Pontus, Mathias – Harry Avbytare var: Martin som kom in som defensiv mittfältare efter 40 min för att i andra halvlek ha en offensivare roll när vi en bit in i andra halvlek gick över till vad som väl bäst kan beskrivas som ett 3-4-1-2. Didrik som kom in för att bli en andra anfallare en bit i andra halvlek när vi bytte spelsystem. Ali som spelade höger yttermittfältare sista 25 minuterna. Det såg lite svajigt ut i försvarsspelet redan från början och i den 5:e min kom en av deras anfallare centralt helt fri men tog för lång tid på sig och hanns upp av en av de våra (vem?, glömt) som i en närkamp berövade honom bollen. Istället kom deras ledningsmål i den 11:e min – ett mål som vi nog gör bäst i att låta falla i glömska. Man kan väl säga så mycket som att Srbijaspelarnas direkta inblandning i detsamma var försumbar. Några minuter senare befann sig en Srbijaspelare tämligen ensam i straffområdet men där avslutet inte blev bättre än att Adrian kunde rädda. Även om Srbija så långt – med inte så lite hjälp av vår defensiva insats – hade de bästa chanserna så hade vi mycket mer boll och skapade en hel del halvchanser och lägen som kunde blivit riktigt farliga om vi tagit rätt beslut. När det i den 20:e min blev ett undantag från detta fick vi till en kvittering på ett fint anfall där Shershah slog en välavvägd passning i djupled på högerkanten till Pontus som slog ett inlägg där Harry var på rätt plats och gjorde ett bra avslut. Minuten efter kunde vi också tagit ledningen när först Mathias kom fri på sin kant men kom lite ur vinkel så att målvakten kunde rädda avslutet och Harry sedan var nära att sno bollen från målvakten som inte riktigt kunde hålla den. Matchbilden fortsatte sedan att vara densamma. Vi hade mycket boll men skapade ytterst lite medan Srbija istället kunde återta ledningen när Adrian först gjorde en fin räddning innan de kunde lägga in returen. Detta hände i den 39:e min och vi kunde alltså gå till pausvila med ett 1-2-underläge som vi måste vända till seger för att bli tvåa i MM-gruppen och därmed gå vidare. Andra halvlek kännetecknades av att Srbija än mer extremt än tidigare helt förlitade sig på ett kontringsspel så att det som i första halvlek kunde karakteriseras som något slags 5-2-3 nu via typ 6-2-2 slutade i ett slags 7-2-1 när orken började tryta och man därför naturligt nog satsade allt på att ligga väldigt lågt för att ta sin första seger i vår MM-grupp som i och med vår match var färdigspelad. Att vi utifrån vårt nu enormt överlägsna bollinnehav, där bollen i stort sett uteslutande fördes på deras planhalva, flera hörnor, många frispakar i bra lägen inte kom till mer än någon enstaka ordentlig målchans – den bästa kom i den 89:e när det ändå kändes rätt kört med en vinst och den missades dessutom. Vi spelade tämligen fantasilöst och därmed förutsägbart för ett kämpande Srbija. Vi hade oändligt många likadana situationer med höjdbollar in mot straffområdet där bollarna antingen gick utanför eller hamnade hos Srbijaspelare. Hur vi så konsekvent kunde förlora alla kamper om bollen inne i straffområdet är en gåta. Att spelet i andra halvlek blev sönderhackat av många avbrott ursäktar inte en som helhet dålig insats. Statistik: Hörnor: 6-2 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 7-6 Senior Herrar 25 feb 0kommentarer
  • Träningstider de närmsta veckorna:

I morgon kommer vi att träna 20.00 på Lindängen och det kommer vi också att göra både måndag och onsdag de två därefter kommande veckorna. Senior Herrar 20 feb 0kommentarer
  • Referat: Tygelsjö IK - AIF Barrikaden

Startelva: Ghafur – Felix, Chanon, Kevin, Ahlgren – Frank Nörgaard (ny spelare vilket jag inte skrev i mitt förra referat), Markus A, Tristan, Mathias – Anton, Harry Gudmundsson (ny spelare vilket jag bara nämnde i förbigående inne i texten i mitt förra referat). Avbytare var: Shershah som kom in efter 20 min när Markus A sorgligt nog än en gång slog upp sin skada. Yousef som spelade sista 20 minuterna som högerback. Martin som inte spelade alls. I andra halvlek ersatte Frank Ghafur i målet och en stor eloge bör ges till båda som (efter en viss påverkan…) ställde upp på att ta var sin halvlek mellan stolparna nu när varken Adrian eller Buzz kunde vara med och vi därefter tillfrågat uppemot 10 ur vår stora ”reservpool” utan framgång. Första halvlek påminde rätt mycket om hela matchen mot Hyllie i onsdags på det sättet att Tygelsjö pressade högt, att målchanserna var ytterligt få medan bollinnehavet pendlade lite mellan lagen i perioder men totalt nog var rätt jämnt fördelat. Den enda målchansen att ens nämna var vår och ledde också till ett ledningsmål. Shershah gjorde en vacker dribblingsräd ner mot kortlinjen från vilken han sedan slog ett inlägg som först passerade Harry (om avsett eller oavsiktligt rådde det en viss diskussion om;)) innan det nådde Frank som vid bortre stolpen stötte in bollen. När vi i andra halvlek gick över till vad som kan benämnas på lika olika sätt men bäst nog 4-2-3-1 med oförändrad backlinje och sedan Tristan, Ghafur – Shershah, Anton, Mathias – Harry. Detta blev ett mycket lyckat drag både defensivt och offensivt. I den 49:e min serverade en Tygelsjöförsvarare Anton bollen som direkt passade den vidare till Harry vars skott dock avvärjdes av en utrusande målvakt. Detta skulle bli en av väldigt många heta chanser vi kom till under andra halvlek. Innan dess skulle dock Tygelsjö i den 55:e min kvittera på samma typ av halv-/sidledesbicykleta som Harry gav oss ledningen på i onsdags. Bara 2 min efter deras kvitteringsmål återtog vi ledningen genom Shershah som i sin position nära sidlinjen på sin högerkant tog emot en lång utspark från Frank i medvinden, avancerade några steg, uppfattade att målvakten stod en bra bit utanför sitt mål och sedan lade en välavvägd lobb som målvakten i sin position var helt chanslös att hindra från att dala ner vid bortre stolpen. Tar man hänsyn till både längd och bredd på planen måste avståndet till målet varit runt 30 meter. Inte helt olikt det Kevin gjorde redan i den första min mot Lindeborg även om det inte var från riktigt lika långt håll. I den 60:e min frispelades Mathias av Anton men fick lite för dålig vinkel när han avslutade. Bara minuten efteråt gjorde Shershah lustigt nog sitt andra långlobbsmål. Efter pass från Anton uppfattade han snabbt att målvakten på nytt var långt ute och sköt från sin position - mer mitt i banan den här gången men minst 20 meter från mållinjen - ännu en välavvägd boll över honom. I den 69:e min hade Harry en nick från nära håll som var nära att resultera på en frispark (eller bara inlägg?) från Anton. I den 71:a min var Tygelsjö ytterst nära en reducering när ett skott (en frispark?) tuschade en av våra spelare och smög bara någon decimeter utanför stolpen. I den 79:e min uppstod en ganska rörig situation med väldigt många spelare från båda lagen en bra bit in i deras straffområde och där höll sig Yousef, efter pass från Harry framme och sköt upp bollen i nättaket och därmed var slutresultatet 4-1 spikat. Med tanke på bland annat en väldigt oprövad backlinje och inte minst utan någon ”riktig” målvakt (båda skötte sig bra) en bra prestation (och det tips som framtvingades mig på vägen dit kom verkligen på skam):). Statistik (våra siffror först) Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 12-6 Avslut utanför: 5-8 Senior Herrar 18 feb 1kommentar